به گزارش ایسنا، شهرام آدمنژاد در نشست خبری توضیح داد: ترمینال ایرانشهر که در فاز نخست ظرفیت جابهجایی ۲۵ میلیون، در فاز دوم ظرفیت جابهجایی ۶۳ میلیون و در فاز نهایی ظرفیت ۱۰۰ میلیون مسافر را خواهد داشت، بزرگترین و مهمترین ترمینال مسافربری بینالمللی ایران است. از اینرو تمام ایرانیها حق دارند که نظر خود و یا طرح احتمالیشان را برای ساخت و طراحی این ترمینال ارائه کرده و در آن سهیم باشند.
وی ادامه داد: به دنبال برنامهریزی که در ماههای گذشته در فرودگاه امام خمینی (ره) صورت گرفته یک فراخوان جذب ایده برای این پایانه مسافربری آغاز میشود که از ۱۵ اسفندماه سال ۱۳۹۶ تا ۲۰ فروردینماه سال ۱۳۹۷ ادامه خواهد داشت و تمام شرکتها و افراد میتوانند طرحهای خود را در این زمینه به شکل رسمی ارائه کنند.
مدیرعامل شهر فرودگاهی امام خمینی (ره) در پاسخ به سوال ایسنا دربارهی نحوه مشارکت دادن این ایدهها در ساخت ترمینال ایرانشهر، گفت: در حال حاضر شرکت هلندی مشاور فرودگاه برنامهریزیها برای دریافت این ایده را پیگیری میکنند و پس از آن در فراخوانی جداگانه ایدههایی که قابلیت استفاده داشته باشند جمعبندی شده و برای ارائه به پیمانکاران آماده میشوند. از این رو کلیه ایدهدهندگان شانس آن را خواهند داشت که ایده خود را در فرودگاه به شکل اجرایی دنبال کنند.
آدمنژاد درباره برنامهریزی برای آغاز فرآیند ساخت این ترمینال نیز اظهار کرد: طبق برنامهریزیها ما امیدواریم که کلنگزنی ابتدایی این ترمینال در سال ۱۳۹۷ نهایی شود. کل پروژه ۲.۵ میلیارد یورو سرمایهگذاری نیاز دارد که پس از نهایی شدن ایدهها و طرح اجرایی این پروژه کار برای آنها آغاز خواهد شد.
به گفته وی در حال حاضر فرودگاه امام خمینی (ره) بیش از ظرفیت خود به مسافران خدمترسانی میکند و پس از آغاز به کار ترمینالهای جدید نیز نگرانی برای جذب مسافر و پرواز وجود ندارد زیرا پیش از آغاز کار آنها نیز این فرودگاه در حال حاضر تقاضای انجام سفر ۱۰ میلیون مسافر جدید را دارد.
مدیرعامل شهر فرودگاهی امام خمینی (ره) با بیان اینکه ظرفیت اراضی فرودگاه امام خمینی (ره) ۱۵۰۰ هکتار است که در منطقه آزاد قرار گرفته و امکان فعالیتهای اقتصادی در آن وجود دارد، تصریح کرد: ما برای کلیه مراحل اقتصادی کار برنامهریزیهای لازم را انجام دادهایم و حتی امکان آن وجود دارد که کارخانهها بیرون از این اراضی ساخته شوند اما مدیریت آنها در منطقه آزاد قرار گیرد.
آدمنژاد خاطر نشان کرد: ما در مراحل مختلف پروژه در کنار مدیریت پروازهای ورودی و خروجی که به سازه اصلی فرودگاه مربوط میشود بحثهای فرهنگی و ایرانی را نیز دنبال میکنیم. فرودگاه امام خمینی (ره) برای بسیاری از مسافران نقطه آغاز یا پایان سفر به ایران است از اینرو اهمیت زیادی دارد که از نشانهها و نمادهای فرهنگی کشور در نقاط مختلف آن استفاده شود. طرح ایرانشهر که از سوی وزیر راه و شهرسازی ارائه شده با همین هدف پیگیری میشود و امیدواریم با نهایی شدن فراخوان جذب ایده این ترمینال در آینده نزدیک کار خود را به عنوان یک نماد مهم در حمل و نقل ایران آغاز کند.
انتهای پیام