توسط محققان دانشگاه لیورپول انجام می‌شود؛

کاهش آلودگی هوای خانه با فناوری پلاسمای سرد

محققان دانشگاه لیورپول در حال توسعه دستگاهی هستند که از فناوری پلاسمای سرد برای مقابله با مشکل مواد حساسیت‌زای هوا در خانه استفاده می‌کند.

به گزارش ایسنا و به نقل از نیوز، پلاسما یک نوع گاز یونیزه شده است که در آن الکترون‌ها و یون‌های پر انرژی با انواع ترکیبات شیمیایی واکنش‌پذیر هستند. هنگامی که پلاسمای سرد با آلودگی هوای اطراف ما  تماس پیدا می‌کند دارای اثر ضدعفونی بسیار قوی می‌شود و عوامل حساسیت‌زا را از بین می‌برد.

محققان قصد دارند با این روش دستگاهی برای از بین بردن عوامل  حساسیت‌زا ایجاد کنند.

دکتر جیمز والش از گروه مهندسی برق و الکترونیک دانشگاه لیورپول و مدیر مرکز میکروبیولوژی پلاسما گفت:  در طراحی این دستگاه مشکلات فنی چالش برانگیز وجود دارد که باید برای رفع آنها اقدام شود. با این روش فرصتی برای بهبود کیفیت زندگی برای تعداد زیادی از افراد ایجاد خواهد شد.

وی اظهار کرد: ما از تخصص خود در علوم پلاسمای لیورپول استفاده خواهیم کرد تا در نهایت یک فناوری ارزان‌قیمت، کارآمد و موثر ارائه دهیم که باعث کاهش غلظت مواد حساسیت‌زا از محیط زیست خانگی شود.

محققان دستگاهی با یک منبع پلاسمای هوا پالس که با بسیاری از ترکیبات شیمیایی واکنش نشان می‌دهد را برای از بین بردن آلودگی‌ها ایجاد کردند، سپس میزان مواد حساسیت‌زای خانگی که از طریق دستگاه پلاسما عبور می‌کنند و از بین می‌روند نیز بررسی شد.

محققان در نهایت یک راه‌حل مهندسی برای  از بین بردن همزمان مواد حساسیت‌زای متعدد (از جمله گرده‌ها و غبار، هاگ قارچی و گرده) ایجاد کردند. این روش بسیار کارآمد و مقرون به صرفه است در حالی که غلبه بر بسیاری از مشکلات دستگاه‌های موجود در بازار بسیار گران و ناکارآمد است.

انتهای پیام

  • چهارشنبه/ ۲۳ اسفند ۱۳۹۶ / ۰۵:۲۳
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 96122212677
  • خبرنگار :

برچسب‌ها