به گزارش خبرنگار ایسنا، ایرج حیدریان در جلسه شورای حفاظت از منابع آب استان سمنان که با حضور معاون سیاسی و امنیتی استاندار، معاون عمرانی استاندار و سایر مسوولین و اعضا برگزار شد، افزود: اثرات مخرب و زیانبار و جبرانناپذیر اضافه برداشتهای غیرمجاز از چاههای مجاز، خیلی بیشتر از برداشتهای از چاه های غیرمجاز در سطح استان سمنان است.
وی همچنین اضافه کرد: اضافه برداشتهایی که توسط چاههای مجاز انجام میشود، کسری مخزن آب را برای استان سمنان به دنبال داشته است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای سمنان ادامه داد: در استان سمنان حدود 400 حلقه چاه، مشمول اضافه برداشت غیرمجاز هستند که از این تعداد 327 حلقه چاه به کنتور هوشمند مجهز شده اند و حدود 73 حلقه چاه دیگر نیز برای نصب و تجهیز به کنتور هوشمند در دست اقدام هستند.
حیدریان یادآور شد: از مجموع 1700 حلقه چاه کشاورزی در استان سمنان، تا امروز 1300 حلقه چاه مجهز به کنتور هوشمند شدهاند که استان سمنان در جهت نصب و تجهیز کنتور هوشمند در چاه های کشاورزی در سطح کشور رتبه نخست را در اختیار دارد.
وی تصریح کرد: تا کنون توانستهایم حدود 270 حلقه چاه غیرمجاز در استان سمنان را پلمپ کنیم و امروز کمتر از 50 حلقه چاه غیرمجاز در استان سمنان وجود دارد که این تعداد نیز در مراجع قضایی در حال پیگیری و اقدام جهت پلمپ هستند.
وجود کمتر از 50 حلقه چاه غیرمجاز در استان
مدیرعامل شرکت آب منطقهای سمنان خاطرنشان کرد: کارگروه ملی ساز و کار کمآبی که در هیئت دولت تصویب شده است، انشاءالله در شورای حفاظت از منابع آب استان سمنان نیز تشکیل خواهد شد و دستگاههای مختلف و مرتبط باید برنامه های عملیاتی جهت مقابله با کم آبی و ساز و کارهای جدی مقابله با این بحران را ارائه دهند.
حیدریان افزود: طی 50 سال گذشته کاهش شدید میزان آورد آب رودخانهها و چشمهها، کاهش نزولات جوی، افت شدید منابع آبی و... بیشتر مناطق کشور و خصوصاً استان سمنان را دچار بحران کم آبی و خشکسالی کرده است لذا لازم است مدیریت مصرف در همه بخشها، خصوصاً بخش کشاورزی به طور ویژه انجام شود.
وی یادآور شد: در همین راستا باید طی یک برنامه عملیاتی با اضافه برداشتها و برداشتهای غیرمجاز نیز به طور ویژه برخورد شود.
انتهای پیام