به گزارش ایسنا، بوریس جانسون، وزیر امور خارجه انگلیس در مطلبی برای روزنامه سان نوشت: کرملین تعطیلی شورای بریتانیا و کنسولگری ما در سن پترزبورگ را اعلام کرد. این تدابیر پوچ تنها به مردم عادی روس لطمه میزند و آنها را از فرصتهای آموختن انگلیسی و دریافت ویزای بریتانیا محروم میکند.
او همچنین گفت فرانسه، آلمان و ایالات متحده آمریکا از دیدگاه لندن درباره حمله به یک جاسوس سابق و دخترش حمایت میکنند، در حالی که "روسیه تنها و منزوی مانده است."
جانسون همچنین در گفتگو با شبکه خبری بی بی سی اظهار داشت: انگلیس نمونههای ماده سمی استفاده شده در پرونده اسکریپال را به سازمان منع تسلیحات شیمیایی خواهد داد.
وی گفت: ما قطعا مدارکی داریم که طی ۱۰ سال گذشته جمع آوری شده و نشان می دهد روسیه نه تنها بر توسعه عامل اعصاب(نوویچاک) به منظور استفاده در ترورها کار میکند بلکه این عامل عصبی را ساخته و ذخیره کرده است.
وزیر خارجه انگلیس افزود: فردا کارشناسان سازمان منع تسلیحات شیمیایی از لاهه به لندن می آیند و نمونههای جمع آوری شده را برای آزمایش در آزمایشگاههای بینالمللی مشهور تحویل می گیرند.
جانسون همچنین تمایل لندن را برای تحقیقات در خصوص پرونده اسکریپال با همکاری روسیه اعلام داشت و گفت: انگلیس آماده است به مسکو اجازه دسترسی در پروندههای اسکریپال و کلاشکوف را بدهد. شورای امنیت ملی اتگلیس طی روزهای اخیر برای تصمیمگیری درباره اقدامات بیشتر تشکیل جلسه خواهد داد.
روابط میان مسکو و لندن اوایل مارس پس از آنکه سرگئی اسکریپال، افسر اطلاعاتی سابق روسیه و دخترش در یک مرکز خرید در سالزبری بیهوش شدند، تیره و تار شد.
ترزا می، نخستوزیر انگلیس گفت "به احتمال زیاد" روسیه عامل این حمله است زیرا آنها با ماده شیمیایی "نوویچوک" مسموم شدند که برای دوره شوروی است. مسکو اما این اتهامات را بیاساس دانسته و به فقدان مدارک اشاره دارد.
چهارشنبه گذشته نخستوزیر انگلیس بستهای از تدابیر ضد روسیه را اعلام کرد که شامل اخراج دیپلماتهای روس و تعلیق تماسهای دوجانبه میان لندن و مسکو شد. روسیه هم شنبه تدابیری تلافیجویانه اتخاذ کرد و در واکنش به تصمیم لندن، ۲۳ کارمند سفارت انگلیس در مسکو را عنصر نامطلوب دانست. مسکو همچنین گشایش و فعالیت کنسولگری انگلیس در سن پترزبورگ را لغو کرد.
انتهای پیام