به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری آسیا، برای اولین بار طی حدود ۶۰ سال، پس از دوره برادران کاسترو، ریاست جمهوری کوبا به شخصی میرسد که در انقلاب ۱۹۵۹ نجنگیده است. نام او ۱۹ آوریل مصادف با پنجاه و هفتمین سالروز حمله ناکام تحت امر سیا به خلیج خوکها که اولین شکست امپریالیسم یانکیها در آمریکای لاتین است، اعلام میشود.
رائول کاستروی ۸۶ ساله رسما در سال ۲۰۰۸ با گذراندن دو سال رهبری موقت در پی بیماری برادرش فیدل به ریاست جمهوری رسید. فیدل کاسترو از زمان تسخیر قدرت در دوره انقلاب قدرت را در دست داشت و سرانجام در ۲۰۱۶ درگذشت.
بیش از هشت میلیون کوبایی واجد شرایط شرکت در انتخابات هیاتهای مجلس استانی و تعیین ۶۰۵ تن برای مجلس ملی هستند. لیست نامزدها توسط تنها حزب این کشور، حزب کمونیست ارزیابی شده است. نامزدها از حزب کمونیست کوبا هستند یا به اتحادیههای تجاری یا دانشجویی تعلق دارند. رائول کاسترو در ۲۰۱۷ گفت: احزاب سیاسی شرکت نکنند. کمپینها تامین مالی نشوند. انتخاب نامزدها براساس شایستگی، قابلیتها و تعهد به مردم است.
روزنامه رسمی گرانما در گزارشی نوشت: هیچکس برای جمعآوری رای وعده نداد یا قابلیتهایش را در چشم حامیانش بزرگ نکرد... این چهره واقعی و استثنایی آن چیزی است که ما با افتخار به آن دموکراسی سوسیالیستی میگوییم.
در میان لیست اعضای آتی مجلس ملی کوبا، رهبران حزب کمونیست شامل رائول کاسترو، دبیر اول او و چهرههای تاریخی انقلاب کوبا دیده میشود. بیش از نیمی از نامزدها به عبارتی ۳۲۲ تن زن هستند. رئیسجمهوری کوبا از سوی هیاتی ۳۱ نفره موسوم به "شورای کشور" انتخاب میشود که رئیس آن به صورت اتوماتیک رئیسجمهوری کشور میشود. اما این شورای کشور اول باید از سوی مجلس ملی انتخاب شود.
گرچه کاسترو تاکید کرده است که نمیخواهد برای یک دوره دیگر سکاندار هاوانا باشد اما انتظار میرود همچنان به عنوان رهبر حزب قدرتمند کمونیست باقی بماند. انتظار میرود میگوئل دیاز-کانل ۵۷ ساله معاون اول رئیسجمهوری کوبا جای رائول کاسترو را بگیرد. دیاز-کانل بعد از انقلاب کوبا متولد شده، مهندس است و به تدریج طی سه دهه فعالیت تحت نظارت رائول توانست ردههای قدرت را طی کند. او ماه نوامبر گفت: هنوز هم میتوان رئیسجمهوری برای کوبا بود که از انقلاب دفاع میکند.
انتهای پیام