به سرپرستی دانشجوی ایرانی ابداع شد؛

چاپگر پوست با قابلیت پوشش‌دهی مستقیم زخم

گروهی از دانشمنان کانادایی به سرپرستی دانشجوی ایرانی "نوید حکیمی"، یک چاپگر پوست ابداع کرده‌اند که قابلیت پوشش‌دهی مستقیم زخم را دارد.

به گزارش ایسنا و به نقل از گیزمگ، چهار سال پیش، خبر ابداع یک چاپگر سه‌بعدی در ابعاد مایکروویو منتشر شد که می‌توانست ورقه‌هایی از پوست را برای درمان سوختگی تولید کند.

اکنون، تعدادی از همان دانشمندان، یک ابزار دستی ابداع کرده‌اند که می‌تواند پوست را مستقیما روی زخم‌های عمیق چاپ کند.

این ابزار که به اندازه یک جعبه کفش است، توسط گروهی از دانشمندان "دانشگاه تورنتو"(UToronto) در کانادا به سرپرستی "نوید حکیمی"(Navid Hakimi)، دانشجوی دکترای مهندسی مکانیک و تحت نظر "اکسل گوانتر" (Axel Guenther)، استادیار این دانشگاه، ساخته شده است.

حکیمی در مورد این ابزار می‌گوید: ما امیدواریم این چاپگر پوستی، بافت‌هایی را برای بیماران خاص و افراد زخمی، ابداع کند.

کارکرد این ابزار مانند یک دستگاه تلگراف است اما به جای ورقه‌های سفید، ورقه‌های بافت از جنس آلژینات تولید می‌کند.  

در زیر هر ورقه، نوارهایی از جوهر زیستی قرار دارند که مواد زیستی مانند سلول‌های پوست و کلاژن – فراوان‌ترین پروتئین در پوست - به همراه فیبرین – پروتئینی برای ترمیم زخم – را در بر دارند.

این ابزار که کمتر از یک کیلوگرم وزن دارد و برای استفاده نیازمند آموزش است، می‌تواند در مدت دو دقیقه یا کمتر، زخم را با پوست بپوشاند.

در حال حاضر، این ابداع روی موش‌ها و خوک‌ها آزمایش شده است و دانشمندان برای گسترش نواحی زخمی قابل پوشش برنامه‌ریزی می‌کنند. آنها امیدوارند در نهایت، آزمایش‌های بالینی این ابزار روی انسان آغاز شود.

اخیرا، مقاله‌ای در مورد این پژوهش، در مجله " Lab on a Chip" به چاپ رسیده است.

انتهای پیام

  • شنبه/ ۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۷ / ۱۴:۰۷
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 97021507886
  • خبرنگار : 71604