فازهای ۱۷، ۱۸، ۱۹، ۲۰ و ۲۱ و لایه نفتی پارس جنوبی ۲۷ فروردینماه ۱۳۹۶ با حضور رییس جمهوری به بهره برداری رسیدند تا علاوه بر افزایش ۱۵۰ میلیون مترمکعبی تولید گاز شیرین در این میدان گازی، ایران در برداشت از عظیمترین میدان مشترک گازی جهان با قطر برابر شود. همچنین انجام عملیات تکمیل فازهای ۱۱، ۱۳، ۱۴، ۲۲، ۲۳ و ۲۴ پارس جنوبی در دست اجراست که تا پایان سال ۱۳۹۷ به بهرهبرداری میرسند و براساس اعلام رسمی وزارت نفت به جز فاز ۱۱ که قرارداد توسعه آن امسال منعقد شد و همینطور فاز ۱۴، سایر فازهای پارس جنوبی به سرانجام میرسند.
برداشت ۵۷۰ میلیون مترمکعبی گاز از پارس جنوبی
ظرفیت برداشت از میدان گازی پارس جنوبی در بهمنماه امسال به روزانه ۵۷۰ میلیون مترمکعب رسید که از مجموع طرحهای تکمیل شده پارس جنوبی، هماکنون روزانه ۴۵۶ میلیون مترمکعب گاز سبک به شبکه سراسری تحویل و روزانه ۴۵ میلیون مترمکعب گاز ترش برای تزریق به میدان های نفتی عرضه میشود. همچنین تولید روزانه میعانات گازی به ۸۰۸ هزار بشکه در روز رسیده که تولید اتان به عنوان مهمترین محصول پالایشگاه که ارزش افزوده ۲۰۰ برابری نسبت به گاز دارد، به پنج میلیون تن در سال رسیده است و سالانه ۷.۹ میلیون تن ال پی جی به منظور صادرات و روزانه ۳۷۵۰ تن گوگرد تولید میشود.
ورود توتال به صنعت نفت
امضای قرارداد توسعه فاز ۱۱ پارس جنوبی به عنوان نخستین گام اجرایی در قالب الگوی جدید قراردادهای نفتی را میتوان از مهمترین رویدادهای صنعت نفت ایران به شمار آورد؛ قراردادی که ۱۲ تیرماه ۱۳۹۶ بین شرکت ملی نفت ایران و کنسرسیومی متشکل از شرکت توتال فرانسه، CNPCI چین و پتروپارس ایران امضا شد و مقدمات سرمایه گذاری پنج میلیارد دلاری را در کشور فراهم کرد.
انتهای پیام