رییس کمیته بین المللی صلیب سرخ عنوان کرد

هلال احمر در خط مقدم پاسخگویی به زلزله کرمانشاه و سقوط هواپیمای تهران یاسوج

رییس کمیته بین المللی صلیب سرخ گفت: جمعیت هلال احمر ایران در خط مقدم واکنش و پاسخگویی به زلزله کرمانشاه و سقوط هواپیمای تهران یاسوج بود.

به گزارش ایسنا، طرح ایمنی و سلامت مسافران نوروزی و نمایش توانمندی نیروهای هلال احمر امروز با حضور علی اصغر پیوندی رییس جمعیت هلال احمر ، معاونان جمعیت هلال احمر و پیتر مائورر رییس کمیته بین المللی صلیب سرخ در سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر برگزار شد و تیم‌های مختلف جمعیت هلال احمر از جمله تیم‌های واکنش سریع، مانوری را برگزار کردند.

پیتر مائورر رییس کمیته بین المللی صلیب سرخ در مراسمی که امروز در سازمان امداد و نجات برگزار شد حضور پیدا کرد و با اشاره به اینکه افتخار بزرگی برای من است که امروز کنار شما و در سازمان امداد و نجات سازمان هلال احمر ایران هستم، افزود: اجازه بدهید سخنان را با ابراز تسلیت به خانواده‌هایی که اعضای خانواده و نزدیکان خود را در زلزله کرمانشاه وسقوط هواپیمای تهران - یاسوج از دست داده اند، شروع کنم.

وی گفت: جمعیت هلال احمر ایران در خط مقدم واکنش و پاسخگویی به این حوادث بود. همانطور که شمادر کشور خود این مهم را به خوبی انجام داده اید و نهضت صلیب سرخ و هلال احمر نیز از پاسخگویی به بحران‌های بشری و سایر شرایط خشونت آمیز تا بلایای طبیعی و ساخته دست بشر ادامه داده است.

وی افزود: واضح است که نیازهای بشردوستانه بیشمار هستند و نیاز جدی برای گسترش حضور نهضت دراین عملیات‌های مهم وجود دارد. پاسخ جمعیت هلال احمر به رنج مردم بسیار مورد تقدیر قرار گرفته است. کاری که شما برای کمک به قربانیان زلزله‌های ایران انجام داده‌اید از اهمیت بالایی برای صدها هزار انسانی که خانه‌هایشان و یا زندگی‌شان را از دست داده‌اند، برخوردار است.

مائورر به شرایط موجود در منطقه اشاره کرد وگفت: مشکلات بشردوستانه در سراسر منطقه به اندازه کافی روشن هستند 20.8 میلیون نفر مجبور به فرار از مخاصمات شده‌اند و بیش از 50 میلیون نفر به کمک نیاز دارند. صدهاهزار نفر کشته و بیش از یک میلیون نفر مجروح شده‌اند . ده‌ها هزار نفر بازداشت و یا مفقود شده‌اند . زیرساخت‌های اساسی آسیب دیده و درگیریها مانع دسترسی به خدمات شده است و در ورای تمامی این ارقام، میلیون‌ها داستان‌ از رنج‌های تک تک انسان‌ها وجود دارد.

رییس کمیته بین المللی صلیب سرخ در ادامه تصریح کرد: کارکنان کمیته بین المللی صلیب سرخ سال‌ها است که از نزدیک شاهد این دشواری و خصومت‌ها بوده‌اند و ما پیامدهای ناشی از این جنایات و جابه جایی‌های گسترده مردم را دیده‌ایم و تمام تلاش خود را برای کمک به کار بسته ایم.

وی به اقدامات سال 2017 اشاره کرد و گفت: ما برای ده میلیون نفر جیره غذای اضطراری فراهم کردیم و اطمینان حاصل کردیم که 22 میلیون نفر به آب دسترسی دارند و ما آماده پاسخگویی به چالش‌های پیش رو هستیم. ما بینش منحصر به فردی درباره تحولات ، مخاصمات و تاثیرات آن بر جوامع و جمیعت‌ها داریم.

رییس کمیته بین المللی صلیب سرخ اضافه کرد: ما در سال 2017 بیش از 500 میلیون دلار را به عملیات‌های بشر دوستانه در عراق، سوریه، یمن و افغانستان و میانمار و برای کمک و حمایت از افراد متاثر اختصاص داده‌ایم و این مبلغ بخش قابل توجهی از کل بودجه عملیاتی ما است و اگرچه برای پاسخگویی برای تمام نیازها کافی نیست اما ما تلاشمان را می‌کنیم.

وی به ادامه سفرهایش در منطقه اشاره کرد و گفت:‌ پس از ایران به سوریه خواهم رفت. جایی که از غوطه شرقی تا عفرین و جاهای دیگر نیازهای فوری وجود دارد. همانطور که همه ما دیده‌ایم شرایط غوطه شرقی روز به روز ناامیدکننده تر می شود دسترسی های بشردوستانه باید مورد احترام قرار گیرند تا کمک‌ها بتوانند به منطقه وارد شوند.  تلاش بسیار زیادی کرده‌ایم تا به مردم دسترسی داشته باشیم. در هفته‌های اخیر امدادرسانی به غوطه شرقی داشته‌ایم اما نیازها همچنان باقی است.

رییس کمیته بین المللی صلیب سرخ به اقداماتی که در سوریه انجام شده اشاره کرد و ادامه داد: به رغم چالش‌ها کمیته صلیب سرخ و شریک کاریش  هلال احمر، تا کنون برای 15 میلیون سوری آب پاکیزه و3.5 میلیون بسته‌های غذا فراهم کرده است.

وی همچنین گفت: امسال به میانمارو بنگلادش سفر خواهم کرد. در مناطق مرزی این دو کشور باید به بیش از صدهزار نفر خدمات رسانی کنیم. این خدمات که ما در سراسر دنیا و در شرایط خشونت انجام می دهیم بدون حضور کارکنان متعهد صلیب سرخ  و هلال احمر ممکن نبود. این مهم توسط امدادگران بشردوستانه امکان پذیر شده که همچون شما در خط مقدم هستند؛ چرا که بدون حضور تک تک شما رویای کرامت انسانی برآورده نمی ‌شود.

وی با اشاره به اینکه در این رنج‌ها می‌توان نقض حقوق بین المللی را توسط طرفین دید گفت:‌ استفاده بی فکر و نامتناسب از زور ، هدف قرار دادن زیرساخت‌های عمومی، هدف قراردادن امکانات بهداشتی و تاکتیک‌های محاصره مانع دسترسی شهروندان به کالاها و خدمات ضروری است.  در میان تمامی اختلافات موجود در این درگیری‌ها، احترام به کرامت انسانی باید بیشتر مورد احترام قرار گیرد.

رییس کمیته بین المللی صلیب سرخ اضافه کرد:‌حقوق بین المللی بشردوستانه کنشرگران مخاصمات را ترغیب کرده از بد رفتاری با بازداشتی‌ها ، استفاد از سلاح‌های شیمایی و استفاده از مین‌ها و حمله به غیر نظامیان اجتناب  کنند.

وی با اشاره به این که حقوق بشردوستانه در حال کامل شدن است گفت: همانطور که درگیریها در حال  تغییر و تحول مداوم هستند اما از سویی این اصول که حفاظت از بشریت است، همچنان باقی است . در عرصه منازعات و جنگ علیه تروریست جامعه بین الملل باید از حقوق بین المللی بشردوستانه دربرابر استدال‌هایی که می گویند این اصول قابل اجرا نیستند حفاظت کنند. ما باید اجماع درباره این حقوق را اهمیت دهیم.

وی افزو: سال گذشته سال بدی برای خانواده صلیب سرخ و هلال احمر بود چرا که تعدادی از نیروهای خود را از دست داد زیرا این نیروها هرگز نباید در جنگ‌ها مورد آسیب قرار گیرند.

رییس کمیته بین المللی صلیب سرخ با اشاره به پیامدهای جنگ که پنهان می‌مانند و جدایی خانواده‌ها که از جمله آنها است، گفت: کمیته بین المللی صلیب سرخ،‌ جمعیت‌های ملی محل زندگی افراد را پیدا می‌کنند و خانواده‌ها را به هم می‌رسانند. صلیب سرخ و هلال احمر سابقه دیرینه در  زمینه بازپیوند خانواده‌ها دارند.

رییس کمیته بین المللی صلیب سرخ همچنین گفت:‌ مایه خوشحالی است که دیروز دو سازمان تفاهم نامه همکاری مشترکی را امضاء کردند و این تعهد صلیب سرخ و هلال احمر برای همکاری‌های بلند مدت و پایدار را نشان می دهند من مایلم از دکتر پیوندی و اداره امور بین المللی برای حمایتشان تشکر کنم.

انتهای پیام

  • یکشنبه/ ۲۰ اسفند ۱۳۹۶ / ۱۱:۱۳
  • دسته‌بندی: حوادث، انتظامی
  • کد خبر: 96122010852
  • خبرنگار : 71421