وکیلی: برای رفع بحران‌ها نیازمند تغییر در رویکردها و گفتمان‌ها هستیم

نماینده مردم تهران در مجلس گفت: گفتمان حاکم بر رویکرد اجرایی کشور باید اصلاح شود تا شاهد کارآمدی در کشور باشیم. نمی‌توان در یک شب برای مساله ارز و بحران آب تصمیمی اتخاذ کرد.

به گزارش ایسنا، محمدعلی وکیلی در نطق میان دستور خود در جلسه علنی امروز (سه‌شنبه) مجلس بیان کرد: اوضاع عمومی کشور آشفته است و وضعیت اقتصادی مردم را رنجور کرده است. همه شاهد این رنجوری مردم هستیم و نشانه‌های آن در رفتارهای عمومی نمود پیدا کرده است. ما معتقد هستیم که جمهوری اسلامی مولود گفتمان اصلاحی است، اما وضع موجود، بهترین وضع نیست. فلسفه وجودی نظام، رفاه، ‌عدالت،‌ آزادی و امنیت برای مردم است. در سال حمایت از کالای ایرانی مهم‌ترین کالا، ایرانیت و انقلاب اسلامی است. دفاع از عزت ایران و نظام برآمده از خواسته مردم نماد دفاع از کالای ایرانی است.

وی در ادامه بیان کرد: ما معتقد هستیم جمهوری اسلامی در پهنه ایران معنادار است. هر اقدامی که به تضعیف ایران منجر شود،‌ تضعیف ارکان نظام را نیز به دنبال دارد. حرکت سازمان‌ها و ارکان‌های مختلف حاکمیتی با طبع جامعه سازگار نیست. جامعه حرکتی فراتر از این حرکت لاک‌پشتی می‌طلبد. با این روند امکان پاسخگویی به مطالبات مردم وجود ندارد.

نماینده مردم تهران در مجلس اظهار کرد: نمی‌توان یک شب نشست و برای ارز و مساله آب تصمیمی اتخاذ کرد. این امر تنها کارکرد مقطعی و لحظه‌ای دارد. امروز ما بحران‌های بنیادی داریم که برای رفع آن‌ها نیازمند تغییر در رویکردها و گفتمان‌ها هستیم. گفتمان حاکم بر رویکرد اجرایی کشور باید اصلاح شود تا کارآمدی در کشور دیده شود.

این عضو کمیسیون فرهنگی مجلس افزود: ما معتقد نیستیم صدور انقلاب اسلامی با ملتی ضعیف مقدور است بلکه معتقدیم همانطور که امام (ره) فرمودند صدور انقلاب اسلامی با ساختن ایرانی آباد و ملتی سرفراز امکان‌پذیر است. اگر ایران را ساختیم و ملت احساس تعلق سرزمینی پیدا کردند، هم سرزمین ما آباد می‌شود و هم دیگران در اطراف نسبت به ایران و انقلاب اسلامی حسرت خواهند خورد.

وکیلی در ادامه گفت: در جامعه ایران ساختارها به گونه‌ای است که به اجماع نخبگان برای برون رفت از بحران‌ها نیاز دارد. با نسخه‌های تک ساعتی و تک جناحی نمی‌توان از بحران‌ها بیرون رفت. اجماع نخبگان با اعتماد صورت می‌گیرد. اجماع نخبگان را نمی‌توان با دستور و بخشنامه میسر کرد. ادراک عمومی نسبت به وجه عدالت خواهی نظام باید اصلاح شود. ادراک عمومی با دیدن تبعیض در برخوردها نسبت به وجه عدالت خواهی نظام خدشه‌دار شده است.

وی خاطرنشان کرد: ادراک عمومی با بهبود وضع و امید به فردا در فضای عمومی زمینه موفقیت سیاست‌های اجرایی کشور را فراهم می‌آورد. به عنوان مثال، بعد از انتخابات ۹۲ بدون این‌ که فعل و انفعالی اتفاق افتاده باشد، قیمت ارز سیر نزولی پیدا کرد چون ادراک عمومی نسبت به آینده مثبت شده بود. امروز برای ادراک عمومی به عنوان پایه مشروعیت آفرینی ارزش قائل بشویم.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۲۸ فروردین ۱۳۹۷ / ۱۱:۱۴
  • دسته‌بندی: مجلس
  • کد خبر: 97012810190
  • خبرنگار : 71560

برچسب‌ها