احمد صدری در گفتوگو با ایسنا، درباره آخرین رویدادهای پیش روی یازدهمین جشنواره موسیقی نواحی توضیح داد: به دنبال این هستیم که برخی سازندگان سازهای موسیقی نواحی را به جشنواره امسال دعوت کنیم. این رویداد برای نخستین بار صورت میگیرد تا از آنها تجلیل شود و اگر امکانات اجرایی اجازه دهد نمایشگاه و کارگاه کوچکی از سازهای موسیقی نواحی برگزار کنیم.
او افزود: تصمیم گرفتیم این کار را با تمرکز روی سازهای زِهی مضرابی و زِهی کمانی از خانواده دوتار،تنبور و کمانچه، انجام دهیم و ۱۰ سازنده برجسته سازهای موسیقی اقوام را به این دوره از جشنواره دعوت کنیم.
دبیر یازدهمین جشنواره موسیقی نواحی در پاسخ به اینکه آیا قرار است امسال هم مثل دهمین دوره، هفته فیلم هم داشته باشم؟ گفت: دوست دارم این مبحث به صورت مستقل در جای دیگری تعریف شود. سال گذشته چند بار با یکی از مستندسازان خوب گفتگو کردم تا بتوانیم بخش فیلمهای موسیقایی را به صورت یک جشنواره مستقل در نظر بگیریم.
صدری درباره بودجه یازدهمین جشنواره موسیقی نواحی اعلام کرد: بودجه جشنواره محدود و به ۶۰۰ میلیون تومان میرسد و من نمیتوانم از همگی هنرمندان در همه مناطق و استانها برای حضور در آن دعوت کنم، طبیعی است که در این دوره به شکل محدودتری از هنرمندان موسیقی نواحی دعوت کنیم ولی امیدوارم بتوانیم در دورههای آینده شاهد حضور گستردهتر هنرمندان موسیقی در جشنواره باشیم.
او درباره جابجایی زمان برگزاری یازدهمین جشنواره موسیقی نواحی نیز توضیح داد: به دلیل گرمای کرمان در تیرماه و مصادف شدن خرداد با ماه مبارک رمضان تصمیم گرفتیم زمان برگزاری جشنواره را به اردیبهشت ماه تغییر دهیم. بنا به پیشنهاد مدیران ارشد استان کرمان یکی از بهترین زمانها به لحاظ آب و هوایی اردیبهشت ماه است که بیشتر گردشگران نیز در این زمان از این استان بازدید میکنند. ما نیز برای آنکه گردشگران هم بتوانند این جشنواره را از نزدیک ببینند، تاریخ ۱۱ تا ۱۴ اردیبهشتماه را برای برگزاری آن در نظر گرفتیم.
این پژوهشگر موسیقی اقوام همچنین درباره اینکه چرا زمان فراخوان جشنواره موسیقی نواحی به رسانهها دیر اعلام و ۱۸ فروردین ماه در سایت انجمن موسیقی درج شده است، گفت: فراخوان یازدهمین جشنواره موسیقی نواحی از دیماه سال گذشته در سایت دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی منتشر شد و از طریق فضای مجازی و ارسال فاکس به همه ادارههای کل ارشاد ایران و انجمن موسیقی سراسر کشور اعلامشده است.
صدری با بیان اینکه برای یادآوری دوباره، آگهی فراخوان جشنواره بارگذاری و در سایتها منتشرشده است، اعلام کرد: متن فراخوان از طریق پژوهشگرانی که در مناطق گوناگون ایران در حال فعالیت هستند، برای خواننده و نوازندههای موسیقی نواحی در شبکههای مجازی ارسالشده است. همچنین دبیرخانه جشنواره موسیقی نواحی برای شرکتکنندگان سال پیش و هنرمندانی که میشناسند متن فراخوان را ارسال کرده بود.
او افزود: پس از انتشار فراخوان، بسیاری با من تماس گرفته و چگونگی حضور در جشنواره را میپرسند. من از هنرمندان شرکت کننده خواهش میکنم برای خواندن فراخوان یازدهمین جشنواره موسیقی نواحی چند دقیقه وقت بگذارند. متاسفانه، امروزه به گونهای شده که مردم صبر و قرار ندارند و میخواهند با نگاه آنی به فضاهای مجازی متوجه همه چیز شوند.
دبیر یازدهمین جشنواره موسیقی نواحی درباره اینکه آیا انتشار فراخوان به صورت مجازی برای هنرمندانی که در شهرها و روستاهای دور در زمینهٔ موسیقی اقوام فعالیت میکنند و به اینترنت دسترسی ندارند، روش درستی است؟ گفت: یکی از راههای سریع برای اطلاعرسانی فضای مجازی، ادارههای کل استانها و انجمنهای موسیقی است که رابطی بین موزیسینها و بدنهی اداری محسوب میشوند. نمیتوانم ادعا کنم میتوان از طریق فضای مجازی و رسانهای، به دورترین روستاها هم اطلاع رسانی کرد. اما، ما آنچه که عمومیت دارد را انجام میدهیم و کوشش میکنیم افراد خاص را که در مناطق دوردست زندگی میکنند، از طریق پژوهشگران شناسایی و به صورت مستقیم به جشنواره دعوت کنیم.
صدری درباره سیاستی که در جشنواره موسیقی نواحی در پیشگرفته است، بیان کرد: تمایل دارم هنرمندانی که حضور کمتری داشتهاند، در این جشنوارهها شرکت کنند تا در واقع جشنواره موسیقی نواحی، محلی برای ظهور و بروز افراد جدید باشد.
انتهای پیام