به گزارش ایسنا، حمیدرضا طیبی عصر امروز یکشنبه دوم اردیبهشت با حضور در مسابقات بینالمللی قرآن کریم که در مصلای امام خمینی(ره) در حال برگزاری است، در پاسخ به سئوال محمدرضا پورمعین، خادم قرآن و مجری پخش زنده مسابقات مبنی بر اینکه جهاد دانشگاهی در امور فرهنگی و قرآنی فعالیتهای چشمگیری داشته است، مهمترین فعالیت قرآنی حال حاضر جهاد دانشگاهی را در چه حوزهای است؟، اظهار کرد: قرآن آخرین کتاب آسمانی است و برای زندگی سعادتمندانه بشر است. وظیفه ما فهم و عمل به قرآن و ترویج آن در بین جوامع اسلامی است. این کتاب از طریق پیامبر مکرم (ص) بر بشریت نازل شده و همه باید در زمینه خواندن و فهم آن تلاش کنیم.
وی یادآور شد: جهاد دانشگاهی یک نهاد انقلابی است که فعالیت در حوزه قرآن را در دستور کار خود قرار داده است. از سال ۱۳۶۴ بهصورت رسمی و از سال ۶۰ بهصورت غیررسمی در زمینه مطالعات قرآنی فعالیت خود را آغاز و بیستوپنج دوره مسابقات ملی قرآن را برگزار کرده است. همچنین تاسیس خبرگزاری ایکنا که خبرگزاری تخصصی قرآنی آن هم بهصورت چند زبان زنده دنیا، از دیگر اقدامات ما در جهاد دانشگاهی برای ترویج فرهنگ قرآنی است.
رئیس جهاد دانشگاهی با بیان اینکه ما در این نهاد، پژوهشکدههای میانرشتهای مطالعات قرآنی را نیز تاسیس کردهایم، افزود: همچنین نشریات متعددی را در زمینه فعالیتهای قرآنی داریم و پژوهشهای قرآنی را توسط دانشجویان که مدیران آینده کشور هستند، انجام دادهایم. برگزاری مسابقات قرآنی دانشجویان مسلمان یکی از مواردی است که در فعالیتهای قرآنی به آن پرداختهایم. بهخصوص در این سالهایی که جوامع اسلامی از طریق دشمنان دارای مشکلاتی شده و برخی نیز در بین مسلمانان فهم نادرستی از مسائل دینی و قرآنی دارند، برپایی اینگونه مسابقات دانشجویی میتواند تاثیر بسیار زیادی را در جهان اسلام داشته باشد.
طیبی افزود: مسابقات در زمان بسیار خوبی برگزار میشود و میتواند در جهت مسائل دینی و حتی در حوزههای علمی و فرهنگی نیز فرصت مناسبی برای تبادلنظر و اندیشهها باشد. پنج دوره مسابقات قرآنی دانشجویان جهان اسلام برگزار شده و دوره ششم آن نیز با همکاری سازمان اوقاف و امور خیریه و سایر نهادها برگزار میشود.
وی در ادامه با بیان اینکه ما درصدد هستیم کیفیت برگزاری این مسابقات را بالاتر ببریم، تصریح کرد: بر همین اساس از تکنولوژی و نرمافزارهای آیتی در مسابقات قرآنی استفاده کردهایم و شرکتکنندگان از طریق این نرمافزارها ثبتنام و فایلهای خود را بهصورت صوتی ارسال کردهاند و از بین این شرکتکنندگان ۲۳۰ نفر با حضور در ایران توسط هیات داوران انتخاب شدهاند. در این دوره مسابقات نمایندگانی از ۶۰ کشور اسلامی حضور دارند.
رئیس جهاد دانشگاهی یادآور شد: این مسابقات از هفتم تا نهم اردیبهشت در مشهد مقدس و در جوار حرم امام رضا (ع) برگزار میشود و ما درصدد هستیم که این مسابقات به بهترین شکل از طریق شبکه قرآن به چند زبان زنده پخش شود.
در حاشیه سومین روز از سیوپنجمین دوره مسابقات بینالمللی قرائت و حفظ قرآن کریم و با حضور حمیدرضا طیبی رئیس جهاد دانشگاهی، حجتالاسلام علی محمدی نماینده ولیفقیه و رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه، عبدالهادی فقهیزاده معاون قرآن و عترت وزیر ارشاد و دیگر مسئولان و پیشکسوتان قرآنی، از برگزیدگان آزمون حفظ و مفاهیم قرآنی تجلیل شد.
همچنین در بخش دیگری از این مراسم از مدیران کل ارشاد و اوقاف استانها و برگزارکنندگان آزمون حفظ و مفاهیم قرآن کریم که بهصورت مشترک توسط سازمان اوقاف و امور خیریه و معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شده بود، تجلیل به عمل آمد.
انتهای پیام