قربانی: تولیدکنندگان داخلی قدرت رقابت با کالاهای خارجی را ندارند

یک نماینده مجلس گفت: موضوع شعار سال حمایت از تولید داخل است که حمایت از تولید داخل با سیستم بانکی ربوی امکان پذیر نمی‌باشد و تولیدکنندگان ما قدرت رقابت با کالاهای خارجی ندارند.

به گزارش ایسنا،‌ محمدحسین قربانی نماینده آستانه اشرفیه و بندر کیاشهر در نطق میان دستور خود در جلسه علنی امروز (یک‌شنبه) مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: امروز منطقه خاورمیانه آبستن حوادث کم نظیر و کم‌سابقه‌ای است و کشورهای منطقه باید هوشیاری بیشتری داشته باشند. هفت سال پیش جنگ با محوریت مستقیم آمریکا در سوریه آغاز شد. متأسفانه دیروز حماقتی دیگر را در جهان به اصطلاح متمدن شاهد بودیم. حمله موشکی مدعیان حقوق بشر آمریکا، فرانسه و انگلیس به یک کشور مستقل خود گویای اجرای قانون جنگل است. باید سازمان‌های بین‌المللی وظیفه انساندوستانه خود را انجام دهند و باید جامعه جهانی مقدمات محاکمه جنایتکاران جنگی را در دستور کار قرار دهد.  

وی افزود: همگی از جمله مجلس و دولت با راهنمایی‌های مقام معظم رهبری تلاش کردند که در عرصه بین‌المللی فضای خوبی انجام شد. اعلام می کنیم که برجام یک توافق بین‌المللی است و اشتباه خروج آمریکا از برجام هیچ هزینه‌ای برای آنها نخواهد داد و ما بر اساس سیاست ایران یعنی همکاری و احترام متقابل با دنیا گام خواهیم برداشت.

این نماینده مجلس گفت: در حوزه داخلی کشور، شعار کنترل تورم را همگان سر دادیم ولی باور داریم که این شعار تحقق پیدا نکرده است. متأسفانه امروز شاهد افزایش قیمت‌ها در بازار هستیم و بارها از همین تریبون اعلام کردیم که شاخصه تورم را جیب مردم تعیین می‌کند و خط فقر را سفره‌های مردم که متأسفانه این دو مقوله به هیچ وجه دیده نشد.

وی افزود: موضوع شعار سال حمایت از تولید داخل است که حمایت از تولید داخل با سود 18 و 20 درصد و با سیستم بانکی ربوی امکان پذیر نمی‌باشد. تولیدکنندگان ما قدرت رقابت با کالاهای خارجی را ندارند. سیستم بانکی هنوز نتوانسته است خود را در خدمت تولید قرار دهد. عدم شفافیت و نداشتن یک استراتژی نظارت بر سیستم بانکی هر روز شاهد فسادی در گوشه و کنار سیستم بانکی هستیم و نتیجه‌اش تعطیلی بازار و تعطیلی 30 درصد بنگاه‌های تولیدی، ‌بیکاری و... می‌شود.

قربانی گفت: باید نظام مالیاتی کشور اصلاح شود. نمی‌شود یک کارمند مالیات خود را به موقع بپردازد ولی فرار مالیاتی هنوز یک معضل بزرگ کشور محاسبه شود. مالیات باید فرهنگ عمومی شود؛ حتی اگر حداقل باشد. اگر با شفافیت محل مصارف مالیات دریافتی را در جهت رفاه مردم از جمله سلامت هزینه کنیم مردم با رغبت بیشتری مالیات می‌پردازند.

وی اظهار کرد: از همین تریبون اعلام کردیم که سونامی دلار در پیش است اما مدیران بانک مرکزی گوش شنوایی نداشتند و نابسامانی بازار ارز شوک بزرگی بر تولید و بازار ارز بود. دلار را ترک نرخی اعلام کردیم و بسیار خوب است ولی مردم برای گرفتن آن هنوز سردرگم هستند. نکند مصداق خرید گوجه فرنگی سر کوچه فلان شخص باشیم.

نماینده آستانه اشرفیه خطاب به رئیس کل بانک مرکزی گفت: چگونه نتوانستید این پول‌های مجرمانه را مدیریت کنیم؟ چگونه است نتوانستیم پاساژی که نام بردید و پاساژ افشار و سبزه میدان را مدیریت کنیم؟

وی خاطرنشان کرد: راه نجات کشور شفافیت اطلاعات اقتصادی می‌باشد و کوچک شدن دولت از مسیر الکترونیک شدن دولت را در دستور کار قرار دهیم.

قربانی اظهار کرد: امسال هم متأسفانه بالغ بر 300 نفر در ایام تعطیلات در جاده‌های کشور کشته شدند آیا وقت آن نرسیده است که وزارت صنعت با رابطه و رانت و مافیای خودروسازی مقابله کند؟ چرا باید صنعت خودرو در اختیار مجموعه غیرکارآمد باشد و هنوز تولید ماشین‌های غیراستاندارد را به مردم تحویل دهیم.

وی ضمن اعلام اینکه استان گیلان رتبه دوم گردشگری کشور را دارا می‌باشد از دولت خواست که زیرساخت‌های گیلان در این رابطه را افزایش دهد.

انتهای پیام  

  • یکشنبه/ ۲۶ فروردین ۱۳۹۷ / ۱۱:۳۹
  • دسته‌بندی: مجلس
  • کد خبر: 97012608822
  • خبرنگار : 71594