از هزینه‌های سرسام آور تا لزوم آگاهی اجتماعی در مورد اوتیسم

اوتیسم یک اختلال است که گاهی هزینه‌هایی سرسام آور بر خانواده‌ای که فرد بیمار دارد تحمیل می‌کند

به گزارش ایسنا ، اوتیسم یک شرایط پیچیده‌ی عصبی-رفتاری و شامل اختلالاتی در تعاملات اجتماعی و رشد کلامی و مهارت‌های ارتباطی همراه با رفتارهای تکراری و سخت است و به دلیل گستردگی علائم بیماری آن را اختلال طیف اوتیسم (ASD) می‌نامند .

اما علاوه بر مشکلاتی که این بیماری برای فرد ایجاد می‌کند، جامعه نیز نسبت به رفتارهای این افراد آگاهی ندارد و گاهی به آنان بی احترامی صورت می‌گیرد .

بنابراین آگاهی نسبت به شرایط این بیماری و درک افراد بیمار از ضرورت‌های جامعه است که باید مورد توجه قرار گیرد .

ایجاد برنامه‌های در رادیو و تلویزیون و رسانه‌ها از جمله راه‌های آگاهسازی جامعه است .

فعالیت تنها مرکز اوتیسم در خراسان‌جنوبی

نجمه دبیری نیا، مسئول فنی مرکز اوتیسم توان افزای خراسان‌جنوبی در گفت‌وگو با ایسنا بیان کرد: مرکز اوتیسم در خراسان‌جنوبی با همکاری بهزیستی از سال 93 تاسیس شده است .

وی با بیان اینکه در حال حاضر 31 کودک سه تا 18 سال تحت حمایت این مرکز هستند، افزود: این مرکز تنها مرکز اوتیسم در استان است .

مسئول فنی مرکز اوتیسم توان افزای خراسان‌جنوبی بیان کرد: خنده‌ها و گریه‌های بی دلیل، رفتارهای کلیشه‌ای، عدم برقراری ارتباط با دیگران، بوییدن اشیای مختلف، نشان دادن حالت‌های ترس و یا وحشت بدون دلیل و عدم تقلید از دیگران در هنگام یادگیری یک بازی از علایم و نشانه‌های این کودکان است .

لزوم آگاه سازی جامعه در مورد بیماری اوتیسم

دبیری نیا با بیان اینکه متاسفانه جامعه هنوز این کودکان را نشناخته و آگاه سازی لازم صورت نگرفته است، تصریح کرد: لازم است از طریق رسانه‌ها در مورد ویژگی‌های این کودکان ارائه دهند .

وی با بیان اینکه مرکز خدمات کاردرمانی، گفتاردرمانی و هنردرمانی یک وعده غذای گرم و سرویس ایاب و ذهاب  از جمله خدمات این مرکز است، اظهار کرد: در حال حاضر شش مربی در رشته‌های روانشناسی، یک نفر کاردرمان، دو نفر گفتار درمان، یک نفر هنردرمان و یک نفر مسئول فنی در این مرکز در حال فعالیت هستند .

هزینه‌هایی که سرسام آور است

رضا موحدی پور، عضو انجمن اوتیسم خراسان‌جنوبی در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: اوتیسم، بیماری است که منشا مشخصی ندارد .

وی با بیان اینکه اوتیسم اختلالاتی با شدت متفاوت دارد که داروهای متفاوتی دارد، افزود: داروی مشخصی برای اوتیسم وجود ندارد .

عضو انجمن اوتیسم خراسان‌جنوبی بیان کرد: یکی از مشکلات این بیماری این است که بعضی از داروها در برهه‌هایی از زمان کمیاب‌تر است .

موحدی پور ادامه داد: بیمه خدمات درمانی یا بیمه‌های درمانی رایج گاهی جوابگوی بسیاری از داروها و هزینه آن‌ها نیست .

وی با بیان اینکه علاوه بر این هزینه مشاوره، گفتار درمانی و کاردرمانی اینم بیماری زیاد است، افزود: گاهی هزینه‌های توانبخشی بسیار سرسام آور است .

عضو انجمن اتیسم خراسان‌جنوبی با بیان اینکه اطلاع رسانی لازم در خصوص این بیماری صورت نگرفته است، تصریح کرد:  اگر این بیماری در دو یا سه سالگی تشخیص داده شود، بهتر می‌شود آن را درمان کرد .

موحدی پور بیان کرد: اگر رسانه‌ها در راستای اطلاع رسانی در مورد این بیماری فعالیت کنند، این بیماری بهتر معرفی شده و می‌توان بهتر آن را درمان کرد .

شناسایی ۴۰ فرد مبتلا به اوتیسم در خراسان‌جنوبی

جمیله رضازاده، معاون توانبخشی بهزیستی خراسان‌جنوبی نیز در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: در استان خراسان‌جنوبی حدود  ۴۰ فرد مبتلا به اوتیسم شناسایی شده است .

وی افزود: این افراد  از دو سال تا زیر ۱۵ سال هستند و از خدمات مراکز روزانه اوتیسم بهره مند می‌شوند .

معاون توانبخشی بهزیستی خراسان‌جنوبی ادامه داد: سایر مبتلایان اوتیسم از خدمات متعددی از جمله خدمات حرفه‌ای، آموزش، اشتغال، تسهیلات و کمک هزینه تحصیلی دانش‌آموزی  و دانشجویی برخوردار می‌شوند .

رضازاده بیان کرد: در حال حاضر یک مرکز اوتیسم، سه مؤسسه اوتیسم و یک مدرسه اوتیسم در خراسان‌جنوبی وجود دارد که فعالیت آن‌ها در راستای رشد و ارتقاء روابط اجتماعی و آموزش کودکان اوتیسم است .

وی ادامه داد: بهزیستی به این بیماران حدود ۴۶۰ هزار تومان یارانه، ۲۰ هزار تومان هزینه ایاب و ذهاب و ۵۰ هزار تومان برای بهبود تغذیه پرداخت می‌کند .

معاون توانبخشی بهزیستی خراسان‌جنوبی یادآور شد: از آنجایی که برخی والدین نیاز به استفاده از مرکز اقامتی شبانه روزی برای فرزندان خود دارند برای ایجاد یک مرکز اقامتی در بیرجند نیز تلاش می‌کنیم .

رضا زاده تصریح کرد: برآنیم تا امسال تلاش بیشتری در توانمندی و مقتدرسازی افراد دارای اختلال اوتیسم و خانواده های آنان به کار بندیم.

وی خاطر نشان کرد: خدمات ارائه شده از سوی مرکز همان‌گونه که در این چند ساله موفق بوده اند با همکاری سازمانهای دولتی همکار، سازمانهای مردم نهاد و همچنین تلاش مرکز در راستای ارائه آموزشهای لازم به مربیان و پرسنل و بروز رسانی اطلاعات آنان از طریق دوره‌ها و کارگاههای آموزشی و جدیت بیشتر در اجرای طرح غربالگری کماکان شاهد رشد و ارتقاء کیفیت و کمیت خدمات باشیم.

چه خوب است که به علایم و نشانه‌های این بیماری به عنوان یک نشانه ناشناخته برخورد نکرده و افرادی که این بیماری را دارند درک کنیم تا درمان آنان به موقع صورت گیرد .

گزارش از زهرا حمیدی


انتهای پیام
  • یکشنبه/ ۲۶ فروردین ۱۳۹۷ / ۱۰:۰۳
  • دسته‌بندی: خراسان جنوبی
  • کد خبر: 97012608688
  • خبرنگار :