به گزارش ایسنا، ۱۹ اسفند ماه سال گذشته بود که طی حکمی از سوی رئیس هیات مدیره شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس، جعفر ربیعی به عنوان مدیرعامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس منصوب شد تا عادل نژادسلیم پس از نزدیک به پنج سال از این هلدینگ خداحافظی کند.
نژاد سلیم در مراسم معارفه مدیرعامل هلدینگ خلیج فارس که در ۲۰ اسفند ۱۳۹۶ برگزار شد گفت زمانی که من هلدینگ را تحویل گرفتم ۷ شرکت زیان ده داشتیم. در حال حاضر برند هلدینگ خلیج فارس جهانی شده و خارجی ها مثل لینده، توتال و BASF خیلی خوب ما را می شناسند.
جایگاه کنونی پتروشیمی خلیج فارس
شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس یکی از بزرگترین شرکتهای هلدینگ ایران است که در زمینه سرمایهگذاری و مدیریت بر مجتمعهای پتروشیمی و کارخانجات شیمیایی، همچنین تولید مواد شیمیایی و محصولات پتروشیمی فعالیت میکند.
این شرکت در سال ۱۳۸۹ توسط شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران و با سرمایهگذاری بالغ بر ۸۰۰ میلیارد تومان راهاندازی شد. این شرکت در سال مالی ١٣٩۴ درآمدی بالغ بر ۲۵ هزار میلیارد تومان کسب کرد و بهعنوان دومین شرکت ایران بر پایه میزان درآمد شناخته شد. شرکت پتروشیمی خلیج فارس هماکنون با دارا بودن ۱۵ شرکت تولیدی و خدماتی، بهعنوان یکی از بزرگترین هلدینگهای پتروشیمی در خاورمیانه شناخته میشود.
شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران با در اختیار داشتن ۲۰ درصد، شرکت سرمایهگذاری صندوق بازنشستگی صنعت نفت ۱۷ درصد و شرکت سرمایهگذاری نفت و گاز و پتروشیمی تأمین ۸٫۵درصد از سهام شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس، بهعنوان بزرگترین سهامداران آن شناخته میشوند، همچنین ۴۰ درصد از مالکیت این گروه متعلق به سهام عدالت است.
نگاهی به پرونده کاری ربیعی
ربیعی، کارشناسی مهندسی صنایع از دانشگاه صنعتی شریف است و کارشناسی ارشد مدیریت (MBA) خود را نیز از همین دانشگاه دریافت کرده است. وی پیش از این در در رزومه کاری خویش در مسوولیتهایی چون معاون طرح و برنامه کارخانجات سازمان صنایع دفاع، رییس بازرسی ویژه طرحهای ریاست جمهوری، مدیرکل خدمات مدیریت دفتر تشخیص مصلحت نظام، عضو هیاتمدیره و معاون طرح و برنامه شرکت بهرهبرداری متروی تهران، معاون و عضو هیاتمدیره شرکت متروی تهران، عضو هیاتمدیره و معاون پشتیبانی شرکت بهرهبرداری متروی تهران، عضو هیاتمدیره شرکت واگنسازی تهران، مدیر مسوول نشریه همسفر شرکت بهرهبرداری متروی تهران، مدیرعامل و عضو هیاتمدیره شرکت بهرهبرداری متروی تهران، عضو هیاتمدیره مدیریت و بهرهبرداری عظام، مشاور برنامهریزی و توسعه منابع انسانی و معاون کسبوکار شرکت گسترش الکترونیک مبین ایران، مدیرعامل شرکت سرمایهگذاری ساتا و عضویت هیاتمدیره موسسه اعتباری کوثر به ایفای نقش پرداخته است.
موج تغییرات در هلدینگ خلیج فارس
حدود ۱۰ روز بعد از انتصاب ربیعی به عنوان مدیرعامل، اولین تغییر در هلدینگ خلیج فارس با انتصاب حسن نشانزاده به سمت مدیرعامل پتروشیمی بندر امام اتفاق افتاد. نشانزاده که پیشتر مدیر تولید پتروشیمی بندر امام بود، جانشین رضا امیری مدیرعامل این مجموعه شد. علیرضا شمیم که عضو هیات مدیره پتروشیمی مبین بود، به عنوان مدیرعامل این مجموعه انتخاب شد. شاپور یاوری، نایب رئیس هیات مدیره پتروشیمی فجر به عنوان مدیرعامل پتروشیمی پاسارگاد تعیین شد. جلیل قسامی که معاونت رئیس تعمیرات پتروشیمی پارس را در سوابق خود دارد، به عنوان مدیرعامل پتروشیمی پارس و تقی صانعی که سرپرستی کارخانه مجتمع نوری را در کارنامه خود دارد، به عنوان مدیرعامل پتروشیمی نوری معرفی شدند.
نشانهها حاکی از این است که تغییرات در بزرگترین هلدینگ پتروشیمی ایران ادامه دار خواهد بود. بر اساس شنیده ها رضا عبادزاده که پیش از این مسئولیت هایی همچون مدیرعاملی شرکت صانیر(شرکت صادرات تجهیزات و خدمات صنایع آب و برق ایران) و معاونت بازرگانی شرکت ملی گاز ایران را عهده دار بوده و در حال حاضر نیز معاون ارشد تامین مالی «شرکت گسترش انرژی پاسارگاد» است، تا چند روز آینده توسط ربیعی به عنوان مدیر عامل «شرکت تجارت صنعت خلیج فارس» منصوب خواهد شد.
انتهای پیام