آرامش نسبی در غوطه شرقی دمشق و خروج سومین گروه از غیرنظامیان

مسؤول سیاسی گروه تروریستی جیش الاسلام در سوریه اعلام کرد، برای خروج تعدادی از زخمی‌های غوطه شرقی در ازای آزادی اسیران دولت سوریه، با این دولت توافق کردیم. رسانه‌ها نیز از خروج سری سوم ساکنان غوطه شرقی دمشق خبر دادند.

به گزارش ایسنا، به نقل از سایت شبکه العربیه، محمد علوش، مسؤول سیاسی گروه تروریستی جیش الاسلام اعلام کرد، با میانجی‌گری هیئت سازمان ملل در دمشق، برای خروج تعدادی از زخمی‌های غوطه شرقی در ازای آزادی اسیران نظام سوریه که تحت بازداشت جیش الاسلام هستند، با این دولت به توافق دست یافتیم.

بخش الاعلام الحربی، رسانه وابسته به حزب‌الله لبنان که اخبار جنگ سوریه را مخابره می‌کند، اعلام کرد، سومین گروه از ساکنان غوطه شرقی دمشق از گذرگاه امن در اردوگاه الوافدین غوطه شرقی را ترک کردند.

پیشتر علی الزعتری، هماهنگ کننده سازمان ملل که مقیم سوریه است به رویترز گفته بود: پیش‌بینی می‌شود غیرنظامیان از جمله بیماران و زخمی‌ها طی امروز سه‌شنبه از غوطه شرقی دمشق خارج شوند.

خبرگزاری‌های روسی به نقل از ارتش این کشور اعلام کردند: ۷۶ تن که ۴۹ تن از آنها کودک هستند روز دوشنبه از طریق گذرگاه انسانی غوطه شرقی را ترک کردند.

این خبرگزاری‌ها به نقل از مرکز آشتی روسیه در سوریه اعلام کردند، افراد مسلح غیرنظامیان را در زمان رفتنشان به سمت گذرگاه انسانی مورد حمله قرار داده و پنج تن از آنها را کشتند.

مذاکرات دولت‌های سوریه و روسیه با گروه‌های مخالف

پس از اینکه دولت سوریه با انجام عملیات نظامی غوطه محاصره شده را براساس مناطق تحت کنترل گروه‌ها به سه قسمت تقسیم کرد، دیده‌بان حقوق بشر سوریه از مذاکرات جداگانه میان دولت سوریه و روسیه در غوطه شرقی از سویی و گروه‌های مخالف دولت از سوی دیگر خبر داد.

بنا به گفته این سازمان قسمت اول دوما و اطراف آن است که تحت کنترل گروه تروریستی جیش الاسلام قرار دارد و مذاکرات این گروه با روسیه از طریق میانجی‌گری اپوزیسیون نزدیک به مسکو در حال انجام است. 

هدف از مذاکرات این است که این مناطق به منطقه آشتی تبدیل شود، نیروهای روسیه وارد آن شده و پرچم دولت سوریه را در این منطقه برافرازند، نهادهای دولتی بدون حضور نیروهای دولت به این مناطق بازگردند و جیش الاسلام در آن باقی بماند. این مذاکراتی است که جیش الاسلام قبلا هر گونه خبر درباره آن را تکذیب می‌کرد

قسمت دوم از این تقسیم بندی شامل حرستا است؛ جایی که جنبش احرارالشام بر آن کنترل دارد. مذاکرات میان روسیه و تعدادی از مقامات برای خارج کردن نظامیان راغب این جنبش برای خروج و باقی ماندن کسانی که موافق حل و فصل این اوضاع هستند، جریان دارد و خروج غیرنظامیان از موضوعات این مذاکرات نیست.

قسمت سوم جنوب غوطه است که تحت کنترل گروه تروریستی فیلق الرحمن و بخش محدودی از آن در اختیار تحریرالشام است. مذاکرات با مقامات برخی کشورها برای خارج کردن نظامیان راغب تحریرالشام و باقی ماندن کسانی است که با حل و فصل اوضاع موافق هستند.

آرامش نسبی در غوطه، توافق مخالفان دولت سوریه برای خارج کردن زخمی‌ها

پس از تقسیم غوطه به سه محور مذکور، جبهه‌های غوطه در شرق دمشق روز دوشنبه شاهد آرامش نسبی بود.

یک منبع نظامی سوریه به خبرگزاری آلمان گفت: پس از جدایی شهر دوما از حرستا و عقب‌نشینی همه رهبران فیلق الرحمن از این شهر به سمت دوما همه جبهه‌های غوطه شاهد آرامش نسبی است.

وی افزود: غوطه به سه منطقه یعنی منطقه دوما،‌ الریحان، منطقه حرستا و منطقه سوم شامل شهرک‌های حموریه، کفربطنا، سقبا، حزه، جسرین، زملکا و محله جوبر تقسیم شده است.

منابع رسانه‌ای با اعلام اینکه جبهه‌های غوطه امروز پس از تقسیم‌بندی شاهد آرامشی است، آن را نتیجه مذاکرات برای پایان دادن به وضعیت این منطقه دانستند که در برخی مناطق حومه دمشق به دست آمده است. 

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۲۲ اسفند ۱۳۹۶ / ۱۲:۳۹
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 96122212424
  • خبرنگار : 71592