به گزارش ایسنا، شهرستان لردگان یکی از شهرستانهای زیبای استان چهارمحال و بختیاری است که بهعلت داشتن آب و هوای مساعد و محیط مناسب برای زندگی، یکی از مکانهای زیستی بشری در ایران بشمار میرود.
این شهرستان در جنوب استان چهارمحال و بختیاری قرار گرفته که از لحاظ موقعیت نسبی از سمت شمال به شهرستانهای بروجن و اردل، از سمت جنوب به استان کهگلویه و بویراحمد و از سمت شرق به استان اصفهان و از غرب به استان خوزستان منتهی میشود.
شهر لردگان از دیرباز، مرکزی برای مبادلات عشایری بوده که در متون تاریخی از لردگان به نام لردجان نام برده شده است.
یکی از بینظیرترین جاذبههای طبیعی کشور و طولانیترین آبشار ایران، آبشار سه کیلومتری آتشگاه لردگان بوده که به آبشار مینیاتوری معروف است، این آبشار در40 کیلومتری شهر لردگان پس از روستاهای میلاس و سردشت شوش در روستای آتشگاه قرار دارد و به درهای میریزد که با پستی و بلندیهای خود آبشارهای کوچک متعددی را ایجاد میکند.
جوشش چشمههای مصفای برم در مرکز شهر لردگان، علاوه بر تامین آب کشاورزی یکی از سرشاخههای کارون به حساب میآید که چشمانداز زیبایی را برای شهر لردگان به وجود آورده است.
آبشار کرودیکن، آبشار ادور، آبشار معدن، تنگ زندان، چشمه سندگان، چشمه پروز، برم مالخلیفه، چشمه میلاس، چشمه میشان، چشمه بارز، چشمه شوار، چشمه گوشه، جنگلهای بلوط منطقه، پارک جنگلی چارطاقی منچ، پارک جنگلی پروز، حاشیه رودخانه خرسان، حاشیه سد کارون۴ و تپه کندر از مهمترین جاذبههای گردشگری این شهرستان است.
رودخانههای مهم خرسان و ارمند که از سرشاخه های اصلی کارون هستند در این شهرستان جریان دارند و بر همین اساس سدهای مهمی چون کارون ۴، سدهای خرسان ۱ و ۲و ۳و کارون ۵ بر روی رودخانههای شهرستان احداث و یا در حال احداث هستند که سهم عمدهای از آب استان را به خود اختصاص دادهاند.
از معروفترین اماکن تاریخی و مذهبی این شهرستان بقایای قلعه دشت پاگرد، برج سردشت، بقایای کاروانسرای قلعه مدرسه، بقایای بنای چارطاقی منچ، مسجد تاریخی روستای سونک، امامزاده شاه عبدالرحمن روستای بیدله، امامزادهامامزاده روستای بوگر، امامزاده جعفر میل شاه، امامزاده روستای شهسوار، امامزاده عباسعلی روستای برجویی، امامزاده حسن هستند.
از دشتهای حاصلخیری این شهرستان میتوان به دشت خانمیرزا، دشت جمال، دشت فلارد و دشت لردگان و کوههای مرتفع و بلندی همچون کوه ریگ، کوه غارون ، کوه بادامستان، کوه گومیه، کوه سرخ، کوه سیوک، کوه آسجم و کوه آبباغ اشاره کرد.
افتتاح جاده جدید لردگان – خوزستان، بهترین و کوتاهترین مسیر ارتباطی استانهای مرکزی کشور مانند اصفهان و یزد به خوزستان است، که از شهرستان لردگان میگذرد و همچنین ارتباط مناطق مرکزی کشور به استانهای کهگیلویه و بویراحمد، فارس و بوشهر از این شهرستان میسر و مطلوب است.
قالی بختیاری، گلیم، لباسهای محلی، چنته، نمکدان، مفرش کشک و قارا و بنه یا پسته وحشی انواع سوغات این شهرستان هستند.
به گزارش ایسنا، شهرستان لردگان با مرکزیت شهر لردگان در فاصله 164 کیلومتری از مرکز استان و با مساحت حدود سه هزار 397 کیلومتر مربع و با ارتفاع یک هزار و 700 متر از سطح دریا قرار دارد.
انتهای پیام