کاردار پیشین ایران در عربستان

ریاض مجبور به پرداخت هزینه‌های حضور آمریکا در سوریه است

کاردار پیشین ایران در عربستان، با بیان این‌که «آمریکا معتقد است که از حضور نظامی در سوریه نتیجه‌ای به دست نیاورده است»، گفت: از دیگر سو عربستان با توجه به شکست‌های مکررش در منطقه ، نیاز به ادامه حضور ‌آمریکایی‌ها در سوریه دارد؛ بنابراین ترامپ در صدد است از نیاز عربستان در این زمینه سوءاستفاده کند.

احمد دستمالچیان در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان این‌که «در چندسال  اخیر آمریکا و هم‌پیمانانش در منطقه به ویژه عربستان با توجه به سیاست‌های جاهلانه‌ای که دنبال کرده‌اند، با ناکامی‌های متعددی روبرو شده‌اند و حتی در جنگ‌های نیابتی نیز نتوانستند به موفقیت مورد نظر خود دست پیدا کنند»، اظهار کرد: آمریکایی‌ها از حضور در منطقه بطور کلی دو هدف عمده را دنبال می‌کنند؛ از یک سو به دنبال تجزیه در منطقه و از دیگر سو ایجاد حاشیه امن برای رژیم صهیونیستی است.

وی با بیان این‌که «آمریکایی‌ها در تامین این اهداف تاکنون به نتایج مورد نظر خود دست پیدا نکرده‌اند»، ادامه داد: از دیگر سو ترامپ می بیند که عربستان در بحث یمن نیز در باتلاقی گرفتار شده و یک زمین کاملا باخته را در این ارتباط تحویل گرفته است؛ بنابراین به این نتیجه رسیده است که در حال حاضر از حضور نظامی‌اش در سوریه به نتیجه‌ای دست پیدا نمی‌کند و در حال پرداخت هزینه بیهوده در این راستاست. از دیگر سو عربستان نیز که تصور می‌کرد دولت بشاراسد به راحتی سرنگون می‌شود، با ناکامی در این زمینه روبرو شده و تصور می‌کند که اگر آمریکایی‌ها از سوریه خارج شوند شکستش در این منطقه حتمی خواهد بود.

وی ادامه داد: در همین چارچوب ریاض تلاش دارد که ترامپ را به ماندن آمریکا در سوریه قانع کند تا به تصور خود بتواند از دستاوردهای حداقلی که در این منطقه به دست آورده، صیانت کند. ترامپ نیز که سیاست حداقل هزینه و حداکثر سود را در مورد مسائل منطقه دنبال می کند، می‌بیند که ادامه حضورش در سوریه منفعتی ندارد. در همین چارچوب اعلام کرده که اگر عربستان می خواهد آمریکا در سوریه بماند، باید ریاض هزینه‌های این موضوع را بپردازد.

دستمالچیان افزود: عربستان نیز مشاهده می‌کند که اگر این هزینه را پرداخت نکند، با وضعیت بی‌ثبات کننده‌ای روبرو می‌شود؛ بنابراین مجبور است که این هزینه را متقبل شود.

وی همچنین در مورد تلاش برخی از کشورهای عربی برای بازگرداندن دولت سوریه به اتحادیه عرب و اخباری که در این زمینه منتشر شده است، خاطر نشان کرد: این موضوع به واقعیت نزدیک است؛ چراکه چند سال پیش در ‌آغاز بحران سوریه کشورهای عضو این اتحادیه بدون هیچ‌گونه تشریفات قانونی، سوریه را از اتحادیه عرب اخراج کردند و اکنون با توجه به پیروزی‌های جریان مقاومت و دولت سوریه در مبارزه با تروریست‌ها این تمایل در برخی از کشورهای عربی وجود دارد که بار دیگر کرسی دولت سوریه در اتحادیه عرب را به دولت بشار اسد بازگرداند و اگر چنین اتفاقی بیفتد، این خود مهر تاییدی بر سیاست‌های نادرست اتحادیه عرب در مورد سوریه و دولت بشار اسد  در آن مقطع است.

انتهای پیام

  • چهارشنبه/ ۱۵ فروردین ۱۳۹۷ / ۱۲:۴۶
  • دسته‌بندی: سیاست خارجی
  • کد خبر: 97011503560
  • خبرنگار : 71038