سرپرست دانشکده محیط ‌زیست خبر داد

ادامه کار دانشکده محیط زیست در قالبی جدید

چندماهی است که حرف و حدیث‌هایی در مورد تغییر وضعیت دانشکده محیط زیست و به عبارت دقیق‌تر تبدیل آن به دانشکده محیط بانی بر سر زبان‌ها است. به گفته سرپرست دانشکده محیط زیست بر اساس صلاحدید هیات امنای دانشکده، مقرر شد تا دانشکده به سمت انجام ماموریت‌های آموزشی تخصصی در حوزه محیط ‌زیست ویژه کارکنان و محیط‌بانان سازمان حفاظت محیط‌ زیست سوق داده شود.

به گزارش ایسنا، اولین بار این ایده را عیسی کلانتری - رئیس سازمان محیط زیست و رئیس هیئت امنای دانشکده محیط زیست - مطرح کرد. وی در دی ماه ۹۶ با تاکید بر اینکه یکی از بخش‌هایی که نیاز آموزش زیادی داریم آموزش حرفه‌ای محیط بانان است، گفت:« باید از ظرفیت دانشگاه محیط زیست برای آموزش محیط بانان استفاده شود چون محیط بانان، مروجان محیط زیست هستند و باید در حوزه آموزش تقویت شوند و در همین راستا برنامه داریم دانشکده محیط زیست به دانشکده محیط بان تغییر پیدا کند.»

در همان مقطع برخی کارشناسان مخالفت خود را به این طرح اعلام کردند و نسبت به خطرات اجرای چنین ایده ای هشدار دادند. بهزاد سعیدپور - عضو هیات علمی دانشکده محیط زیست از جمله مخالفان طرح تبدیل دانشکده محیط زیست به دانشکده محیط بانی است که در گفت وگو با ایسنا اظهارکرد: اگر منظور رئیس سازمان حفاظت محیط زیست این است که دانشکده محیط زیست فقط باید به آموزش محیط‌بانی بپردازد، اشتباهی فاحش است. این ایده نشان می‌دهد که عیسی کلانتری مشاوران خوبی در این زمینه ندارد چرا که آموزش محیط‌بانی تنها یکی از ظرفیت‌های دانشکده محیط زیست است و نمی‌توانیم تنها به یکی از ظرفیت‌های دانشکده بسنده کنیم.

با توجه به اینکه در حال حاضر دوره‌های آموزش بدو خدمت تعدادی از محیط بانان با همکاری دانشکده محیط زیست و اساتید این دانشکده برگزار می‌شود، سعیدپور گفت: دانشکده محیط زیست طی دو سال گذشته آموزش چند هزار محیط‌بان را برعهده داشته است و این ایده که دانشکده محیط زیست فقط باید روی آموزش محیط‌بانی تمرکز کند، افول و کاهش ارتقای این مجموعه را به دنبال خواهد داشت و ظرفیت این دانشکده را محدود خواهد کرد.

با این حال تصمیم مشخصی برای این دانشکده گرفته نشده و خبر از اخراج تعدادی از اعضای هیات علمی و کارکنان این دانشکده و عدم پذیرش دانشجو در سال آینده، تکلیف این دانشکده را در هاله ای از ابهام قرار داده است. در روزهای گذشته تعدادی از دانشجویان این دانشکده با تحصن اعتراض و نگرانی خود را نسبت به سرنوشت تحصیلشان اعلام کردند.

برای پیگیری حواشی پیرامون دانشکده محیط زیست ایسنا با امید بزرگ‌حداد - سرپرست دانشکده محیط‌ زیست - گفت و گویی کرد  واو در مورد شایعه اخراج تعدادی از اعضای هیات علمی توضیحاتی ارائه داد و گفت: هیچ عضو هیات علمی از دانشکده محیط‌زیست اخراج نشده است. فضای دانشگاه، فضایی محترم است و نباید از الفاظ در معانی غلط استفاده کرد. میان پایان قرارداد معین و اخراج تفاوت بسیار زیادی وجود دارد که ظاهرا منافع عده‌ای ایجاب می‌کند تا این دو واژه به جای هم به کار برده شوند.

عدم پذیرش دانشجوی جدید تصمیم وزارت علوم است

وی افزود: با توجه به مصوبه شورای‌عالی اداری و بنا بر تصمیم وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در سال تحصیلی جدید، دانشجویی به دانشکده ‌محیط‌ زیست اختصاص داده نشد که این امر می‌تواند به منزله پایان رسمی اخذ دانشجو در دانشکده محیط‌ زیست باشد. وقتی قرار نیست دانشجویی وجود داشته باشد، طبعاً ادامه کار دانشکده و حتی پیشرفت علمی اعضای هیات علمی که وابسته به وجود درس و دانشجوست نیز دچار چالش می‌شود و ما ناگزیر به چاره‌اندیشی هستیم.

بزرگ حداد با بیان اینکه واژه «اخراج» وقتی به کار می رود که یک فرد در میانه قرارداد کاری، به دلیل ناتوانی در انجام وظایف محوله، تخلف یا قانون‌شکنی و ... از یک محیط به بیرون راهنمایی می‌شود، گفت: اگر چه در محیط مقدس دانشگاه با هرگونه اهمال، تخلف، تقلب و ... برخورد قاطعانه و بی تعارفی می‌شود، اما هشت عضو هیات علمی اخراج نشده‌اند بلکه با توجه به پایان قرارداد منعقده و بر اساس مُر صریح قانون، اسناد بالادستی و شرایط حاکم بر دانشکده، ثبت قرارداد جدید یکساله با این افراد که مستلزم ایجاد بار مالی بر دولت و بیت المال بود تاکنون انجام نشده است و تا زمان تعیین تکلیف نهایی دانشکده با پیشنهاد کمیسیون دائمی و تصویب هیات امنا، انجام نخواهد شد چرا که دانشجوی جدیدی نگرفته ایم.

سرپرست دانشکده محیط زیست تاکید کرد: حتی به اعضای هیات علمی پیشنهاد شده بود که تا پایان ترم تحصیلی جاری همکاری خود با دانشکده را به صورت قرارداد حق‌التدریس (همچون اساتید متعدد دیگری که به این شکل با دانشکده همکاری دارند) ادامه دهند تا مانع از بروز هرگونه وقفه در تحصیل و صدمه به دانشجویان شود. اما به دلیل عدم تمایل برخی از همکاران به ادامه فعالیت به این صورت، به‌سرعت و بدون هیچ‌گونه اخلال و وقفه در جلسات کلاس‌ها، اساتید جایگزین تعیین و به صورت حق‌التدریس مشغول به کار شدند. پس استفاده از لفظ اخراج، غیرمنصفانه، غیراخلاقی، غیرواقعی و جهت‌دار است.

تمرکز دانشکده محیط زیست بر آموزش محیط بانان تصمیم هیات امنای دانشکده است

وی با اشاره به اسناد بالادستی در خصوص ماموریت‌گرا شدن دانشکده محیط‌ زیست از یک مرکز دانشگاهی صرف به یک مرکز آموزش‌های تخصصی در حوزه محیط ‌زیست اظهار کرد: بر اساس صلاحدید هیات امنای دانشکده، مقرر شد تا دانشکده به سوی انجام ماموریت‌های آموزشی تخصصی در حوزه محیط ‌زیست ویژه کارکنان و محیط‌بانان سازمان حفاظت محیط‌ زیست پیش برود. در واقع وقتی دانشجویی به دانشکده تعلق نمی‌گیرد باید برای حفظ و تحکیم هویت و ماهیت این دانشکده کهن و با قدمت، ماموریت‌های تازه‌ای تعریف کرد.

به گفته بزرگ حداد، واضح است که با توجه به برنامه‌ریزی جدید به هیچ عنوان قصدی برای انحلال دانشکده وجود ندارد. از طرفی اخیرا از طرف سازمان حفاَـظت محیط زیست و طی قراردادی آموزش تعداد ۵۰۰ نفر از محیط‌بانان و تعدادی از مربیان نیز به دانشکده محول شده است که آموزش حدود ۱۰۰ نفر اول از این افراد هم اکنون در مرکز آموزش محیط‌بانی دانشکده در جریان است و این کار نیز گواهی بر برنامه‌ریزی برای ادامه فعالیت دانشکده است.

وی افزود: با توافق به عمل آمده در هیات امنای دانشکده، تا زمان تعیین تکلیف نهایی، دانشکده در کنار دانشجویان شاغل به تحصیل موظف به ارائه خدمات آموزشی و رفاهی است و قطعاً سر سوزنی کوتاهی نخواهد کرد. در حال حاضر نیز اساتید برای کلیه کلاس‌های دانشکده وجود دارند و به طور پیوسته و منظم کلاس‌ها را تشکیل می‌دهند و به انجام وظایف آموزشی خود مشغول هستند.

سرپرست دانشکده محیط زیست در ادامه گفت: در صورت تصویب هیات امنا و با توجه به تعاملات دانشکده با سایر دانشگاه‌ها، در صورت نیاز آمادگی انتقال دانشجویان، معرفی دانشجویان تحصیلات تکمیلی جهت اخذ پایان‌نامه با اساتید دانشگاه‌های دیگر و استفاده از ظرفیت‌های آزمایشگاهی دانشگاه‌های معتبر در تهران و البرز وجود دارد. به همین دلیل هیچ جای نگرانی برای دانشجویان وجود ندارد و دامن زدن به این مشکلات سیاه‌نمایی است و نمی‌توان آن را خیرخواهی تعبیر کرد.

وی افزود: مجموعه این عوامل دانشکده را به سمت ساماندهی و کوچک‌سازی رهنمون می‌سازد زیرا به دلیل تصمیماتی که در گذشته گرفته شده است میانگین تعداد کارکنان نسبت به تعداد دانشجویان در دانشکده محیط‌ زیست بسیار زیاد و خارج از استاندارد است و عملاً برای برخی از همکاران که از بیت المال حقوق دریافت می‌کنند، کاری وجود ندارد. در واقع حضور این افراد تحمیل هزینه به کشور و البته بطلان وقت، عمر و سرمایه فکری کسانی است که می‌توانند در جاهای دیگر تاثیرات بهتری بگذارند.

سرپرست دانشکده محیط زیست در ادامه گفت: دانشکده  ناگزیر باید دست به یک جراحی بزند. این جراحی برای خود ما هم دردناک است اما چاره ای جز تن دادن به آن و کاستن از بار هزینه‌ها نداریم. به همین دلیل بر اساس قوانین به ادامه همکاری با برخی از همکاران که قرارداد کار معین دارند، خاتمه داده خواهد شد. درک می‌کنیم که این جدایی برای کسانی که سال‌ها در این مرکز زحمت کشیده‌اند، دشوار است اما وقتی کاری برای انجام دادن وجود ندارد و دانشجویان این مرکز به حداقل رسیده‌اند همگی بر این باوریم که باید به استقبال تغییرات برویم.

به گزارش ایسنا، پیش از این هم محمدی‌زاده - رئیس اسبق سازمان حفاظت محیط زیست- در مورد انحلال دانشکده محیط زیست و تبدیل آن به پژوهشکده محیط زیست سخن گفته بود اما اساتید دانشکده محیط زیست در آن مقطع محمدی‌زاده را از تصمیمش منصرف کردند. وی در پی منصرف شدن از انحلال دانشکده محیط زیست، طرح تبدیل دانشکده به دانشگاه را نیز به تصویب رساند.

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۳ اردیبهشت ۱۳۹۷ / ۱۴:۰۹
  • دسته‌بندی: محیط زیست
  • کد خبر: 97020301812
  • خبرنگار : 71542