به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، ادوارد اسنودن، کارمند سابق سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا و پیمانکار سابق آژانس امنیت ملی این کشور در پیامی در توئیتر نوشت: یک نکته جالب: هاسپل، رییس جدید سیا که چندین نفر را شکنجه کرده است، احتمال دارد بر اساس شکایت دادستان فدرال آلمان در سفر به اروپا و دیدار با روسای سازمان اطلاعات کشورهای دیگر با حکم بازداشت مواجه شود.
بر اساس شکایت دادستان فدرال آلمان، هاسپل سرپرست دو روانشناس بوده است که مسوول تدوین برنامه شکنجه علیه مظنونان تروریستی در زندانهای محرمانه سازمان سیا و زندان گوانتانامو بوده است.
جینا هاسپل، یکی از افسران برجسته اطلاعاتی سیا است که دونالد ترامپ روز گذشته او را به عنوان جانشین مایک پامپئو نامزد ریاست جدید این سازمان معرفی کرده است که در صورت تصویب کنگره، نخستین زن در تاریخ آمریکا خواهد بود که به این مقام میرسد.
جینا هاسپل یکی از باسابقهترین افسران سیا است که ۳۰ سال سابقه کار اطلاعاتی دارد. با وجود این، رسانههای آمریکا از او به عنوان چهره مناقشهبرانگیزی یاد میکنند چراکه گفته شده او از حامیان شکنجه در بازجوییهای سیا است و همچنین این سازمان تحت نظر او یک زندان مخفی در تایلند دایر کرده بود.
این گزارشها مربوط به سال ۲۰۰۲ (یک سال پس از حملات ۱۱ سپتامبر) است که طی آن فاش شد، سیا با دایر کردن یک زندان مخفی در تایلند تحت ریاست هاسپل، بازداشت شدگان و مظنونان عضویت در گروه القاعده را شکنجه میکرد.
بنابر این گزارشها، ماموران سیا در این زندانهای مخفی که به "مراکز سیاه" شهرت یافته بودند از "روشهای پیشرفته بازجویی" استفاده میکردند؛ روشهایی چون غرق مصنوعی با ریختن آب به روی صورت زندانی.
این "مراکز سیاه" با به قدرت رسیدن باراک اوباما، رئیس جمهوری سابق آمریکا و مخالفت او با شکنجه تعطیل شد. اکنون دونالد ترامپ، رئیس جمهوری کنونی پس از راه یافتن به کاخ سفید نسبت به استفاده از روشهای سختگیرانه با هدف پیشگیری از حملات تروریستی در خاک آمریکا ابراز تمایل کرده است.
به همین علت نامزدی جینا هاسپل به عنوان گزینه جدید ریاست سازمان سیا با واکنش وکلای حقوق بشری چون کریستوفر اندرز، معاون دفتر واشنگتن اتحادیه دفاع از حقوق مدنی آمریکا (که یک نهاد غیردولتی است) روبهرو شده که به نیویورک تایمز گفته این انتخاب "بسیار نگرانکننده" است.
بر اساس گزارشهای رسانههای آمریکایی، جینا هاسپل به عنوان یک افسر مخفی در سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا در سال ۲۰۰۲، روی پرونده شکنجه دو مظنون تروریستی کار کرده. او بعدا در عملیات امحای نوارهای ویدیویی که از جلسات بازجویی خشن و وحشیانه آنها در زندان مخفی در تایلند ثبت و ضبط شده بود، شرکت کرده بود.
انتهای پیام