ژیلا آقایی در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به اینکه در ایام نوروز افراد زیادی وارد طبیعت میشوند، گفت: قطعا استفاده از طبیعت و تفرج در آن حق همه مردم است اما حواسمان باشد که حق آسیب به طبیعت نداریم.
وی در این راستا از از شهروندان خواهش کرد که در هنگام حضور در طبیعت یا در مسیر سفر حتما با خود کیسه زباله همراه داشته باشند و زبالههای تولیدی خود را جمع کنند و به بحث مدیریت پسماند در سفر و تفرجها اهمیت بدهند.
مدیر کل مشارکتهای مردمی سازمان محیط زیست گفت: حتی اگر شهروندان بتوانند زبالههایی را که از قبل در طبیعت باقی مانده جمع کنند؛ خیلی خوب است چون این کار کمک به طبیعت خودمان و حفظ آن برای نسلهای آینده است.
آقایی ادامه داد: بهتر است؛ در پارکها و آثار طبیعی از آن دسته مواد غذایی استفاده کنیم که زباله کمتری تولید کنند. همچنین از بستهبندی پلاستیکی کمتر استفاده کنیم یا حداقل یک کیسه را برای چند چیز مختلف استفاده کنیم تا زباله کمتری تولید شود.
وی با بیان اینکه از ریختن زباله در جادهها خودداری کنیم، گفت: حتما داخل ماشین یک سطل کوچک یا کیسه زباله برای جمعآوری پسماند خود داشته باشیم. همچنین اگر از چادر یا زیرانداز در طبیعت استفاده میکنیم؛ بهتر است؛ در سکوهای ساخته شده اتراق کنیم و از نشستن روی رستنیها که باعث له شدن آنها میشود؛ جلوگیری کنیم.
مدیر کل مشارکتهای مردمی سازمان محیط زیست گفت: شاید از نظر ما خیلی از رستنیها علف هرز باشد اما بسیاری از آنها گونههای اندمیک و بومی منطقه هستند، بنابراین از له کردن و گذاشتن اجسام داغ روی آنها خودداری کنیم.
وی افزود: چادرها را به شاخههای درختان به ویژه درختان جوان و کم سن نبندیم و در صورت روشن کردن آتش از از خاموش شدن آن به هنگام ترک محل اطمینان حاصل کنیم چون ممکن است خاکستر زیر آتش با وزش باد باعث وقوع آتشسوزیهای عظیم در جنگلها و مراتع کشور شود.
آقایی در پایان گفت: از شکستن شاخهها و بوتههای زنده خودداری کنیم. همچنین از هر نوع صید و شکار و آزار و اذیت پرندگان و حتی حشرات جلوگیری کنیم. قطعا رعایت این نکات باعث حفظ محیط زیست و داشتن یک سفر آگاهانه و مسئولانه میشود.
انتهای پیام