در مراسم تحلیف وکلای لرستان مطرح شد

تنها در کمتر از یک‌میلیون از پرونده‌ها وکلا حضور دارند

استاندار لرستان گفت: با حضور افراد آزاده و متعهد و پاک دست و دقیق، وکلا خواهند توانست در حفظ حقوق ملت نقش بیشتر و بهتری را در آینده ایفا و از حقوق ملت‌ها دفاع کنند.

به گزارش ایسنا، دکتر سید موسی خادمی در مراسم تحلیف وکلای استان اظهار کرد: ضروری‌ترین موضوع برای توسعه‌یافتگی حاکمیت قانون است و هیچ کشوری بدون اینکه قانون را مبنا قرار دهد و حاکمیت قانون را پذیرفته باشد به توسعه‌یافتگی نرسیده است و در این راستا وکلا وظیفه سنگینی را بر عهده دارند.

وی با بیان اینکه کانون وکلا را می‌توان به دو دسته خصوصی و عمومی تقسیم‌بندی کرد، بیان کرد: حوزه مهم‌تر وکلا که تابع بررسی بیشتر است، حوزه‌ای است که آنها باید از حقوق مردم در مقابل دولت دفاع کنند.

استاندار لرستان با بیان اینکه دولت‌ها با توسعه‌ای که در دهه‌های اخیر داشتند هرروز حضورشان در زندگی شخصی افراد بیشتر می‌شود، گفت: دولت‌ها به دلیل قدرتی که دارند به دنبال این هستند خود را توسعه دهند و افراد را محدود کنند، به همین دلیل است که مباحثی مثل حقوق شهروندی مطرح می‌شود.

خادمی با اشاره به اینکه یکی از کسانی که می‌تواند از حقوق مردم دفاع کند وکلا هستند و این نقش را به‌خوبی در طول تاریخی که قانون وکالت در ایران شکل‌گرفته است نشان داده‌اند، افزود: امروز نقش وکلا را در حفظ حقوق ملت می‌بینید، با توسعه‌ای که این نهاد پیدا خواهد کرد، بادانش انباشته‌ای که در این نهاد اضافه می‌شود.

نماینده عالی دولت در استان تصریح کرد: با حضور افراد آزاده و متعهد و پاک دست و دقیق، وکلا خواهند توانست در حفظ حقوق ملت نقش بیشتر و بهتری را در آینده ایفا و از حقوق ملت‌ها دفاع کنند.

وی گفت: وکلا می‌توانند حقوق شهروندی را به مردم بشناسانند و دولت را به پاسخگویی و شفافیت وادار کنند.

محمدعلی رضایی رئیس کانون وکلای دادگستری لرستان نیز گفت: بدون حضور وکلای مستقل، عدالت فرجامی جز بطلان نخواهد داشت.

وی با اشاره به اینکه وجود وکلای مستقل یکی از مهم‌ترین ابزارهایی است که می‌تواند امنیت قضایی پایدار را تضمین کند، افزود: این وکلا باید ابزار دفاع را در دادرسی منصفانه داشته باشند.

رضایی، وجود وکیل دادگستری و مستقل در محاکم قضایی را رکن دادرسی منصفانه عنوان کرد و گفت: بدون حضور وکلای مستقل نماز عدالت فرجامی جز بطلان نخواهد داشت.

رئیس کانون وکلای دادگستری لرستان عنوان کرد: تجربه نشان می‌دهد استقلال وکلا و وکیل دادگستری سلامت دستگاه قضایی را به همراه داشته است.

وی حفظ استقلال را مطالبه‌ای ملی عنوان کرد و با بیان اینکه باورهای عمومی به سمت مراجعه به وکیل نیست، بیان کرد: هنوز عامه مردم وکالت را یک صنعت لوکس می‌دانند یا وقتی‌که با بحران مواجه می‌شوند به سراغ وکیل می‌آیند.

رضایی تأکید کرد: مردم باید قبل از معاملات حقوقی به وکیل به‌عنوان یک ضرورت اجتناب‌ناپذیر مراجعه کنند.

رئیس کانون وکلای دادگستری لرستان یادآور شد: با وجود بیش از ۱۵ میلیون پرونده در دستگاه قضایی تنها در کمتر از یک‌میلیون از پرونده‌ها وکلا حضور دارند.

ارتقای ارزش‌های اخلاقی و توانمندی علمی وکلا ضروری است

جعفر بدری رئیس‌کل دادگستری لرستان نیز در این مراسم گفت: ارتقای ارزش‌های اخلاقی و توانمندی علمی وکلا ضروری است.

وی با اشاره به اینکه دو دیدگاه درباره وکالت در بین مجموعه قضات و مردم وجود دارد، افزود: دیدگاه اول این است که وکیل برای منفعت شخصی خود کار می‌کند و دیدگاه دوم که طرفدار بیشتری دارد این است که وکیل درصدد احقاق حق است، من نیز به دیدگاه دوم معتقد هستم.

وی ادامه داد: ارتقای ارزش‌های اخلاقی و توانمندی علمی وکلا یک ضرورت است؛ باید ارزیابی کنیم که آیا کانون وکلا در این راستا خوب یا بد حرکت کرده‌اند.

بدری با بیان اینکه برخی وکلای مسن و پیشکسوت استان خوش‌نام باقی‌مانده‌اند، افزود: دلیل این است که مجموعه وکلا جهات اخلاقی را رعایت کرده‌اند.

رییس شورای قضایی لرستان تصریح کرد: بالاترین آسیب برای وکالت این است که جهات اخلاقی را برای منفعت شخصی نادیده بگیریم.

وی با تأکید بر اینکه در مجموعه وکلا هم ممکن است آسیب بروز کند اما من عملکرد کانون را مطلوب می‌دانم و مدافع آنان ازاین‌جهت که توانسته احقاق حق کند هستم، گفت: البته همه ما در معرض آسیب هستیم.

بدری با اشاره به اینکه اعتقادم این است که با همین قوانین سال‌های ۱۳۱۵ و ۱۳۳۳ وکالت، می‌شود وظایف را به بهترین نحو انجام داد، بیان کرد: لایحه جامع وکالت در دستور کار است، اختلافاتی هم هست و تغییراتی ممکن است ایجاد شود که جای نگرانی دارد.

وی با بیان اینکه نیازی به اصلاح قانون نیست، بیان کرد: با قانون فعلی و با همکاری بین دستگاه قضایی و کانون‌ها می‌توانیم به بهترین وجه امور را پیش ببریم.

رییس‌کل دادگستری لرستان تصریح کرد: در حال حاضر استقلال کافی در کانون‌های وکلا وجود دارد، در تخلفات انتظامی در استان مشاهده نشده وکیلی از مسیر قانون سوءاستفاده کند.

بدری با اشاره به اینکه آموزش‌های همگانی جدی نگرفته شده و هنوز مردم در معاملات خود با وکیل مشورت نمی‌کنند، خاطرنشان کرد: آگاهی‌های حقوقی روند خوبی ندارد و فرهنگ مراجعه به وکیل در بین مردم جا نیفتاده و باید این فرهنگ را نهادینه کنیم.

انتهای پیام

  • یکشنبه/ ۲۰ اسفند ۱۳۹۶ / ۱۳:۰۴
  • دسته‌بندی: لرستان
  • کد خبر: 96122010997
  • خبرنگار :

برچسب‌ها