سید جعفر رضوی در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به اظهارات اخیر محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان در مورد دفاع از رژیم صهیونیستی گفت: ولیعهد عربستان اظهار کرده که ملت یهود حق دارند در سرزمین خودشان حاکمیت داشته باشند. در حالی که پیش از این هیچ حاکم و مقام عربی به این مسئله اشاره نکرده بود و آن چیزی هم که مطرح شده، در واقع همان به رسمیت شناختن رژیم صهیونیستی بوده است.
وی تصریح کرد: این اولین بار است که یک مقام عربی چنین مسئلهای را مطرح می کند و به نظر میرسد ناشی از بی سوادی و بی اطلاعی او به امور منطقه و جهان است.
این کارشناس مسائل غرب آسیا همچنین بیان کرد: علاوه بر اینها بن سلمان اطلاعی از منافع خودش در منطقه و حتی در داخل عربستان ندارد و کاملا یک فرد جاهطلب است و می داند که هر اقدامی علیه فلسطین با عکسالعمل و واکنش شدید مردم مسلمان جهان مواجه خواهد شد.
رضوی ادامه داد: بن سلمان نشان داده که اطلاع تاریخی و سیاسی ندارد. حتی جریانهای افراطی هم که در عربستان وجود دارند به این موضوع واقف هستند که یکی از خط قرمزها برای مسلمانان قدس است.
وی خاطر نشان کرد: فکر می کنم اقدام بن سلمان دستوری و هنجارشکن بوده و او تلاش دارد خود را شخصیتی نوظهور و جدید نشان دهد. شاهد هستیم که آمریکا، رژیم صهیونیستی و استعمار تلاش کردهاند تا از شخصیت های جاهطلبی مانند بن سلمان استفاده کنند. نمونه آن هم جاهطلبیهای صدام بود که خیلی سریع او را کنار گذاشتند و لذا فکر می کنم بن سلمان هم به همان نقطه میرسد.
این کارشناس مسائل فلسطین در ادامه با اشاره به اتفاقات اخیر و کشتار مردم فلسطین توسط رژیم صهیونیستی گفت: حوادثی که از روز زمین اتفاق افتاد، یک سری تظاهرات و اعتراض هایی را در کرانه باختری و غزه به دنبال داشت و تشدید تظاهرات حکایت از عزم جدی مردم فلسطین دارد و مردم فلسطین این عزم جدید را در خود به وجود آوردهاند و اقدام جدیدی را انجام می دهند. به احتمال قوی این عزم جدید با همت گروههای مقاومت، حماس، جهاد اسلامی و ... است.
رضوی ادامه داد: در این مسئله باید در نظر داشت مردم نسبت به قبل جدیت بیشتری در اقدامات خود دارند. از طرف دیگر شاهد یک برنامه ریزی منسجم و منظم هستیم و این برنامه ریزی بدون همکاری گروهها و سازماندهی آنها نمی تواند صورت گیرد.
وی افزود: به نظر میرسد این اتفاقات تا زمان انتقال سفارت ادامه داشته باشد و این موضوعات ارتباط منطقیای با هم دارند. البته این عزمی که در مردم به وجود آمده می تواند به نوعی تحریک شده توسط اقدامات افراطی امثال ترامپ و نتانیاهو باشد.
این کارشناس مسائل غرب آسیا در پایان اظهار کرد: باید سازمانهای منطقهای و اسلامی مانند سازمان همکاریهای اسلامی، اتحادیه عرب و اتحادیه علمای جهان اسلام نقش خود را در مسئله فلسطین ایفا کنند. در حالی که صدایی از کسی در نمی آید و این سازمانها باید جایگاه خود را نشان داده و به طور جدی در این مسئله ورود کنند.
انتهای پیام