بازار سکه به کجا می‌رود؟

بازار سکه و طلای ایران درماه‌ها، هفته‌ها و روزهای گذشته از رخدادها و عوامل متعددی تأثیر پذیرفته است که این عوامل به دو دسته درونی و بیرونی قابل تقسیم است.

به گزارش ایسنا، عبادالله محمدولی عضو انجمن صنفی کارفرمایان صنعت طلا و جواهر در ادامه یادداشت خود در روزنامه «ایران» نوشت: در بخش خارجی و بیرونی می‌توان به افزایش بهای جهانی اونس طلا اشاره کرد. تنها در یک هفته اخیر فلز زرد با رشد حدود ۷ دلاری مواجه شده است و خود را به بالای ۱۳۱۷ دلار رسانده است. علاوه براین برخلاف یک دهه گذشته با اتمام طلای موجود در لایه‌های سطحی معادن، استخراج‌کنندگان برای دستیابی به ذخایر طلایی که در عمق چند کیلومتری معادن قرار دارد باید هزینه بیشتری کنند که همین عامل به رشد تدریجی قیمت اونس کمک کرده است.

تنش‌های سیاسی و اقتصادی که در عرصه بین‌الملل ایجاد شده است نیز یکی از عواملی است که از خارج از مرزها بر بازار داخلی طلا تأثیر گذاشته است. دراین زمینه مناقشات اقتصادی و تجاری امریکا با چین و اروپا و همچنین کره شمالی مواردی است که تحلیلگران بازار طلا را به این باور رسانده است که بهای اونس طلا روند صعودی را طی خواهد کرد.

شاید مهم‌ترین عامل بیرونی که این روزها بر بازار طلای ایران اثرگذاشته است، موضوع برجام و نزدیک شدن به موعد تمدید آن از سوی دولت امریکا باشد. از ماه‌ها پیش رئیس جمهوری امریکا تهدیدات خود را درخصوص خروج از برجام رسانه‌ای کرده است و اکنون که به این موعد نزدیک می‌شویم، هیجان بازار افزایش یافته است. نکته‌ای که دراین خصوص باید به آن اشاره کرد این است که با تقویت زیرساخت‌های صنعتی و تولیدی کشور، میزان اثرپذیری اقتصاد ایران از این عوامل بیرونی که تحت کنترل نیستند نیز کاهش خواهد یافت.

اما درخصوص عواملی که از داخل کشور به رشد قیمت‌ها در بازار طلا منجر شده است، تحلیل اقتصادی و منطقی نمی‌توان ارائه داد. در بازاری که در مدت کوتاهی نرخ سکه از محدوده ۱.۷ میلیون تومان به ۲.۱ میلیون تومان افزایش یافته است، تحلیل اقتصادی جایگاه چندانی ندارد و بیشتر این هیجانات است که بازار را به پیش می‌برد.

این درحالی است که دولت از ۲۱ فروردین ماه امسال با اجرای سیاست یکسان‌سازی نرخ دلار طرح‌های مختلفی برای ساماندهی بازار ارز و بازار موازی آن یعنی سکه در دست اجرا دارد که باید منتظر به ثمر رسیدن آنها بود. بنابراین درشرایط فعلی که هنوز این سیاست‌ها به نتیجه نرسیده است هرگونه تحلیلی پشتوانه کافی ندارد و به همین دلیل باید به دولت فرصت داد تا با پیش بردن سیاست‌های خود در آینده‌ای نزدیک آن را به نتیجه برساند.

درشرایطی که بازار سکه و طلا با نوسانات شدید قیمتی مواجه می‌شود به‌طور معمول برخی از مردم برای کسب سود یا حفظ ارزش دارایی‌های خود برای خرید سکه و طلا اقدام می‌کنند. این درحالی است که هیچ ضمانتی برای اینکه خریداران طلا و سکه در آینده به سود برسند وجود ندارد و درصورتی که وضعیت تغییر کند به‌طور قطع آنها متضرر خواهند شد.

انتهای پیام

  • یکشنبه/ ۱۶ اردیبهشت ۱۳۹۷ / ۱۶:۰۵
  • دسته‌بندی: رسانه دیگر
  • کد خبر: 97021608664
  • خبرنگار :

برچسب‌ها