به گزارش ایسنا، میدانهای سپهر و جفیر در سال ۱۹۷۶میلادی با حفر چاه شماره یک جفیر کشف شدهاند. این میدانها در بخش شمال شرقی حوزه رسوبی دشت آبادان و در ۶۰ کیلومتری جنوب غربی اهواز قرار گرفتهاند. در نیمه دوم سال جاری، با مطالعات و بررسیهای صورت گرفته از سوی مدیریتهای ذیربط شرکت ملی نفت و شرکتهای تابعه، ارتباط ساختاری مخازن این میدانها و لزوم توسعه یکپارچه آنها در جهت حداکثر کردن ثروت ملی به اثبات رسید.
شرکت ملی نفت ایران و گسترش انرژی پاسارگاد ۱۳ بهمن ماه ۱۳۹۵ به منظور مطالعه توسعه میدانهای سپهر، جفیر و سوسنگرد تفاهم نامه امضا کردند. پس از دریافت نتایج مطالعات و مدل فنی و مالی این شرکت درباره توسعه میدانهای سپهر و جفیر و انجام بررسیهای لازم در بخشهای مختلف شرکت ملی نفت، این پیشنهاد مورد تایید قرار گرفت و مذاکرات قراردادی بر اساس مدل جدید قرارداد نفتی با این شرکت آغاز و پس از یک دوره مذاکرات فشرده نهایی شد.
در نتیجه این مذاکرات و بر مبنای طرح توسعه مورد توافق، به منظور اجرای عملیات توسعه و بهرهبرداری یکپارچه از دو میدان سپهر و جفیر، قرارداد حاضر بین شرکت ملی نفت ایران و شرکت گسترش انرژی پاسارگاد برای یک دوره ۲۰ ساله منعقد میشود. هدف از این قرارداد، دستیابی به تولید روزانه حداکثر ۱۱۰ هزار بشکه و تولید تجمعی حدود ۵۱۲ میلیون بشکه طی ۲۰ سال آینده با برآورد هزینههای سرمایهای مستقیم معادل ۲۴۲۷ و هزینههای غیرمستقیم معادل ۴۱۳ میلیون دلار است.
مهمترین بخشهای شرح کار این قرارداد شامل مطالعه و تهیه سناریو توسعه بهینه میدان، تعمیر چاههای موجود، نصب پمپهای درون چاهی، حفاری چاههای عمودی و افقی در لایههای مخزنی فهلیان و ایلام (مجموعا ۱۲۶ حلقه چاه) و ۴ چاه پساب، انجام عملیات شکافت، تزریق آب و گاز به منظور بهبود ضریب بازیافت این میادین و ساخت خطوط جمع آوری و انتقال نفت و خطوط انتقال برق است.
انتهای پیام