با اجرای این طرح، نرخ گمرک کالاهای خارجی افزایش یافته و خرید و فروش آن مقرون به صرفه نیست این درحالی است که در سفر اخیر استاندار کردستان به بانه بازاریان درخواست پایین آمدن نرخ گمرکات به حالت عادی خود را داده بودند.
هیرش صالحزاده از فعالان اقتصادی بانه در گفتوگو با ایسنا وضعیت مرزهای استان را نامناسب دانست و گفت: متاسفانه مرزهای استان کردستان با اقدامات غیر کارشناسی و تصمیاتی خلاف طرح بومی سازی، مسدود شده و اوضاع نابسامانی را برای مردم منطقه به وجود آورده است.
وی افزود: اصل قابل توجه این است که باید زیر ساخت هایی برای ساماندهی مبادلات مرزی فراهم و بعد اقدام به تصویب طرح می شد.
این فعال اقتصادی در بانه، افزود: ۹۵ درصد از کالاهای قاچاق از طریق دیگر مرزهای سطح کشور وارد می شود اما همچنان بانه به عنوان قطب قاچاق شناخته شده و این در حالی است که مردم این شهر تنها جهت کسب درآمد نچندان زیاد خود به ناچار دست به دامان کوله بری می شوند.
صالحزاده خاطرنشان کرد: طی جلسات صورت گرفته با فرماندار و نماینده مردم سقز و بانه در مجلس شورای اسلامی، طرح ساماندهی مبادلات مرزی جهت حفظ کرامت انسانی و حذف کوله بری است که بازاریان نیز آن را تصدیق و موافقت کرده اند اما این درحالتی ممکن است که نرخ گمرکات همچنان به قوت خود باقی بماند.
وی با تاکید به اینکه توجه به حمایت از کالای داخلی وظیفه همه مردم ایران است تصریح کرد: همانطور که شاهدیم شهرستان بانه بیشتر جنبه مرزی دارد و در سال های اخیر پیشرفتی در ساخت کارخانه جات و تولیدات را نداشته است به همین سبب معیشت مردم از مبادلات مرز است و بیشتر به آن روی آورده اند، لذا بحث حمایت از تولید وظیفه استان های است که در تولید ملی نقش دارند.
این فعال اقتصادی در بانه یادآور شد: مردم شهرستان بانه همچنان چشم انتظار و امیدوار به بازگشایی مرزها برای امرار معاش خود هستند که این مهم عنایت بیشتر مسئولان را می طلبد.
انتهای پیام