در دانشگاه واشنگتن انجام شد؛

بررسی همزمان 96 نمونه آزمایش با استفاده از گوشی

دستگاه‌های تشخیصی مبتنی بر گوشی‌های هوشمند، پزشکان مناطق فقیرنشین را قادر می‌سازند تا به جای رفتن به آزمایشگاه‌، خودشان آزمایش‌ها را با استفاده از یک دستگاه انجام دهند.

به گزارش ایسنا و به نقل از گیزمگ، این دستگاه جدید می‌تواند همزمان 96 نمونه را بررسی کند. این دستگاه "mReader" نام دارد، این دستگاه قابل حمل توسط "لی لی" (Lei Li) استاد تیم تحقیقاتی "دانشگاه ایالتی واشنگتن" (Washington State University) و "پینگ وانگ" (Ping Wang) استاد "دانشگاه پنسیلوانیا" (University of Pennsylvania) طراحی شده است.

این دستگاه شامل 96 شیشه نمونه است که هر کدام از آنها با نمونه‌های مایع از بیماران پر می‌شوند. کاربران یک واکنش‌گر ناب به آن نمونه‌ها اضافه می‌کنند و اگر نشانگر زیستی هدف وجود داشته باشد، آنها به رنگ خاص تبدیل می‌شوند.

یک گوشی هوشمند بر روی دستگاه نصب شده که توسط یک برنامه کامپیوتری یک عکس از همه نمونه‌ها می‌گیرد، سپس رنگ نمونه‌های آن عکس‌ها مورد تجزیه و تحلیل قرار می‌گیرند و تعیین می‌کنند که آیا آن فرد به بیماری مبتلا است یا خیر. این برنامه می‌تواند 12 ویروس و بیماری‌های عفونی باکتریایی رایج را شناسایی کند.

پزشکان به سادگی با نگاه به رنگ نمونه‌ها می‌توانند آنها را ارزیابی کنند اما انجام این کار از دقت پایینی برخوردار است. اما هنگامیکه mReader نمونه 771 بیمار را مورد آزمایش قرار داد، میزان دقت این دستگاه 97.59 تا 99.9 درصد بود.

قیمت نسخه اولیه این دستگاه حدود 50 دلار است، اما اگر این دستگاه در مقیاس وسیع تولید شود، این رقم احتمالا کاهش خواهد یافت.

این تحقیق  در مجله"Clinica Chimica Acta "منتشر شد.

انتهای پیام

  • چهارشنبه/ ۵ اردیبهشت ۱۳۹۷ / ۱۷:۳۳
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 97020503498
  • خبرنگار : 71607