کار و تعاون در هفته‌ای که گذشت...

۸۵۰ هزار نفر در صف انتظار بازار کار

مهمترین عناوین خبرهای این هفته حوزه کار و تعاون به ایجاد بیش از ۱۷۰۰ فرصت شغلی در بخش تعاون، انتظار ۸۵۰ هزار نفر برای ورود به بازار کار ،قطع بیمه‌پردازی ۱۹۵ هزار کارگر ساختمانی و رشد ۵۵ درصدی تشکل‌های کارگری و کارفرمایی در دولت دوازدهم اختصاص داشت.

به گزارش ایسنا، هفته‌ای که گذشت به دلیل تلاقی با هفته کارگر پرخبر بود.از همایشهای تشکل‌های کارگری و کارفرمایی تا بازدیدهای استانی وزیر کار که در قالب هفته کارگر برگزار شد.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در همایشی، نادیده گرفتن توانمندی‌های زنان را موجب به هم خوردن تعادل و نظم جامعه عنوان کرد.

به اعتقاد وی با توجه به اهمیت نقش زنان در سیمای آینده بازار کار نمی‌توان جایگاه زنان و توانایی‌های آنها را نادیده گرفت و بر همین اساس برای استفاده از ظرفیت زنان باید برنامه‌ریزی مناسب صورت گیرد.

وزیر کار از افزایش ۵۵ درصدی تشکل‌های کارگری و کارفرمایی در دولت دوازدهم خبر داد و گفت سال گذشته ۸۰۰ هزار شغل ایجاد شده که ۶۰ درصد آنها را زنان به دست آورده‌اند.

وی همچنین از آغاز بازنشستگی روستاییان خبر داد و خاطرنشان کرد: یک میلیون و ۶۵۰ هزار نفر از روستاییان و عشایر نیز در حال بیمه هستند.

شهیندخت مولاوردی - دستیار ویژه رییس جمهوری - بر این باور است که استفاده از کالای ایرانی نیازمند استانداردسازی، تجاری‌سازی و برندسازی است.

او در نشستی اعلام کرد که برای حمایت از کالای ایرانی باید یک جامعه تولید محور به وجود آید که در آن هم کار یک ارزش باشد و هم کارگر کرامت پیدا کند.

در هفته‌ای که گذشت رییس موسسه کار و تامین اجتماعی اعطای نشان ملی کار شایسته به کارگران و کارفرمایان را پیشنهاد کرد.

سپهری در نشستی اعلام کرد که ایجاد فرصتهای برابر برای آحاد جامعه به منظور دستیابی به کار مناسب در شرایط آزاد و ایمن با رعایت کرامت انسانی همواره باید مدنظر قرار گیرد.

او به مقوله حقوق بنیادین کار هم اشاره داشت و منع کار اجباری، منع تبعیض، حمایت از حق تشکلها و مذاکره جمعی، ممنوعیت کار کودک و رعایت حداقل سن کار را از جمله حقوق انسانی مرتبط با کار برشمرد.

یک مقام مسئول در وزارت کار از انتظار ۸۵۰ هزار نفر برای ورود به بازار کار خبر داد. به گفته مدیرکل توسعه اشتغال وزارت کار براساس آمارهای موجود، ۸۵۰ هزار نفر در صف ورود به عرصه‌های اشتغال و بازار کار قرار دارند که ۸۰ درصد آنها فارغ التحصیلان دانشگاهی هستند.

آنطور که ازوجی گفته از سال ۱۳۹۲ تا ۱۳۹۶ به طور متوسط برای ۵۱۰ هزار نفر شغل ایجاد شده و در اقدامات اخیر دولت درجه آسیب پذیری اشتغال کاهش یافته تا به ایجاد اشتغال پایدار کمک ‌کند.

فروردین ماه امسال ۱۷۳۳ فرصت شغلی در بخش تعاون به وجود آمد. بر اساس گزارش مرکز آمار و اطلاعات راهبردی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در  فروردین ماه سال ۱۳۹۷، ۱۶۱ تعاونی و یک اتحادیه در سراسر کشور تشکیل و ثبت شده که تعداد اعضای آن بیش از ۱۷۸۰ نفر بوده و حدود ۱۷۳۳ فرصت شغلی را ایجاد کردند.

بیشترین تعداد تعاونی‌ مربوط به استانهای فارس و گلستان و بیشترین نوع فعالیت و اشتغالزایی هم متعلق به تعاونی‌های بخش کشاورزی و صنعت بوده است.

اما قطع بیمه‌پردازی ۱۹۵ هزار کارگر ساختمانی خبر دیگری بود که نایب رییس کانون انجمن‌های صنفی کارگران ساختمانی اعلام کرد.

آنطور که هادی ساداتی گفته، ۸۵۰ هزار نفر از کارگران ساختمانی در حال بیمه پردازی هستند و ۱۳۵ هزار نفر هم به دلیل عدم تمایل به بیمه و یا تغییر شغل برای ثبت نام مراجعه نکردند.

او می‌گوید با بررسی‌هایی که از سامانه ثبت نام کارگران ساختمانی داشتیم متوجه شدیم که ۱۹۵ هزار نفر که از دوره‌های قبل بیمه‌پردازی می‌کردند، بنا به دلایلی نظیر بازنشستگی، تغییر شغل و یا عدم تمایل به بیمه نتوانستند حق بیمه‌های خود را بپردازند و بیش از ۱۵۰ هزار نفر از آنها هم در جریان شناسایی از چرخه کار حذف شدند که آمار بیمه پردازیشان به عنوان مختومه اعلام شد.

انتهای پیام

  • پنجشنبه/ ۱۳ اردیبهشت ۱۳۹۷ / ۱۲:۲۴
  • دسته‌بندی: عمران و اشتغال
  • کد خبر: 97021307138
  • خبرنگار : 71282