کوچک‌ترین و بزرگ‌ترین عضو صنایع دستی ایران از نظر شورای جهانی

اگرچه مادر صنایع دستی ایران هفته گذشته از دنیا رفت اما رییس منطقه‌ای آسیا و اقیانوسیه در شورای جهانی صنایع دستی گواهی‌نامه‌ او و کوچک‌ترین تولیدکننده در این حوزه را به دفتر منطقه‌ای غرب آسیا در ایران فرستاده است.

غدا هیجاوی- رئیس منطقه‌ای آسیا و اقیانوسیه شورای جهانی صنایع دستی- گواهی‌نامه‌ای برای مادر صنایع دستی و کوچکترین عضو تولید کننده صنایع دستی درمریوان ارسال کرده است.  

ویدا توحدی- رییس بخش بین‌الملل معاونت صنایع دستی- در گفت‌وگو با ایسنا، با اعلام این خبر، گفت: ماه نساء شهسواری‌پور در آسیا و اقیانوسیه به طور رسمی به عنوان مادر صنایع دستی شناخته می‌شود به همین دلیل غدا هیجاوی گواهی نامه‌ای به نام او برای دفتر شورای منطقه‌ای غرب آسیا ارسال کرده است.

او اعلام کرد: همچنین رئیس منطقه‌ای آسیا و اقیانوسیه شورای جهانی صنایع دستی، گواهی‌نامه‌ای برای آروین خسبی که ۱۰ سال دارد و سومین نسل از یک خانواده کلاش باف است، به عنوان کوچک‌ترین عضو تولید کننده صنایع دستی ارسال کرده است.  

رییس بخش بین‌الملل معاونت صنایع دستی گفت: این لوح‌ها در اولین فرصت به خانواده ماه نساء شهسواری پور- مادر صنایع دستی- و آورین خسبی تقدیم می‌شود.

مادر صنایع دستی

به گزارش ایسنا، ماه نساء شهسواری پور- مادر صنایع دستی- چهارشنبه (۵ اردیبهشت ماه) در سن ۱۱۰ سالگی از دنیا رفت.

زمانی که ارزیابان شورای جهانی صنایع دستی برای ثبت جهانی گلیم شیریکی پیچ به سیرجانِ کرمان سفر کردند، با ماه‌ نساء شهسواری پور- بافنده ۱۱۰ ساله کرمانی آشنا شدند و این آغاز شهرت مادر صنایع دستی ایران شد.

او یکی از بازمانده‌های آخرین نسل قدیم گلیم بافی کرمان محسوب می‌شد که به عنوان سند زنده‌ای به ثبت جهانی گلیم شیریکی پیچ سیرجان کمک کرد.

غدا هیجاوی از این هنرمند در مراسم جشن ثبت جهانی گلیم شیریکی پیچ که آذرماه سال گذشته در سیرجان برگزار شد به عنوان بانوی برتر در شورای جهانی صنایع دستی تقدیر کرد.

آروین، سومین نسل از یک خانواده کلاش باف در کنار ارزیابان شورای جهانی صنایع دستی

کوچکترین تولید کننده صنایع دستی نیز اهل مریوان و سومین نسل از خانواده‌ای است که همچنان کلاش (گیوه) بافی را ادامه می‌دهد.

آروین خسبی کلاس سوم ابتدایی است و کلاش بافی را از پدرش یاد گرفته. او حدود یک سال است که این کار را انجام می‌دهد.

این نوجوان هنرمند دوست دارد در آینده پزشک شود و در کنار اینکه درس می‌خواند کلاش بافی را هم ادامه دهد.

آروین همچنان کلاش پا می‌کند و می‌گوید: چون این پاپوش راحت و زیباست ترجیح می‌دهم همچنان از کلاش استفاده کنم.

در پایان مراسم جشن جهانی مریوان به عنوان شهر کلاش از تعدادی هنرمند صنایع‌دستی، تولیدکنندگان کلاش و هنرمندان پیشکسوت از جمله خالد خسبی (پدر بزرگ آروین) و او با اهدای لوحی از سوی غدا هیجاوی- رئیس منطقه آسیا و اقیانوسیه شورای جهانی صنایع‌دستی- و بهمن نامورمطلق- معاون وقت صنایع‌دستی- کشور تجلیل شد.

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۱۰ اردیبهشت ۱۳۹۷ / ۰۳:۴۰
  • دسته‌بندی: تجسمی و موسیقی
  • کد خبر: 97020905498
  • خبرنگار : 71503