مدیر حفاظت از محیط زیست شهرستان چابهار:

بیش از 8 هکتار از خلیج چابهار را آبسنگ‌های مرجانی تشکیل می‌دهند

مدیر حفاظت از محیط زیست شهرستان چابهار گفت: در مطالعات انجام‌شده، دو ناحیه اصلی تجمع توده‌های مرجانی در منطقه چابهار به وسعت بیش از 8 هکتار مورد شناسایی قرارگرفته است.

اشرفعلی حسینی در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، افزود: دو ناحیه آبسنگ‌های مرجانی شامل محدوده دریایی اطراف موج‌شکن فرعی اسکله شهید بهشتی به وسعت بیش از 6 هکتار و محدوده دریایی اطراف موج‌شکن اسکله شهید کلانتری به وسعت حدود 2 هکتار است .

وی افزود: خلیج چابهار با 17 کیلومتر طول، 20 کیلومتر عرض و 20 متر عمق در دهانه خلیج، به‌عنوان بزرگ‌ترین خلیج در سواحل دریای عمان دربرگیرنده گونه‌های ارزشمند و منحصربه‌فرد از آبسنگ‌های مرجانی در کشور است .

مدیر حفاظت از محیط‌ زیست شهرستان چابهار تصریح کرد: مرجان‌های دریایی زیستگاه بسیار مطلوبی برای انواع آبزیان و ماهی‌های زینتی بوده و به‌عنوان موج‌شکن‌های طبیعی محافظ مناطق ساحلی از جریان‌های دریایی هستند .

حسینی گفت: از خصوصیات بارز مرجان‌های دریایی، تنوع زیستی بالا در این مناطق است؛ از 33 شاخه جانوری و گیاهی که در زیستگاه‌های دریایی یافت می‌شوند 30 شاخه در مناطق مرجانی زندگی می‌کنند و 10 درصد صید ماهیان شیلاتی نیز در مناطق مرجانی صورت می‌گیرد، علاوه ‌بر آن هر مترمربع مرجان دریایی معادل 47 هزار دلار ارزش اقتصادی در بازارهای بین‌المللی دارد .

مدیر حفاظت از محیط‌ زیست چابهار خاطرنشان کرد: آلودگی نفتی، صید بی‌رویه و برداشت مستقیم و ساخت‌وساز در ناحیه ساحلی ازجمله عوامل تخریب‌کننده آبسنگ‌های مرجانی است.

انتهای پیام
  • یکشنبه/ ۱۶ اردیبهشت ۱۳۹۷ / ۱۰:۲۹
  • دسته‌بندی: سیستان و بلوچستان
  • کد خبر: 97021608314
  • خبرنگار :