به گزارش ایسنا، اسحاق جهانگیری صبح یکشنبه (۲۷ اسفند ۱۳۹۶) در حاشیه جلسه هیئت وزیران به بیان اولویتهای دولت دوازدهم برای سال آینده پرداخت و خاطر نشان کرد: مهمترین چالش پیشروی کشور برای سال آینده مسئله اشتغال و معیشت مردم است. در این زمینه باید طی سالهای آینده برنامهریزیهای مناسب و اقداماتی جدی برای حل مسئله اشتغال به عنوان اصلی ترین چالش پیشروی کشور انجام شود.
وی با تاکید بر اینکه سرمایهگذاری مهمترین راهکار حل مسئله اشتغال در کشور است، گفت: برای حل چالش اشتغال در کشور نیازمند افزایش سرمایهگذاری در بخشهای مختلف اقتصادی هستیم. ما به منابع وسیعی برای این کار نیازمند هستیم و باید شرایط را برای بخش خصوصی فراهم کنیم تا منابع خود را در اختیار اقتصاد کشور قرار دهیم.
معاون اول رئیسجمهوری تاکید کرد: همچنین باید هم سرمایهگذاری از طریق منابع دولتی و عمومی و هم در گام بعد سرمایهگذاری از طریق منابع خارجی انجام شود تا معضل سرمایه مورد نیاز برای اقتصاد برطرف گردد.
جهانگیری با تاکید بر لزوم تامین امنیت بخش خصوصی برای فعالیت در کشور، اظهار کرد: اصلیترین نیاز سرمایهگذاری در مرحله اول، تامین امنیت برای این کار است. باید شرایط برای فعالیت بخش خصوصی در کشور فراهم شود و هیچ نهادی مانع فعالیت این بخش نشود. همچنین هیچ محدودیتی نباید برای بزرگ شدن بخش خصوصی داخلی وجود داشته باشد.
وی با اشاره به اهمیت تامین امنیت و سرمایهگذاری برای بخش خصوصی داخلی، گفت: بخش خارجی همواره به نحوه برخورد با بخش خصوصی داخلی در کشور نگاه میکند و چنانچه که به این نتیجه برسد در آن کشور با بخش خصوصی داخلی برخورد مناسبی میشود و امنیت او فراهم است، در آن کشور اقدام به سرمایهگذاری خواهد کرد.
معاون اول رییسجمهوری تامین منابع مالی را دومین نیاز سرمایهگذاری در اقتصاد ایران عنوان و اظهار کرد: در این زمینه هم نظام بانکی و هم بازار سرمایه باید بتوانند نقش جدیتری ایفا کنند. در این راستا برنامهریزیهایی انجام و راهکارهایی اتخاذ شده است. به طور مثال امروز در دولت مصوبهای داشتیم که طی آن برای مجموعه مالی از چین ۱۰ میلیارد دلار ضمانتنامه صادر کردیم.
جهانگیری تاکید کرد: در حال حاضر منابع خارجی در حال حرکت به سمت ایران است و اگر فضای بینالمللی با شرایط فعلی حرکت کند، میتوانیم منابع خارجی خوبی جذب نماییم.
وی در ادامه صحبتهای خود به وضعیت معیشت و درآمد اقشار مختلف جامعه طی سالهای قبل اشاره و خاطرنشان کرد: متاسفانه درآمد مردم در سالهای گذشته کاهش یافته است. در این زمینه نیازمند اتخاذ سیاستها و توجهات بیشتری هستیم. دولت تلاش میکند قدرت توقعات ضعیف و اقشار حقوقبگیر جامعه را افزایش دهد.
به گزارش ایسنا، معاون اول رییسجمهوری در ادامه در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه اخیرا گفتهاید اگر لازم باشد موتورم را مجددا روشن خواهم کرد، تاکید کرد: دولت دوازدهم از ابتدا کار خود را تحت فشارهای شدیدی آغاز کرد. در این زمینه حتما در مواقع لزوم از دولت دفاع کردهایم و از فشارهای احتمالی به دولت گفتهایم البته در مواردی که لازم بود نیز شرایط را با گذشته مقایسه کردیم.
جهانگیری اظهار کرد: تمایل دارم دولت کار خود را در فضای آرام انجام دهد اما اگر لازم باشد در مقطعی در میدانی که ترسیم میکنند نقش خود را ایفا خواهند کرد اما فعلا نیازی به روشن شدن موتور دیگری نیست.
معاون اول رییسجمهوری همچنین در پاسخ به پرسش ایسنا درباره طرح برخی اظهارات از سوی تعدادی از نمایندگان مجلس مبنی بر تحقق رفع حصر تا پایان سال ۹۶، خاطرنشان کرد: فکر میکنم کشور با چالشهای بزرگی روبروست که برخی از آنها از جمله موضوع آب و محیط زیست به تعبیر اقتصاددانان تبدیل به ابرچالش شده است. امروز مشاهده میکنیم که در مساله آب موضوع در حال تبدیل شدن به مسائل امنیتی است.
وی ادامه داد: همچنین در موضوع هوا مشاهده میکنیم برخی که زمانی توجه به این مسائل را، موضوع فانتزی تلقی میکردند امروز از اهمیت مسائل زیست محیطی صحبت میکنند و این موضوع به عنوان این چالش پیشروی کشور قرار گرفته است.
وی ادامه داد: امروز در مسائل اقتصادی از جمله نظام بانکی، بودجه اشتغال وبیکاری نیز با چالشهایی روبرو هستیم. این چالشها در حوزه مسائل اجتماعی نیز مطرح است. همچنین در مسائل فرهنگی و سیاسی نیز موضوعاتی وجود دارد که باید به طور جدی به آنها پرداخت.
جهانگیری با بیان اینکه تا چه زمان باید دامنه اختلافات و شکاف به وجود آمده میان نیروهای انقلاب ادامه یابد و ترمیم نیابد، اظهار کرد: فکر می کنم راه حل همه مسائل اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی، سیاسی است؛ چراکه شرایط به گونهای نیست که به لحاظ تکنیکی برای حل این مسائل راهکاری وجود نداشته باشد. بلکه همه باید باهم باشند و برای حل مسائل کشور با ایجاد یک انسجام تلاش کنند.
معاون اول رئیسجمهوری ادامه داد: سازوکار این موضوع تحت عنوان گفتوگوی ملی مطرح شده است و مسائل باقیمانده در کشور باید ذیل این عنوان حل شود.
وی گفت: در مسئله حصر دستورهای مهمی صادر شده و دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی نیز در حال پیگیری است و ما هم باید به این تصمیمگیریها کمک کنیم. در این زمینه برخی تصور می کردند که تا پایان سال جاری تصمیمگیری در این موضوع انجام خواهد شد. نسبت به حل مسئله حصر خوشبین هستم و به نظرم این مسئله قابل تدبیر است.
جهانگیری همچنین در پاسخ به پرسش دیگر ایسنا درباره شایعات مطرح شده مبنی بر اعمال محدودیتهای جدید در فضای مجازی و احتمال فیلترینگ تلگرام گفت: تصمیمگیری درباره فیلترینگ تلگرام در شورای عالی فضای مجازی انجام می شود و من خبر دقیقی از این موضوع ندارم اما می دانم که رئیسجمهوری تا الان روی این موضوع جدی هستند و معتقدند که نباید محدودیتی در زمینه فضای مجازی به وجود بیاید.
وی همچنین در پاسخ به پرسشی درباره بازداشت برخی از مسئولان اجرایی دولتهای نهم و دهم از سوی قوه قضاییه، اظهار کرد: من از بازداشت هیچ کسی در زندگی خوشحال نشدهام و خبر بازداشت هیچ کسی من را خوشحال نکرده است اما فکر میکنم تصمیمات به موقع نگرفتن و انجام ندادن اقدامات به موقع آثار و آسیبهای بسیاری برای کشور دارد.
جهانگیری با اشاره به انتشار متن احکام صادره از سوی دادگاه برای حمید بقایی یکی از مسئولان اجرایی در دولت قبل، اظهار کرد: در حکمی که دادگاه منتشر کرد مشاهده میکنیم که اتفاقات خیلی قبلها افتاده و درباره آن در آن زمان صحبت شده اما آنقدر تعلل انجام گرفته تا این موضوع تبدیل به موضوع روز شده است و این خوب نیست. ما مسئولین وظیفه داریم که با مسائل در زمان خود و متناسب با آن زمان برخورد کنیم.
معاون اول رییسجمهوری در پاسخ به پرسش دیگری درباره برنامههای جمهوری اسلامی ایران در زمینه دفاعی و موشکی، اظهار کرد: آنچه که بر اساس مصلحت کشور است و در دکترین دفاعی ایران نیز ترسیم شده که این کشور باید از توان خوبی برای دفاع از خود داشته باشد. در همین راستا نیز ما با هیچ کسی مذاکره نمیکنیم و تمام اقدامات خود را برای بالا بردن قدرت دفاعی انجام میدهیم.
وی با اشاره به تجربیات جمهوری اسلامی از هشت سال دفاع مقدس، خاطرنشان کرد: بر اساس تجربه به ما ثابت شده است که در دورههای سخت کشور ایران تنهاست. در هشت سال دفاع مقدس و در زمانی که شهرهای کشور زیر بمباران قرار داشتند ما برای تهیه یک موشک مجبور به مراجعه به همه دنیا بودیم و هیچ کدام نیز حاضر به کمک کردن به ما نبودند اما الان دانشمندان و جوانان ما به بخشهایی از این فناوری دسترسی پیدا کردهاند لذا قدرت دفاعی ما برای ملت ایران و منطقه است و در تاریخ ثابت شده که ملت و دولت ایران به هیچ کشوری در منطقه تجاوز نکرده و نخواهد کرد بلکه همواره از خود دفاع کرده است.
جهانگیری تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران راجع به قدرت دفاعی خود با هیچ کشوری مذاکره نمیکند و آن را کاهش نمیدهد.
معاون اول رییسجمهوری در پاسخ به این پرسش که در صورت خروج آمریکا از برجام، ایران چه اقدامی انجام خواهد داد، گفت: دولت از مدتها قبل برای اتفاقات مختلفی که ممکن است در فضای برجام به وجود آید برنامهریزیهایی انجام داده است و سناریوهای مختلفی را برای برجام پیشبینی کرده است.
وی اظهار کرد: امیدواریم غربیها به ویژه آمریکاییها اشتباه نکنند و بگذارند روابط و توافقاتی که بر اساس برجام شکل گرفته است، ادامه یابد و کمک کنند که ایران بتواند استفاده مطلوب را از این توافق ببرد.
جهانگیری همچنین در پاسخ به پرسشی درباره سهم دولت در شاد کردن مردم جامعه، خاطرنشان کرد: در دولت مسائل فرهنگی و اجتماعی بر عهده وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است و این مجموعه باید زمینه را برای فعالیت هنرمندان فراهم نماید. همچنین صداوسیما نیز نقشی تعیینکننده در روحیه مردم دارند. رسانه ملی میتواند با برنامههای شاد و امیدوارکننده خود نشاط را به مردم بدهد.
معاون اول رییسجمهوری ادامه داد: در سال ۹۶ کشور با اتفاقات طبیعی و ناگواری روبرو شد و مجموعه این اتفاقات طبیعی بر غم و غصه ملت اضافه کرد در این زمینه هنر دستگاههای مختلف این است که تلاش کنند تا مردم یکسره اخبار تلخ و ناگوار نداشته باشند.
وی با انتقاد از عملکرد برخی مسئولین و همچنین رسانهها در این زمینه، اظهار کرد: فکر میکنم برخی حرفهشان این شده که حتی جاهایی که دولت دستاوردهایی دارد را منفی جلوه دهند. این افراد فکر میکنند که با رقیب خود مبارزه میکنند. در این زمینه ممکن است بتوانند رقابتی با رقیب خود داشته باشند اما با اقدامات خود یک ملت را نگران میکنند.
جهانگیری ادامه داد: من نمیگویم که مسئولان و رسانهها سخن و اخبار غیرواقعی را مطرح کنند بلکه میگویم اقداماتی که انجام شده از نقاطی است که میتواند نگرش مردم را نسبت به آینده مثبت و آنها را امیدوار کند.
به گزارش ایسنا، معاون اول رییسجمهوری همچنین در پاسخ به پرسشی درباره تحقق شعار سال ۹۶، گفت: سال ۹۶ جزو بهترین سالهای ایجاد اشتغال در تاریخ کشور است و فکر میکنم که رقم اشتغالی که در این سال ایجاد شده، بالای ۸۰۰ هزار شغل تا پایان سال است که این عددی بزرگ است. اگر اقداماتی که در سال ۹۶ در این زمینه انجام شد را در سال آینده انجام دهیم امیدوارم بخش زیادی از بار ایجاد شغل حل شود.
وی همچنین به مردم قول داد که آنچه که در توان دارد را در خدمت به مردم بگذارد.
جهانگیری در پایان با تبریک به مناسبت فرا رسیدن سال جدید، خاطرنشان کرد: امیدوارم ملت ایران در سال ۹۷ با موفقیت و پیروزیهای بیشتر و همچنین دغدغههای کمتری روبرو شود و مسئولین نیز موفق شوند که در خدمت ملت باشند.
انتهای پیام