مروری بر نمایشگاه CES 2018؛

آخرین محصولات دنیای فناوری در یک سال اخیر

نمایشگاه محصولات الکترونیکی مصرفی(CES) به رسم همه ساله در دی ماه در لاس‌وگاس برگزار شد تا جدیدترین محصولات فناورانه را به دنیا معرفی کند.

به گزارش ایسنا، نمایشگاه CES 2018 در 8 ژانویه 2017 (18 دی ماه 1396) در لاس‌وگاس آمریکا برای معرفی آخرین محصولات دنیای فناوری برگزار شد.

عمده کار این نمایشگاه عرضه نوآوری‌ها در زمینه تکنولوژی است. این نمایشگاه هر ساله اوایل ژانویه شروع به کار می‌کند. محل کنونی این نمایشگاه در لاس‌وگاس ایالت نوادا در ایالات متحده آمریکا قرار دارد.

نمایشگاه CES بازید برای عموم ندارد و فقط با مجوز می‌توان وارد آن شد.

نمایشگاه بین‌المللی CES انجمنی جهانی برای افرادی است که می‌خواهند در صنعت فناوری به پیشرفت و شکوفایی دست یابند و خود را به دنیا و مشتاقان فناوری معرفی کنند.

این نمایشگاه هر ساله در لاس‌وگاس آمریکا برگزار می‌شود که بیش از 40 سال است به عنوان مکانی تایید شده به مبتکران و فناوری‌های موفق خدمت می‌کند. این سکوی جهانی معرف و پذیرای ابتکارات نسل‌های آینده در بازار خواهد بود.

شرکت‌کنندگان در این نمایشگاه، از آن به عنوان ویترین خود بهره می‌برند که از این میان می‌توان به تولیدکنندگان، طراحان، تامین‌کنندگان بخش سخت‌افزاری فناوری، سیستم انتقال فناوری اطلاعات و فراتر از آن به فراهمایی‌های 250 جلسه‌ای همراه با 150 هزار شرکت‌کننده از 140 کشور مختلف جهان اشاره کرد.

از آنجایی‌ که این گردهمایی نماینده صنعت 280 میلیارد دلاری تجهیزات الکترونیکی در آمریکاست و توسط انجمن تجهیزات الکترونیکی مصرفی و انجمن تجاری فناوری، تولید و پشتیبانی می‌شود، توانسته توجه سران تجاری و ایده پردازان پیش‌کسوت را جلب کند.

این نمایشگاه پذیرای 317 شرکت فناوری از سراسر جهان بود و محصولات مختلف فناورانه را از جدیدترین گوشی‌های هوشمند گرفته تا گجت‌های مختلف، تکنولوژی‌های پوشیدنی مبتنی بر اینترنت اشیا، تلویزیون‌ها و غیره با آخرین تکنولوژی روز دنیا معرفی کرد.

اما با هم برترین محصولات معرفی شده در نمایشگاه CES 2018 را مرور می‌کنیم.

دیوار سامسونگ

CES همیشه جایگاه رونمایی از جدیدترین تلویزیون‌ها بوده است و امسال نیز سامسونگ از تلویزیون 146 اینچی خود موسوم به "دیوار"(Wall) رونمایی کرد.

این تلویزیون ماژولار 146 اینچی عملا بدون قاب است و به این معنی است که شما می‌توانید چندین نمونه از این تلویزیون را به هم متصل کنید.

"دیوار" برای فضاهای عمومی و تجاری ساخته شده است و از تکنولوژی جدید MicroLED بهره می‌برد که دارای چراغ‌های LED فوق‌العاده کوچک برای بهبود روشنایی، کنتراست، وسعت و حجم رنگ می‌باشد.

سامسونگ در مورد قیمت "دیوار" اظهار نظر نکرده است. ساخت "دیوار" نشان می‌دهد که سازندگان تلویزیون آماده هستند تا در سال 2018 دست به ساخت صفحه نمایش‌های بزرگتر و بهتری از همیشه بزنند.

تلویزیونی که لوله می‌شود!

شرکت ال‌جی نیز از اولین نمایشگر 65 اینچی OLED با کیفیت نمایش 4K و مهم‌تر از همه با قابلیت تا شدن رونمایی کرد. این تلویزیون را می‌توان لوله کرد و در جعبه پایینش قرار داد.

البته این نمایشگر یک نسخه اولیه است و مشخص نیست چه زمانی به تولید انبوه برسد و روانه بازار شود.

هدست واقعیت مجازی  HTC Vive Pro

با توجه به اقبال مردم به فناوری واقعیت مجازی و پیشرفت این فناوری، شرکت اچ.تی.سی از جدیدترین هدست VR خود رونمایی کرد.

این هدست تصاویری با وضوح، کیفیت و گرافیک بالاتری می‌سازد و از هدفون‌های یکپارچه بهره می‌برد.

نمایشگر هوشمند ال‌جی

نمایشگر هوشمند ال‌.جی موسوم به "Smart Display" اولین دستیار هوشمندی است که در کمک به انسان تنها به صوت اکتفا نمی‌کند، بلکه به صورت تصویری نیز ارتباط برقرار می‌کند.

قیمت نسخه 8 اینچی این محصول 199.99 دلار و 249.99 دلار برای نسخه 10 اینچی خواهد بود.

تجربه واقعیت افزوده بدون هدست

تصور اینکه در مکان‌های عمومی نظیر موزه‌ها بتوان موجودات و اشیاء را به صورت زنده و در حال حرکت دید، هیجان انگیز است، اما در این مکان‌ها به دلیل ازدحام جمعیت نمی‌توان از هدست استفاده کرد.

اکنون دستگاهی با دو نمایشگر موسوم به "DeepFrame One" ساخته شده که امکان تجربه واقعیت افزوده را بدون هدست به شما می‌دهد.

این سخت‌افزار به این زودی روانه بازار نخواهد شد و قطعا دهها هزار دلار قیمت آن خواهد بود.

خودرویی که فکر راننده را می‌خواند

شرکت خودروسازی نیسان در حال توسعه یک فناوری موسوم به "مغز به خودرو" است که خواهد توانست قصد شما برای نحوه راندن خودرو و گاز دادن را پیش‌بینی کند.

فناوری "مغز به خودرو" می‌تواند امواج مغز را خوانده و بفهمد که راننده قصد انجام چه کاری را دارد.

تحقق رویای "خانه هوشمند" تا سال 2020

سامسونگ اپلیکیشینی موسوم به "SmartThings" ارائه کرده است که بسیاری از وسایل هوشمند خانه را توسط دستیار هوشمند صوتی "بیکسبی" به هم متصل می‌کند.

از این پس حیطه کاری "بیکسبی" پیشرفت بسیاری می‌کند و به جای اینکه تنها در گوشی‌های هوشمند این شرکت فعالیت کند، در همه دستگاه‌های هوشمند از تلویزیون گرفته تا یخچال و فریزر فعالیت خواهد کرد و به دستورات صوتی پاسخ خواهند داد و درخواست‌های شما را حتی قبل از اینکه چیزی بخواهید، می‌فهمد.

لباس هوشمند برای بیماران مبتلا به زوال عقل

شرکت "زنوما"(Xenoma) برای افراد مبتلا به دمانس لباس هوشمندی طراحی کرده که می‌تواند علائم حرکتی و استرس را بدون نیاز به حسگرهای بزرگ و حجیم تشخیص دهد.

سنسورهای پارچه‌ای هم در پیراهن و هم در شلوار جاسازی شده‌اند که در سراسر لباس قرار دارند. مدارها برای اجرا در امتداد باسن و پاها برای تشخیص حرکت طراحی شده‌اند، به طوری که حرکت فرد را کاملا تشخیص می‌دهند.

در عین حال تکنولوژی به کار گرفته شده در پیراهن طوری طراحی شده است تا بر علایم حیاتی مثل تنفس نظارت کند، در حالی که یک جفت اضافی از پورت‌ها در ستون فقرات می‌تواند در صورت نیاز به دستگاه نوار قلب متصل شوند.

بالای سینه یک دیسک پلاستیکی قرار دارد که دارای باتری، واحد بلوتوث و شتاب سنج و ژیروسکوپ است.

تماشای همزمان چند فیلم در یک نمایشگر

"میراویز" (MirraViz)شرکتی است که بیرون شهر فریمانت کالیفرنیا قرار دارد و تخصص آن در تولید نوع بسیار خاصی از نمایشگر پروژکتوری است که امکان تماشای ویدئوهای گوناگون را به طور همزمان فراهم می‌سازد.

دیدن ویدئوهای گوناگون به معنای تماشای "تصویر در تصویر" نیست بلکه آنچه می‌بینید به محل نشستن شما بستگی دارد.

به لحاظ تئوری نمایشگر شرکت "میراویز" به کارت‌های بازی دارای تصاویر ترکیبی دوران کودکی مان شبیه است.

تفاوت این نمایشگر با نمایشگرهای دیگر اینست که وجود میلیون‌ها عنصر تصویری در پنل این نمایشگر به این معنی است که در تعداد ویدئوهایی که می‌توان به طور همزمان در آن نمایش داد، هیچ محدودیتی وجود ندارد. در نهایت، تعداد تصاویر به تعداد پروژکتورهایی که می‌توانید در اطراف پنل جا دهید، بستگی دارد.

پرواز اولین تاکسی پرنده

"ولوکوپتر"(Volocopter) نام اولین تاکسی پرنده دنیا با 18 ملخ ساخت اینتل است که روی صحنه نمایشگاه CES به پرواز درآمد.

این تاکسی پرنده آزمایش‌های پروازی با سرنشین را در آلمان و آزمایش‌های بدون سرنشین را بر فراز دوبی، شهری که امیدوار است تا در آینده نزدیک صاحب سیستم تاکسی پرنده خودران شود، انجام داده است.

مدیر عامل اینتل فاش کرد که "ولوکوپتر" ماه گذشته در آزمایش پروازی در آلمان، اولین مسافر خود را جابجا کرده است.

برنامه "SmartThings" سامسونگ که بسیاری از برنامه‌های اینترنت اشیا(IoT) را به یک پلتفرم متصل می‌کند، به زودی در بهار امسال راه‌اندازی می‌شود. این سیستم همچنین شامل اتصال با سیستم هوشمند اتومبیل "هارمن"، پیوستن به ماشین هوشمند و خانه هوشمند است.

معرفی نمونه اولیه کوچکترین حافظه 1 ترابایتی دنیا

شرکت "سن‌دیسک" از نمونه اولیه کوچکترین حافظه یک ترابایتی دنیا با قابلیت سازگاری با پورت USB-C رونمایی کرد.

گوشی هوشمندی که ویدیو پروژکتور دارد

شرکت WMS در جریان نمایشگاه فناوری CES ۲۰۱۸ از یک گوشی هوشمند جدید رونمایی کرد که مجهز به ویدیو پروژکتور داخلی بوده و می‌تواند با استفاده از آن ویدیو و تصاویر را پخش کند.

ویدیو پروژکتور درونی این گوشی هوشمند توانایی پخش تصاویر در کیفیت ۷۲۰ p را در حداکثر اندازه ۱۰۰ اینچ فراهم می‌کند.

نکته حائز اهمیت این گوشی هوشمند جایگذاری مناسب این ویدیو پروژکتور است به گونه‌ای هرگز چنین بخشی در گوشی قابل مشاهده نیست و بسیار ناملموس ساخته شده است.

دستیار هوشمندی که کالری غذا را می‌شمرد

شرکت سامسونگ در نمایشگاه CES 2018 از افزودن ویژگی جدید به دستیار هوشمند دستگاه‌های خود موسوم به "بیکسبی" خبر داد که غذاها را می‌شناسد و کالری موجود در آنها را حساب می‌کند.

سامسونگ اعلام کرد که می‌خواهد دستیار مجازی خود را بر روی تقریبا همه محصولاتی که می سازد، نصب کند.

این سیستم همچنین داده‌های غذایی را در پروفایل شخصی کاربر در اپلیکیشن "سلامت سامسونگ" (Samsung Health)برای کمک به مردم در محاسبه و نظارت بر کالری‌هایی که دریافت می‌کنند و می‌سوزانند، ذخیره می‌کند.

قاب موبایلی که یک "پهپاد سلفی" است

"سلفلی" یک پهپاد است که درون قاب موبایل قرار گرفته و دارای یک دوربین است که می‌توان آن را با جدا کردن از موبایل به پرواز درآورد تا با استفاده از چندین سنسور شرکت "سونی" با سرعت 60 فریم بر ثانیه ویدیو ضبط کند و پخش زنده انجام دهد و با کیفیت 1080p عکس‌برداری کند.

این قاب کمی کمتر از نیم اینچ ضخامت دارد و با دستگاه‌های اپل و اندرویدی جدید سازگاری دارد.

"سلفلی" در بهار 2018 با قیمت 130 دلار و یک پایه شارژ جداگانه به قیمت 30 دلار در دسترس خواهد بود.

ابداع یک باتری قلمی که هیچ‌گاه خالی نمی‌شود

شرکت آمریکایی"اوسیا" (Ossia)روی اختراعی به نام "باتری همیشگی کوتا"(Cota Forever Battery) کار کرده است.

این باتری، یک باتری بی‌سیم است که نیازی به تعویض ندارد و از دور ریختن سالانه باتری‌ها جلوگیری می‌کند.

گوی کریستالی هوشمند که خاطرات را نمایش می‌دهد

یک پروژه دنیای مجازی با نام "سینما اسنوگلوب"(Cinema Snowglobes) گوی کریستالی مینیاتوری خیره کننده‌ای را عرضه کرده است، که می‌تواند ویدئوهایی را در صفحه نمایشی با امکان چرخش 360 درجه در کف دست نمایش دهد.

برای فعال کردن "دنیای مینیاتوری" در داخل این گوی، فقط کافی است که آن را تکان دهید. درست مانند کاری که با گوی‌های معمولی کلاسیک صورت می‌گرفت.

این گوی برفی به صورت یک قاب عکس دیجیتال نیز عمل می‌کند و به کاربران این امکان را می‌دهد تا عکس‌های مورد نظر خود را در آن آپلود کنند و در نهایت کاربر می‌تواند خاطراتش را با دیگران هم به اشتراک بگذارد.

سازندگان این گوی جادویی می‌گویند شما می‌توانید از طریق یک پورت USB محتوا را به گوی انتقال دهید. این در حالی است که امکان انتقال اطلاعات در آینده بی‌سیم خواهد بود. بنابراین کاربر نه تنها قادر خواهد بود تا از یک برنامه دانلود کند، بلکه می‌تواند این اطلاعات را به یک گوی دیگر نیز انتقال دهد.

هدفون مترجم همزمان 37 زبانه

یک هدفون مترجم بی‌سیم فوق‌العاده در نمایشگاه CES معرفی شد که قابلیت ترجمه همزمان را به 37 زبان زنده دنیا دارد. هدفون‌های "Clik +" محصول شرکت "Mymanu" در نمایشگاه با موفقیت آزمایش شد.

برای نمایش دقت هدفون، توسط یک فرد چینی امتحان شد و به ادعای وی، ترجمه از انگلیسی به چینی بسیار دقیق انجام شد. ترجمه از چینی به انگلیسی نیز خوب بود اما نه به دقت انگلیسی به چینی.

برای کار با این هدفون‌ها نیاز به انجام هیچ کاری جز گوش کردن به سخنان و ترجمه هدفون نیست.

این هدفون برای اتصال از NFMI استفاده می‌کند که ارتباط قابل اتکاتری نسبت به بلوتوث است. کیفیت صوتی این هدفون‌ها نیز تایید شده است.

"کلیک پلاس" در هر بار شارژ، 6 ساعت کار می‌کند و قرار بر این بود که در ماه مارس روانه بازار شود.

نمایشگاه CES 2018 در روز 12 ژانویه(22 دی) پایان یافت.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۲۹ اسفند ۱۳۹۶ / ۰۲:۱۰
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 96122714875
  • خبرنگار : 71589

برچسب‌ها