امیر خانزادی:

امنیت مناطق دریایی جهان باید توسط کشورهای همان مناطق برقرار شود

فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران گفت: امنیت مناطق دریایی جهان باید ابتدا توسط کشورهای همان منطقه برقرار شود زیرا حضور سایر نیروها ترتیبات امنیتی را به مناطق تحمیل می‌کند که دربردارنده منافع کشورهای منطقه نیست.

به گزارش ایسنا، امیر دریادار خانزادی در اجلاس فرماندهان نیروی دریایی کشورهای حوزه اقیانوس هند، اظهار کرد: ‌نیروی دریایی در اندازه معقول و متناسب با وزن ژئوپلتیک و منافع کشورها یکی از مهمترین عوامل محدودکننده بستر شکل‌گیری و کانون‌های ناامنی در مناطق دریایی است. در مقابل منافعی که مجاورت با دریا برای ما فراهم آورده است تکالیفی هم داریم که اگر به موقع و با کیفیت مطلوب به آنها نپردازیم، عرصه را برای حضور نامطلوب و نامشروع دیگران فراهم کرده‌ایم و این سرآغاز پذیرفتن ترتیبات امنیتی نامطلوبی است که با راهبرد معمای امنیتی و مبادله قدرت، دستیابی به صلح و امنیت یعنی از طریق شکل‌گیری ائتلاف‌های سازنده منطقه‌ای و پیچیده ناممکن می‌شود.

وی همچنین افزود: شاید مهمترین دلیل برای تاکید این موضوع که امنیت مناطق دریایی جهان باید در اولویت توسط کشورهای همان منطقه برقرار باشد، این است که حضور دیگران نوعی از ترتیبات امنیتی را به منطقه تحمیل می‌کند که متضمن منافع جمعی به ویژه منافع کشورهای منطقه نیست.

فرمانده نیروی دریایی ارتش خاطرنشان کرد: باید به دنبال یافتن زمینه‌های همبستگی گروهی باشیم که اولین گام آن مطالعه و گفت‌وگوست. چنین گردهمایی‌ها و گفت‌وگوهایی اولین و مهمترین گام برای افزایش آگاهی محیطی از طریق به اشتراک گذاشتن دانش، اطلاعات، عقاید و نظرات است. این همایش محیط جدیدی را برای کشورهای منطقه اقیانوس هند فراهم می‌کند تا با استفاده از آن بتوانند به طور مستقیم با هم گفت‌وگو کنند. اکنون حدود 10 سال از تاسیس اجلاس فرماندهان نیروی دریایی کشورهای حاشیه اقیانوس هند می‌گذرد و در این دوران پنج کشور از منطقه اقیانوس هند، مسئولیت ریاست دوره‌ای آن را بر عهده داشتند.

وی همچنین اظهار کرد: تصویب منشور، تشکیل کارگروه‌های مقابله با دزدی دریایی، مقابله با بلایای طبیعی و تبادل اطلاعات در کنار کارگاه‌های مقدماتی و برگزاری پنج دوره اجلاس کلیدی‌ترین اقدامات ما طی 10 سال گذشته بوده است. اکنون می‌توانیم بگوییم کمی از حرف از روی کاغذ خارج شده‌ایم. این حرکت جسورانه، ارزشمند و شایان تقدیر برای شروع اقدامات عملی در دریا بود که نیروی دریایی ارتش ایران با اعزام ناوهای جنگی خود آن را تقویت کرده است.

امیر خانزادی با بیان اینکه تشکیل گروه رزمی نیروی دریایی کشورهای حاشیه اقیانوس هند که بیش از شش سال است ایران پیشنهاد آن را داده است هنوز از دستور کار جلسه محرمانه فرماندهان فراتر نرفته و تدوین زبان مشترک برای اقدامات تاکتیکی هماهنگ در دریا ضروری است.

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۳ اردیبهشت ۱۳۹۷ / ۱۱:۵۴
  • دسته‌بندی: دفاعی - امنيتی
  • کد خبر: 97020301659
  • خبرنگار : 71480