محمدصادق برابریان در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: بیشترین ترکیب جرمهای زنان در استان حمل مواد مخدر و اعتیاد است که بیش از 55 درصد زنان به دلیل ارتکاب به این جرم در زندان بسر میبرند، پس از آن جرمهای دیگری چون سرقت با 22 درصد و علیه اموال و مالکیت نیز 5 درصد تعداد زندانیان را شامل میشود.
وی افزود: بیشترین ترکیب سنی زندانیان زن در گروه سنی 33 تا 39 سال با سهم 28.38 درصد، گروه سنی 40 تا 46 سال 20.82 درصد و گروه سنی 26 تا 32 سال 17.35 درصد زندانیان زن را شامل میشود.
مدیر روابط عمومی اداره کل زندانهای خراسانرضوی با بیان اینکه در حال حاضر 11 نفر از زندانیان زن برای جرائم غیر عمد در زندان به سر میبرند، اظهار کرد: در این راستا پرونده آنان جهت مذاکره با شکایتکنندگان به منظور جلب رضایت و گرفتن تخفیف از آنان به ستاد دیه فرستاده شده است. با توجه به اینکه ستاد دیه در امر آزادی زندانیان جرمهای غیرعمد فعالیت میکند؛ بنابراین آزادی این زنان از زندان نیز با همکاری ستاد دیه و مددکاری زندان انجام خواهد شد.
برابریان درخصوص وضعیت زنان زندانی در خراسانرضوی خاطرنشان کرد: زندانیان زن باردار و زندانیانی که دارای فرزند زیر 3 سال هستند در محلی جداگانه با امکانات و رژیم غذایی مناسب نگهداری میشوند. همچنین مهد کودک ویژهای جهت نگهداری از فرزندان این زنان در زندان تدارک دیده شده است.
وی با بیان اینکه در حال حاضر زندان زنان از لحاظ فضا و اماکن مورد نیاز مناسب است، افزود: گفتنی است که با همکاری شهرداری منطقه 11 مشهد و در راستای اجرای گام نخست طرح انتقال زندان مشهد به خارج از شهر، انتقال اندرزگاه زنان به مکان جدید صورت خواهد گرفت.
مدیر روابط عمومی اداره کل زندانهای خراسانرضوی گفت: آنچه باید به آن توجه داشت این است که زندگی سالم در خارج از زندان تابع جامعهپذیری و پذیرش اجتماعی است. بنابراین در زندان برای جامعهپذیری دوباره زندانیان زن برنامه توانمندسازی سلامت اجتماعی که شامل افزایش سلامت جسم و روان است و در ابعاد عقیدتی، آموزشی، حرفهآموزی و مهارتهای اجتماعی اقدام شده است.
برابریان تصریح کرد: در همین راستا با ارائه سرویسهای مختلف و ملاقاتهای حضوری با حضور مددکار سعیدر ایجاد سازش میشود. همچنین مؤسسات حمایتی نیز مانند انجمن حمایت زندانیان ستاد دیه، مرکز مراقبت پس از خروج و کمیته امداد نیز اقدامات پس از خروج زندانیان از زندان را بر عهده دارد. از سویی دیگر کمیته امداد نیز اقدامات ارزشمند حمایتی برای تقویت مبانی جامعهپذیری زندانیان برای پس از آزادی دارند.
وی عنوان کرد: گفتنی است که پذیرش اجتماعی زندانیان پس از آزادی از زندان به پذیرش کانون خانواده و سلامت آن و سپس به پذیرش نهادهای جامعه و گروههای که فرد با آنها تعامل و ارتباط دارد وابسته است. امید داریم با دادن فرصت مشارکت دوباره و فرصتهای شغلی به زنان زندانی، دغدغههای آنان که مانع پیشرفت است فراهم شود. گفتنی است که این موضوع ناشی از باورهای فرهنگی افراد است و میبایست قوانینی نیز در دادن فرصت بیشتر به زندانیان تدوین گردد.
مدیر روابط عمومی اداره کل زندانهای خراسانرضوی ادامه داد: با توجه به توصیههای مبانی اسلام در خصوص رعایت حرمتها، کرامت زنان و سیاست کیفری نظام جمهوری اسلامی متهمین، محکومان زن به صورت کاملا مستقل در اندرزگاههای جداگانه نگهداری میشوند. رئیس، مأموران، مبلغان، آموزگاران وکادر بهداشتی و درمانی این اندرزگاهها از کارمندان زن انتخاب شده و در سمتهای گوناگون مشغول بکار شدهاند.
برابریان افزود: در مرکز استان خراسانرضوی متهمان و محکومان بالای 18 سال در اندرزگاه زنان نگهداری میشوند. این اندرزگاهها دارای طبقهبندیهایی برای جداسازی متناسب با سن، نوع جرم و سابقه افراد است. گفتنی است که برای افراد زیر 18 سال نیز کانون اصلاح و تربیت دختران در شاندیز اختصاص یافته است.
انتهای پیام