به گزارش ایسنا، حجتالاسلام سیدابراهیم رئیسی شب گذشته در دیداری صمیمی با دانشگاهیان در دانشکده علوم پایه دانشگاه فردوسی اظهار کرد: شنیدن سخنان دانشجویان برای ما یک نعمت است؛ ممکن است سخنی با لحن دانشجویی که البته با آن ناآشنا نیستم، گفته شود. نگران این نیستم که نکاتی از سوی دانشجویان مطرح شود، خصوصا اینکه میدانم سخنان عموم دانشجویان و اساتید گرامی ما به عنوان کسانی که در یک مرکز علمی مسایل مختلف اجتماعی و دستگاهها و عملکردها را رصد میکنند، باید شنیده شود.
استفاده از جوانان و فرهیختگان مشهدی و اهل خراسان رضوی جزو اولویتهای آستان قدس رضوی است.
وی با اشاره به ضرورت برخورداری نهاد آستان قدس از نقشه راه گفت: این نکته بسیار درستی است. البته خوشبختانه آستان قدس در سال گذشته یک برنامه راهبردی را با تعیین شاخصهایی تهیه کرد و بیش از 400 شاخص از همه فعالیتهای آستان قدس احصا شد که با یک کار مداوم مدیریتی به صورت داشبوردی پیش روی همه بخشهای این مجموعه وجود داشته و همه بخشها میتوانند با این داشبورد عملکرد خود را ببینند. این داشبورد پیش روی همه معاونین و بخشها وجود دارد و برنامهریزی شده امسال دومرتبه در شاخصهای احصا شده، بازنگری شود.
رئیسی ادامه داد: همچنین استفاده از نیروهای مشهدی و هم استانی از اولویتهای ماست. علاوه بر این از دیگر اولویتهای ما استفاده از جوانان با کارآمدیهای مختلفی که دارند، در بخشهای مختلف است. این مساله مورد تاکید ما در جلسات مختلف با حضور مدیران آستان قدس بوده است. من نیز در برنامههای آستان قدس بر این نکته تاکید داشتهام که هم توجه به جوان و هم توجه به نیروهایی که از فرهیختگان مشهد مقدس هستند، در دستور کار ما قرار دارد. با این حال در برخی بخشها باید از چهرههای ملی نیز استفاده کرد.
تولیت آستان قدس رضوی در خصوص مسئولیتهای خویش در بخشهای مختلف عنوان کرد: من زمانی که در سازمان بازرسی کل کشور حضور داشتم، با دولتهای مختلف کار کردم که برخی از آن ها از نظر سلایق سیاسی نیز با من نظر متفاوتی داشتند. همگان معتقد بودند به اینکه سازمان بازرسی یک نگاه منصفانه دارد و هم من 3 سال پس از فرمان مقام معظم رهبری در رابطه با مبارزه با مفاسد اقتصادی برای همه کارشناسان ارشد، مدیران میانی و مدیران عالی کشور، تمام دستگاههای اجرایی کشور را پشت ویترین و به نمایش گذاشتم.
وی افزود: 5000 نفر از مدیران عالی و میانی کشور از 3 نمایشگاهی که من در 3 سال پایانی خدمتم برگزار کردم، بازدید کردند و جمع بندی همه نظرات آنان با همه سلایق سیاسی حاکی از این است که سازمان بازرسی آسیبشناسیهای مهمی انجام داد. در حوزههای مختلفی غرفه تشکیل داده شد. ابتدا برخی میگفتند مگر شما وزارتخانهها هستید که میخواهید فعالیت خود را به نمایش بگذارید؟ سازمان بازرسی چه چیز را میخواهد نمایش دهد؟ اما ما تمام مسایل کشور را در ابعاد مختلف سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی به ویژه چون مساله مبارزه با مفاسد اقتصادی بود، با تاکید بر این حوزه بررسی و اعلام کردیم.
رئیسی با بیان اینکه مقام معظم رهبری رسما این مساله را مورد تقدیر قرار دادند و چندین مرتبه از دفتر ایشان از این نمایشگاه بازدید شد، گفت: در این رابطه با حفظ همه احترامات به همه ولی خط قرمز ما بی استناد سخن گفتن بود. در واقع باید سخن متقن و مستند زده بشود.
تولیت آستان قدس رضوی تصریح کرد: همیشه تلاش من در حوزههای مختلف این بوده، آنچه که باید برای تحقق عدالت باید انجام بشود، صورت پذیرد. اگر نارسایی دیدم ابتدا به مسئولان مربوطه و در ثانی به دفتر منتقل میکردم. اگر منظور از اعلام، اعلام عمومی باشد، شاید ما خیلی از این اعلامها را موثر ندانیم؛ برخی از این اعلامها در جهت مسایل خاصی است ولی اجرای عدالت، رفع نارسایی و آسیبها را باید با هر قدرت و توانی دنبال کرد و من تمام تلاشم در این مدت این بوده که در این جایگاه کاری انجام دهم که اقتضای اجرای عدالت است.
رئیسی در خصوص مساله همکاری نیروهای بسیج با آستان قدس رضوی گفت: ما از این همکاری در همه سطوح استقبال میکنیم و هم اساتید و هم دانشجویان میتوانند برای مجموعه ما موثر باشند. تاکید ما این است که بسیجیان که آنها را به هیچ جریان خاصی منتسب نمیدانیم و همه نیروهای دغدغهمند انقلاب اسلامی و نیروهای ارزشمند میتوانند به صورت موثری در خدمت آستان قدس قرار گیرند.
سال گذشته بیش از 2500 شغل ایجاد کردهایم
تولیت آستان قدس رضوی با اشاره به وضعیت بیکاری در کشور عنوان کرد: یکی از دستورات کار ما این بوده که کسانی که در آستان قدس فعالیت دارند، بیکار نشوند. سال گذشته در استان برخی کارگران با تعطیل شدن کارخانهها و بنگاههای تولیدی بیکار شدند. تلاش ما این بوده در این 2 سال یک کارگر در آستان قدس رضوی بیکار نشود. تا اسفند سال گذشته یک حقوق بگیر در آستان قدس رضوی که بیش از 18 هزار کارمند و حقوق بگیر دارد، نداریم که حقوق و عیدی دریافت نکرده باشد چون برخی کارخانهها 3 ماه، 4 ماه، 6 ماه، حقوق پرداخت نکرده اند.
وی اضافه کرد: ما تلاش کردهایم شغل ایجاد کنیم. در واقع سعی شده اول ایجاد شغل مناسب در دستور کار قرار گیرد، سپس برای آن فردی در نظر گرفته شود.
رئیسی یادآور شد: در این راستا اقداماتی در دستور کار قرار دادیم که در نتیجه آن مشاغلی در سطح استان خراسان بزرگ فعال شده است. به عنوان نمونه قناتهایی را در جنوب خراسان لایروبی کردیم که با همین کار حدود 700 شغل ایجاد شد. در کلات دامهای سبک به بسیاری داده شد که همین امر منجر به ایجاد شغل شده است. مغازههای اطراف حرم را در اختیار بسیاری از مددجویان قرار دادهایم تا تولیدات دستی خود که بازار مصرف نداشت را عرضه کنند. هم اکنون بسیاری از این مغازههای اطراف حرم واگذاری قطعی نمیشود و فروش کلا تعطیل شده است.
آستان قدس را رقیب بخش خصوصی قرار ندادهایم
وی ادامه داد: علاوه بر این سوغات زائر باب شده و بسیاری از شرکتهای تولیدی و بخشهای تولیدی وارد این کار شدهاند و تولیدات خود را عرضه میکنند. آستان قدس را رقیب بخش خصوصی قرار ندادهایم بلکه ما حامی بخش خصوصی هستیم نه رقیب آن.
عضو مجلس خبرگان رهبری اظهار کرد: من پیشتر اعلام کردهام، بودجه ما یک هزارم بودجه دولت است و قبلا اعلام کرده بودیم هزار شغل ایجاد میکنیم. امروز اعلام میکنم سال گذشته بیش از 2500 شغل ایجاد کردهایم.
اکثر شرکتهای آستان قدس زیان ده هستند
رئیسی با بیان اینکه من اعتقاد به شفافیت دارم، گفت: در سال نخست مسئولیتم، در 3 تا 4 ماه اول، مجامع عمومی همه شرکتهای آستان قدس برگزار شد. اکثر شرکتهای آستان قدس زیان ده هستند. در حال حاضر در حال بررسی راهکارهای برون رفت از این مشکلات هستیم تا حتی اگر قرار است شرکتها واگذار شود، سودده شود و سپس واگذار گردد.
تولیت آستان قدس رضوی تاکید کرد: من به دوستان خود نیز گفتهام، عدد و رقمهایی را نسبت به این وضعیت شرکتها آماده کنند. اگر اعداد و ارقام برخی شرکتها را اعلام کنم، خواهید دید شرایط چگونه است. هر کدام از این شرکتها وضعیت خاص خود را دارد و این قابل تبیین است و انشالله به زودی گزارش وضعیت شرکتها را به نحوی اطلاع رسانی میکنیم که هم در جهت شفافیت باشد و هم بدانید وضعیت درآمدی آستان قدس به چه شکل است.
رئیسی در خصوص سوالی در مورد ضرورت حمایت از پژوهشها بیان کرد: حتما این کار را میکنیم. بنیاد پژوهشهای آستان قدس رضوی و سایر بخشهای پژوهشی و علمی آستان قدس حتما این حمایت را خواهند داشت. منتها باید سازوکار این امر فراهم شود و در این زمینه میتوان با بخشهای مختلف دانشگاه که با ما در ارتباط است، همکاری در حوزه پژوهش با دانشگاه فردوسی و دیگر مراکز علمی را داشت.
خداوند انشالله از آن کسی که شبهه مالیاتهای آستان قدس را در اذهان ایجاد کرد، نگذرد
عضو مجلس خبرگان رهبری در مورد وضعیت و نحوه پرداخت مالیات در آستان قدس رضوی گفت: ما چند مرتبه این مساله را توضیح دهیم؟ خداوند انشالله از آن کسی که این شبهه را در اذهان ایجاد کرد، نگذرد. به امر امام بزرگوار آستان قدس رضوی و شرکتهای تابعه از مالیات معاف خواهند بود. ما تا امروز در حال پرداخت مالیات ارزش افزوده، مالیات تکلیفی و مالیاتهای جمعی خرجی با نظارت سازمان مالیاتی کشور بودهایم.
وی ادامه داد: چند روز پیش نیز هیاتی از سازمان امور مالیاتی کشور فقط برای تقدیر و تشکر از آستان قدس رضوی آمدند، چون سازمان و مجموعه آستان قدس مجموعه خوش حسابی است.
رئیسی با بیان اینکه در این 2 سال ما مالیاتهای آستان قدس را پرداخت کردهایم، گفت: منتها باید پرسید آیا فقط مالیات آستان قدس مساله است؟ چرا از یقه سفیدهایی که مالیات پرداخت نمیکنند، نمیگویید؟ چرا نمیگویید کسانی که فرار مالیاتی دارند و بیشترین درآمد را از کشور و از حلقوم این مردم دارند، یک قران مالیات پرداخت نمیکنند؟ این ها مسایل این کشور است. عدد و رقم آن را از خود وزارت امور اقتصادی و دارایی بپرسید که میزان فرار مالیاتی در کشور چقدر است؟ کارمندان هر دستگاه ابتدا مالیات میپردازند ولی کسانی هستند که درآمدهای کذایی در کشور دارند؛ چرا سراغ اینها نمیروند که مالیاتشان پرداخت شود؟ اینها که امر ناشناخته پیچیده دست نیافتنی نیست و مسایل روشنی است.
تولیت آستان قدس رضوی خاطرنشان کرد: یکی از گزارشات روشنی که در دوران مسئولیتم در سازمان بازرسی کشور در ادوار مختلف دارم، همین فرارهای مالیاتی بوده است. سخن در آسیب شناسی نیست سخن در آسیب زدایی است که این امر در کشور اراده جدی میخواهد.
وی اضافه کرد: آیا واقعا مشکل کشور مشکل برنامه است؟ چه میزان پایان نامههای کارشناسی ارشد و دکتری با پیشنهادات کارگشا داریم؟ این پیشنهادات باید در عرصه اجرا وارد شود. مجریان کجا هستند؟ مساله این است. مساله این است که باید برنامه پنجم و ششم اجرا شود؛ سخن در این زمینه است.
رئیسی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه مرکز هنرهای آستان قدس رضوی آمادگی این را دارد که از فرهیختگان و هنرمندان استفاده کند، تصریح کرد: هنر هنرمندان مشهدی همیشه آمیخته با حکمت بوده و هنرمندان ما آثار فاخر و ارزشمندی را تولید کردهاند و اینها حتما مورد حمایت آستان قدس هستند و ما نیز زمینه بروز و ظهور بیش از پیش این مساله را فراهم خواهیم کرد. ظرف چند وقت اخیر در آستان قدس رضوی مانند رواق امام که در آن سخنرانی میشود، یک مرکزی به عنوان شعر دعبل راهاندازی کردهایم که شاعران و فرهیختگان به آنجا آمده و اشعار خود را قرائت میکنند. نمونه این فعالیتها را در بخشهای دیگر با ظرفیتی که وجود دارد، دنبال خواهیم کرد.
راهاندازی یک مجموعه 530 واحدی برای جوانان تازه ازدواج کرده
وی بیان کرد: در همان سال نخستی که افتخار خادمی آستان قدس رضوی نصیب من شد، مجموعهای برای اسکان جوانان تازه ازدواج کرده راهاندازی شد که درصد قابل توجهی از فعالیت آن انجام شده است. این مجموعه شامل 530 واحد است.
عضو مجلس خبرگان رهبری تاکید کرد: البته ما به این مقدار بسنده نخواهیم کرد. در ارتباط با ایجاد و احداث خوابگاه برای دختران و پسرانی که آماده ازدواج هستند نیز «زمین از ما، ساختمان از شما». امکان آن را ما فراهم میکنیم. باید بگذاریم زمینه ازدواج جوانان پا گیرد و کار عملیاتی و اجرایی صورت دهیم چون حوزه فعالیتها حوزه اقدام و عمل است.
رئیسی با اشاره به ایجاد امکان برای اسکان زوار دانشجو اظهار کرد: ما آمادگی آن را داریم برای اسکان زائرین دانشجو از سراسر کشور مشارکت کنیم. در واقع ما میتوانیم برای این کار زمین لازم را فراهم کنیم و مجموعه وزارت علوم نیز امکانات را فراهم کند تا به صورت مشارکتی مراکز اقامتی برای دانشجویان از سراسر کشور آماده شود.
تولیت آستان قدس رضوی با تاکید بر لزوم بکارگیری توان بازنشستگان در این مجموعه افزود: تاکید ما این است نباید مشورت با بازنشستگان را از نظر دور داشت. بازنشستگان به جهت برخورداری از تجربه باید به عنوان چراغ راه مورد استفاده قرار گیرند. با این حال در بخش اجرا چنین اعتقادی ندارم. من 20 ساله بودم که در سال 59 دادستان کرج شدم. امام این زمینه را فراهم کردند و خیلیها اینگونه بودند. ما معتقدیم کشور از توجه به جوانان هیچگاه ضرر نکرده و ضرر نمیکند و میتوان ریسک آن را پذیرفت. باید به جوانان نه در سخن بلکه در عمل توجه داشت. در عین حال بازنشستگان با توجه به تجربیاتی که دارند، میتوانند به عنوان مشاورین خوب فعالیت کنند.
جریان منافقین در سال 60، جریان داعشیهای آن سال بود
به گزارش ایسنا، رئیسی در خصوص غائله منافقین در سال 60 عنوان کرد: برخی از این فیلمها مانند دو قسمت اخیر سریال پایتخت به خوبی نشان داد که داعشیها چه کردند. جریان منافقین در سال 60، جریان داعشیهای آن سال بود که به جان ملت افتاد؛ به طوری که 17 هزار نفر از رئیس جمهور، نخست وزیر، رئیس دیوان عالی کشور و بسیاری از مسئولان را به شهادت رساندند. در خیابان میآمدند و هرکس عکس امام را در مغازه خود نصب کرده بود، به شهادت میرساندند. آن روز امام بزرگوار ما در مورد این جریان بسیار خطرناک فریاد میزد ولی بعضیها خیلی دقیق توجه نمیکردند. بعدها همینها تبدیل شدند به سربازان با یونیفرم آمریکاییها که وقتی مردم به عراق برای زیارت میرفتند، به آمریکاییها اطلاعات میدادند.
وی با اشاره به مثالی اضافه کرد: درحال حاضر حکم بسیاری از قاچاقچیان موادمخدر معلوم است؛ یعنی دادگاه بدوی و دادگاه تجدیدنظر حکم صادر کردهاند و دیوان عالی کشور نیز آن را تایید کرده ولی حکم اجرا نشده است. تعداد این افراد زیاد است و در سراسر کشور چندین هزار نفر هستند که تمام مراحل قانونی و صدور حکم آن ها طی شده و تنها اجرای حکم باقی مانده است.
تولیت آستان قدس رضوی ادامه داد: با قاچاقچیان برخورد میشود اما برخی هستند که مشمول قانون هستند ولی مصلحت است هم اکنون حکمشان در یک مقطعی اجرا نشود؛ معنای این سخن این نیست که حکم وی اجرا نشود چون حکم او قطعی است. در آن زمان هم همه مراحل صدور حکم برخی از این منافقین طی شده بود و مراحل دادگاهها را گذرانده بود و از نظر قانونی حکم آنها روشن بود.
یک آقایی سخنانی گفت که با اینکه خودش ادعای حقوقی بودن را داشت اما فرق بین رئیس دادگاه و دادستان را نمیدانست
رئیسی خاطرنشان کرد: قضایایی در رسانهها نسبت به بنده مطرح میکنند. کسانی که اهل حقوق هستند فرق بین دادگاه، رئیس دادگاه و دادستان را میدانند؛ منتها یک آقایی این سخنان را گفت که با اینکه خودش ادعای حقوقی بودن را داشت اما فرق بین رئیس دادگاه و دادستان را نمیدانست. رئیس دادگاه حکم صادر میکند و دادستان کار مدعی العموم را انجام میدهد. این ها جزو اولیات دانش حقوق است. کسی که سال اول دانشکده حقوق باشد، فرق بین رئیس دادگاه و دادستان را میداند.
قهرمان ملی مبارزه با نفاق امام خمینی(ره) است
عضو مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه من در طول این مدت رئیس دادگاه نبودهام؛ افتخار من این بوده که همیشه مدعی حقوق مردم بودهام، اظهار کرد: برخورد با جریان نفاق از آن برخوردهایی بوده که افتخار آن مربوط به امام است. اگر گروههای داعش، القاعده و النصره را گروهی سیاسی بدانیم، این سوال پیش میآید که آقای حاج قاسم آنجا چه میکند؟ اگر این جریان بسیار خطرناک دست ساخته انگلیس و اسرائیلیها برای کشتار در امت اسلامی و اینکه کشورهای اسلامی را بر هم زند، بدانیم، آقای حاج قاسم میشود قهرمان ملی. امروز قهرمان ملی مبارزه با نفاق امام خمینی(ره) است.
وی ادامه داد: او مرد بزرگی بود که نفاق را زمانی تشخیص میداد که خیلیها نمیتوانستند تشخیص دهند. او مرد بزرگی بود که خوب هشدار میداد زمانی که خیلیها متوجه نبودند بر کشور چه میگذرد. قهرمان ملی مبارزه با نفاق امام است. ایشان پیشتاز این ماجرا بود. حال ببینید شبهاتی که در اذهان ایجاد میکنند؛ کدام کشور اجازه میدهد با رئیس جمهورش، نخست وزیرش، رئیس دیوان عالی کشورش و مردمش اینگونه برخورد شود؟ یک مومن متدین به همراه خانوادهاش را سر سفره افطار به رگبار بستند.
رئیسی تصریح کرد: این ها در تاریخ جنایت کردند. یکی از افتخارات نظام برخورد با جریان نفاق است. این را باید یکی از افتخارات کشور شمرد. یکی از افتخارات من نیز این است که با فساد، نفاق، دزدی، کلاهبرداری و شرارت در طول تاریخ عمرم مبارزه کردم و مبارزه خواهم کرد.
تولیت آستان قدس رضوی تاکید کرد: شناخت وظیفه، عمل به آن و ایستادگی در راه هدف وظیفه ماست. من آمادگی دارم در جلسات محدودتر نسبت به هر ابهامی سخن بگویم اما خواهش من این است اگر برای برخی عزیزان مساله روشن شد، خود مبلغ ماجرا شوند. حقیقتا سرباز بزرگی هستیم که به فهم و شناخت و باور مردم نه به عنوان یک شعار عقیدهمند است.
وی با تاکید بر لزوم تبدیل مشهد به شهری دارای مرجعیت علمی عنوان کرد: من ابتدای ورودم به مشهد اعلام کردم، میخواهیم مشهد دارای مرجعیت علمی شود. منظور از این سخن تنها آستان قدس نیست بلکه تمام دانشگاهها و حوزه علمیه کهن مشهد و خراسان را شامل میشود و همه این ها بستر مرجعیت علمی است. این ظرفیت در اینجا وجود دارد که فرهیختگان بسیاری جذب این بستر شوند. دستیابی به مرجعیت علمی امر آرمانی و دست نیافتنی نیست. این ظرفیت در این دانشگاه و حوزه علمیه خراسان که یک حوزه کهن و توانمند است، وجود دارد.
رئیسی اضافه کرد: ظرفیت بالقوه و بالفعل خراسان میتواند مشهد را به برکت وجود حضرت علی ابن موسی الرضا(ع) برخوردار از مرجعیت علمی کند. استدعای ما از دانشگاه فردوسی این است که کمک کند این مرجعیت علمی برای مشهد اتفاق افتد. ما به برکت امام رضا(ع) میتوانیم این جایگاه را پیدا کنیم و یقین داریم این مرجعیت علمی به نفع کشور و نظام خواهد بود.
انتهای پیام