به گزارش ایسنا، همزمان با درخواستهای کمال الهلباوی، از رهبران و نظریهپردازان سابق اخوان المسلمین مبنی بر انجام آشتی فراگیر ابراهیم منیر، معاون رهبر گروه اخوان المسلیمین در گفتوگو با شبکه الجزیره از آمادگی این گروه جهت مذاکره با نظام کنونی مصر به سه شرط خبر داد.
منیر خاطرنشان کرد: یکی از این شروط، مذاکره با یک شخص "مسؤول است و نه نماینده" و این مذاکره باید شامل تمامی مخالفان عبدالفتاح سیسی، رئیس جمهوری مصر شود.
شرط دوم این مذاکره "آزادی زندانیان سیاسی" از جمله محمد مرسی، رئیس جمهور برکنار شده مصر است.
اما معمولا مسؤولان مصری حضور "بازداشتیها" را در زندانهایشان تکذیب و تاکید میکنند که تمامی بازداشتیها با احکام و اتهام به خشونت مواجه هستند.
منیر افزود، بعد از خروج زندانیها آنها میتوانند مستقیما با محمد مرسی مذاکره کنند. وی در عین حال مخالفتش را با به رسمیت شناختن سیسی یا تصمیم او درباره ساقط کردن مرسی در تابستان ۲۰۱۳ یک سال بعد از حکومتش اعلام کرد.
وی برای نخستین بار از انجام مذاکرات بین سالهای ۲۰۱۴ و ۲۰۱۶ میلادی میان اشخاصی از این نظام (که هنوز اسامیشان را اعلام نکردهاند) و میان یوسف ندا، از رهبران اخوان المسلمین که در خارج از مصر اقامت دارد، خبر داد.
منیر همچنین تصریح کرد: از ندا درخواست شد (که مشخص نشده است چه کسی این درخواست را کرده) به مصر برود و یا با سفیر مصر در سوئیس دیدار کند و این موضوع با وجود پایبندی آنها به اهمیت به رسمیت شناختن سیسی از سوی ما مانع این مذاکرات بود.
این در حالی است که مصر هیچ واکنشی به اظهارات ابراهیم منیر درخصوص این آشتی نشان نداده است.
بیش از چهار سال است که طرفهای متعددی از جمله متفکران مصری، احزاب و دیپلماتهای غربی طرحهایی برای حل و فصل اختلافات سیاسی ارائه دادند اما فایدهای نداشتهاند.
این طرحها در سالهای اخیر با انتخاب سیسی به عنوان رئیس جمهوری مصر برای دومین بار تا سال ۲۰۲۲ میلادی کاهش یافته است.
سیسی بارها تاکید کرد که تصمیم مذاکره با اخوان المسلمین به دست مردم است.
این در حالی است که اخوانالمسلمین که مقامات مصری آنها را "تروریست میدانند با محاکمه هزاران تن از رهبران و مسؤولانشان رو به رو شدهاند اما آنها احکام صادر علیه خود را رد میکنند.
انتهای پیام