رئیس سازمان دانشجویان جهاد دانشگاهی خبر داد

آغاز نخستین دور مسابقات مناظره به زبان انگلیسی از 18 اردیبهشت

رئیس سازمان دانشجویان جهاد دانشگاهی به تشریح روند مسابقات مناظره به زبان انگلیسی پرداخت و گفت: 18 و 19 اردیبهشت ماه هشت تیم در مسابقات مناظره دانشجویی به زبان انگلیسی با یکدیگر رقابت می‌کنند.

به گزارش ایسنا، مهدی کاظمی‌خالدی‌ در نشست خبری که امروز (یکشنبه) در محل باشگاه دانشجویان دانشگاه تهران با حضور دکتر مجید سرسنگی معاون دانشجویی دانشگاه تهران، دکتر عیسی علیزاده معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی در خصوص تشریح برنامه‌های اولین دوره مسابقات مناظره دانشجویی به زبان انگلیسی برگزار شد، اظهارکرد: مسابقات مناظره دانشجویی که با وجود الگوبرداری از مسابقات خارجی، ویژگی‌های منحصر به فرد خود را داشت، با همکاری دانشگاه‌های مختلف و جهاد دانشگاهی به شکوفایی‌های خوبی در سطح کشور رسیده است.

وی درباره نحوه طراحی مسابقات مناظره دانشجویی به زبان انگلیسی، توضیح داد: بعد از اینکه مسابقات مناظره که در حال حاضر هفتمین دوره آن در مرحله استانی و دانشگاهی در حال برگزاری است، بین مسئولان دانشگاهی و دانشجویان رواج پیدا کرد، به خاطر عدم حضور دانشجویان ایرانی در مسابقات جهانی، تصمیم گرفتیم بتوانیم زمینه‌ساز حضور تیم‌هایی از ایران در مسابقات بین المللی شویم.

رئیس سازمان دانشجویان جهاد دانشگاهی ادامه داد: بعد از دور پنجم مسابقات کشوری مناظره که در دانشگاه تهران برگزار شد، پیگیر این شدیم که بتوانیم دور اول مسابقات مناظره به زبان انگلیسی را به میزبانی دانشگاه تهران برگزار کنیم، اما به دلیل مشکلاتی که وجود داشت این کار به تعویق افتاد و همکاران ما بعد از دور ششم مسابقات ملی مناظره دانشجویی که در اسفندماه 96 برگزار شد، مقدمات برگزاری مسابقات مناظره به زبان انگلیسی را فراهم کردند تا طی روزهای 18 و 19 اردیبهشت ماه شاهد برگزاری رقابت بین هشت تیم راه یافته به این مسابقات باشیم.

کاظمی‌خالدی با بیان اینکه در جهان مسابقات مناظره با الگوهای مختلفی انجام می‌شود، بیان کرد: مسابقات دانشگاه‌های جهان از سال 1981 شروع شده است، اما برای ما مهم این بود که بتوانیم با الگوها و اصول خودمان مسابقات مناظره به زبان انگلیسی را برگزار کنیم.

وی با اشاره به اینکه برای ثبت نام تیم‌ها جهت شرکت در مسابقات مناظره به زبان انگلیسی فرصت کوتاهی وجود داشته است، گفت: علی رغم اینکه بین دانشجویان تبلیغ زیادی انجام نشد، 24 تیم برای شرکت در مسابقات ثبت نام کردند و از بین آنان پس از انجام مصاحبه زبان هشت تیم به عنوان تیم برتر به اولین مسابقات مناظره به زبان انگلیسی راه پیدا کردند.

رئیس سازمان دانشجویان جهاد دانشگاهی ادامه داد: بعد از انتخاب تیم‌ها از بین موضوعات روزی که می‌تواند جنبه بین‌المللی داشته باشد، 40 گزاره انتخاب شد تا تیم‌ها بتوانند در صورت حضور در مسابقات بین‌المللی درباره آن‌ها به مناظره بپردازند، سپس تیم‌ها موضع خود را نسبت به گزاره‌ها اعلام کردند.

کاظمی‌خالد یکی از تفاوت‌های مسابقات ما با مسابقات جهانی این است که برخلاف مدل‌های جهانی که موضع تیم‌ها براساس قرعه کشی مشخص می‌شود، تیم‌های ما می‌توانند موضع خود را با توجه به اعتقادات شخصی خود انتخاب کنند.

وی درباره چگونگی مسابقات مناظره به زبان انگلیسی توضیح داد: گزاره‌ها به زبان انگلیسی است و داورها کاملا به زبان تسلط دارند و تیم‌ها به زبان انگلیسی مواضع خود را نسبت به گزاره‌ها بیان می‌کنند.

رئیس سازمان دانشجویان جهاد دانشگاهی درباره گزاره‌های مرحله مقدماتی مسابقات، گفت: 18 اردیبهشت ماه هشت تیم شرکت کننده، در مورد چهار گزاره با عناوین: «توسعه اقتصادی بر توسعه سیاسی کشور مقدم است»، «مهاجرت نخبگان به علت فقدان احساس تعلق به میهن است و نه نبود فرصت‌ها»، «مصرف‌گرایی دلیل آسیب‌های زیست‌محیطی است» و «شرایط بد اقتصاد با افزایش جرم و جنایت رابطه مستقیم دارد» بحث می‌کنند و چهار تیم به مرحله نیمه نهایی می‌روند.

کاظمی‌خالدی درباره تیم‌های راه یافته به مرحله مقدماتی، گفت: سه تیم از دانشگاه تهران، دو تیم از دانشگاه شهید بهشتی، یک تیم از دانشگاه امام صادق (ع)، یک تیم از دانشکده وزارت خارجه و یک تیم از استان اردبیل به این دور از مسابقات راه یافته‌اند.

وی درباره گزاره‌های مرحله نیمه نهایی که روز چهارشنبه 19 اردیبهشت ماه برگزار می‌شود، خاطرنشان کرد: تیم‌های راه یافته به مرحله نیمه نهایی درباره گزاره‌های «خروج آمریکا از برجام ایران را در موقعیت‌های بهتری در جامعه بین‌الملل قرار می‌دهد» و «سیاست و اخلاق قابل جمع است» بحث می‌کنند و بعد از اتمام این مرحله، تیم‌های راه یافته به مرحله نهایی درباره گزاره «سیاه‌نمایی در فیلم‌های ایرانی یکی از علل اصلی اعطای جایزه در جشنواره‌های بین‌المللی است» به بحث می‌پردازند.

رئیس سازمان دانشجویان جهاد دانشگاهی درباره برنامه اختتامیه این مسابقات گفت: برنامه اختتامیه 18 اردیبهشت با حضور دکتر نیلی رئیس دانشگاه تهران، دکتر سرسنگی معاون دانشجویی دانشگاه تهران و دکتر علیزاده معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی و همچنین دکتر ابتکار معاون ریاست جمهوری در امور زنان برگزار خواهد شد.

کاظمی‌خالدی در پایان یادآور شد: ما تلاش داریم شرایطی را فراهم کنیم که بتوانیم تیم‌های منتخب را برای حضور در مسابقات جهانی آموزش دهیم.

انتهای پیام

  • یکشنبه/ ۱۶ اردیبهشت ۱۳۹۷ / ۱۷:۱۴
  • دسته‌بندی: جهاد دانشگاهی
  • کد خبر: 97021608706
  • خبرنگار : 71569