رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران خبرداد

تهیه ضوابط پیشنهادی ساخت و ساز در پهنه‌های گسلی تهران

رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران گفت: ضوابط پیشنهادی ساخت و ساز در پهنه گسلی تهران تهیه و به مرکز تحقیقات راه ، مسکن و شهرسازی ارائه شده است. در صورت تصویب در کمیته دائمی استاندارد ۲۸۰۰ و طی مراحل ابلاغ، رعایت این ضوابط الزامی خواهد شد.

 به گزارش ایسنا، دکتر احمد صادقی با اشاره به گذشت دو سال از ارائه این ضوابط و تاخیر رخ داده در بررسی و تصویب آن گفت: نقشه گسل‌های تهران برای آنکه بتواند در طرح‌های شهرسازی و اعمال ملاحظات مهندسی مورد استفاده قرار گیرد نیاز به دقیق‌سازی و تهیه در مقیاس های کوچک‌تر و با دقت بیشتر داشت که طرح شناسایی دقیق گسل‌ها و تعیین پهنه‌های گسلی تهران طی چند سال مطالعه و برداشت های متعدد میدانی برای نخستین بار در کشور انجام شد و مراحل تصویب و تایید آن در شورای‌عالی شهرسازی و معماری در سال ۹۵ طی شد.

وی در ادامه اظهارکرد: هدف از انجام این طرح شناخت دقیق‌تر محدوده‌های دارای خطر گسل‌های سطحی و رعایت ملاحظات مربوطه است که طی فرآیندی زمان‌بر و مستمر و برداشت وضع موجود تعداد زیادی از ترانشه‌ها و گودبرداری‌ها با همکاری متخصصان انجام شد.

رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران افزود: با بهره‌گیری از نظرات متخصصان خبره و تجربیات جهانی، ضوابط ساخت و ساز در پهنه‌های گسلی از سوی این سازمان تدوین و به مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی به عنوان نهاد نهاد متولی استاندارد ۲۸۰۰ برای طی مراحل قانونی ارائه شد که در صورت تصویب و طی مراحل قانونی به کلیه نهادهای ذی‌ربط از جمله سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران و شهرداری تهران برای اعمال این مقررات جدید در فرآیند ساخت و ساز ابلاغ می‌شود.

صادقی با اشاره به پیشگام بودن تهران در تهیه نقشه دقیق و کاربردی گسل‌ها و ارائه ضوابط پیشنهادی ساخت و ساز در پهنه‌های گسلی گفت: با توجه به لرزه‌خیز بودن بسیاری از کلان شهرهای کشور، طرح شناسایی دقیق گسل‌ها و آئین‌نامه ویژه ساخت و ساز در حریم گسل‌های تهران به‌صورت الگویی برای چند شهر دیگر کشور به اجرا در می‌آید.

وی افزود: هدف از تهیه نقشه پهنه‌های گسلی شهر تهران اعمال برخی محدودیت‌ها در ساختمان‌های با کاربری‌های با اهمیت زیاد و خیلی زیاد در صدور مجوز و ساخت و ساز بر اساس ضوابط و آئین نامه‌های ویژه است نه ممنوعیت ساخت و ساز در این پهنه‌ها.

رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران در ادامه گفت: ساخت و ساز در پهنه‌های گسلی بر اساس تجربیات جهانی امکان‌پذیر است اما با اعمال ضوابط فنی خاص مهندسی و اعمال برخی محدودیت ها در بلند مرتبه‌سازی و برخی کاربری‌های خاص  که کم و کیف این ضوابط باید در قالب ضوابط جدید و آیین نامه ویژه ساخت و ساز در پهنه های گسلی از سوی کمیته دائمی استاندارد ۲۸۰۰ ابلاغ شود البته در ویرایش چهارم استاندارد ۲۸۰۰ ملاحظاتی در این زمینه ارائه شده که بیانگر کلیات است.

جانشین شهردار تهران در شورای هماهنگی مدیریت بحران شهر تهران افزود: سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران دوسال پیش همزمان با ارائه نقشه پهنه‌های گسلی شهر تهران آئین‌نامه پیشنهادی ضوابط ساخت و ساز در پهنه‌های گسلی را که با همکاری متخصصان این حوزه و در این سازمان طی جلسات متعدد و در قالب کمیته فنی تهیه، تائید و به تصویب اولیه رسیده بود به مرکز تحقیقات راه مسکن و شهرسازی به عنوان نهاد مسئول استاندارد ۲۸۰۰ ارائه کرده است که باید با طی مراحل قانونی در قالب ضوابط جدید ابلاغ شود. در حال حاضر این مرحله با وجود ارائه پیش‌نویس این ضوابط به تاخیر افتاده است.

وی این ضوابط پیشنهادی را ناظر بر رعایت برخی محدودیت‌های کاربری و ضوابط فنی و اجرایی ویژه ساخت و ساز دانست و گفت: به‌طور مثال مجوز ساخت و ساز بلند مرتبه یا کاربری‌های با اهمیت زیاد و خیلی زیاد مانند مراکز درمانی، خدماتی و عمومی نباید در این پهنه‌ها صادر شود و ملاحظات سخت گیرانه‌تری باید در طراحی و اجرا اعمال شود.

رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران با ابراز خشنودی از این که تهیه و تدوین طرح تدقیق نقشه گسل‌ها و تعیین پهنه‌های آن‌ها در تهران منجر به آغاز و توسعه این طرح در کلان شهرهای دیگر کشور شده است،اظهارکرد: نتایج تحقیقات، مطالعات و فعالیت‌های اجرایی این چنینی در تهران همواره به عنوان الگویی برای سایر کلان شهرها و شهرهای دارای مخاطره زمین لرزه بوده است و پیشبرد، الگوبرداری ، تحقق و اجرای این طرح‌ها از سوی وزارت راه و شهرسازی جای تقدیر دارد.

انتهای پیام

  • شنبه/ ۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۷ / ۱۵:۵۸
  • دسته‌بندی: حوادث، انتظامی
  • کد خبر: 97021508020
  • خبرنگار : 71431