به گزارش ایسنا، بیش از یک سال پیش، هشدارها برای عبور مترو از محدوده تاریخی شهرری مطرح شدند، خط شِش مترو نخست مسیر "برج طغرل"، قبرستان "ابنبابویه"، "دژ رشکان" و "محوطه چشمه علی" را دور زد تا از بروز هر گونه آسیبی به این محوطههای تاریخی جلوگیری کند، اما بعد از مدتی خبر رسید، دبی آب در چشمه علی شهرری پایینتر میرود و حتی یکی دو بار هم آب چشمه خشک شده است.
به حدی که حتی ۱۲ اسفند سال گذشته، مجید مهدوی، سرپرست سابق اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان تهران به دستور علیاصغر مونسان، معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان میراثفرهنگی و گردشگری به این محوطه تاریخی رفت و شخصا از محوطه چشمه علی دیدن کرد و همانجا اعلام کرد که نامهنگاریها برای توقف پروژه مترو تا بررسی تکمیلی کارشناسان برای پی بردن به علت خشک شدن آب چشمه علی انجام میدهد، حدود ۱۵ روز بعد هم، دلاور بزرگنیا مدیرکل جدید میراث فرهنگی، صنایع دستی و گرشگری استان تهران از این محوطه تاریخی در شهرری بازدید میدانی انجام داد.
او نیز در این بازدید تاکید کرد تا «عملیات عمرانی مترو تا بازگشت خروجی آب چشمه به شرایط اولیه و ارائه یک راهکار کارشناسی از طرف شرکت مترو باید متوقف شود.» و سرانجام ۲۶ اسفند دستور توقف کار مترو در خط شش و محدوده چشمه علی در شهرری صادر شد.
بزرگنیا در مورد این دستور به ایسنا اعلام کرده بود؛ «عملیات عمرانی مترو تا بازگشت خروجی آب چشمه علی به شرایط اولیه و ارائه یک راهکار کارشناسی از طرف شرکت مترو باید متوقف شود.»
اکنون امیر مصیب رحیمزاده، مدیر اداره میراثفرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرری به ایسنا میگوید: کارشناسان مترو در خط شش مترو طرحهای مطالعاتی را به میراثفرهنگی فرستادهاند و تائیدیه هیات علمی دانشگاه نیز در این طرح وجود دارد که اقدامات کنونی مترو باعث کم شدن دبی آب چشمه علی شهرری نیست. در همین هفته باید یک جلسه دیگر با دوستان بگذاریم تا آنها طرحهای خود را توضیح دهند.
او با بیان اینکه نخست باید نظر میراث فرهنگی در این زمینه تامین شود، ادامه میدهد: دستگاههای ذیربط دیگر در حوزههای زمینشناسی، منابع طبیعی و آب نیز باید به این مساله وارد شوند، اما تا کنون فقط میراث فرهنگی به این مساله وارد شده است، آنها نیز باید در این زمینه نظر دهند.
رحیمزاده با تاکید بر اینکه در صورت تصویب طرح در کمیته فنی میراث فرهنگی استان تهران، خط شش مترو میتواند پروژه خود را ادامه دهد، بیان میکند: در حال حاضر بخش شمالی چشمه، کم آب است، اما بخش جنوبی که در مقابل کتیبه قرار میگیرد هنوز آب جوشش دارد.
انتهای پیام