رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی هرمزگان:

‌در شیرین سازی آب نیاز به نظرات اساتید دانشگاه داریم

‌رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی هرمزگان گفت: خط ساحل یک خط استراتژیک است و تامین آب شرب مردم در سال‌های خشکسالی از این ظرفیت ضروری است، اما تامین آب صنعت و کشاورزی از این آب باید مورد تفکر و تأمل بیشتری قرار گیرد.

‌به گزارش ایسنا، ‌صالح دریانورد صبح امروز در نخستین همایش ملی"دریا، توسعه و منابع آب مناطق ساحلی خلیج فارس و حوزه مکران" در بندرعباس، اظهار کرد: دغدغه‌ای که امروز وجود دارد این است که شیرین سازی دریا به کجا می‌رود و چه ملاحظاتی باید در این حوزه داشته باشیم.

وی با بیان اینکه فرصت خوبی است که اساتید دانشگاه‌های استان و کشور به صورت علمی در این زمینه پژوهش کرده و مدیران در تصمیم گیری‌ها از این نظرات استفاده کنند، تصریح کرد: امیدوارم این همایش برای مدیران اجرایی، کارشناسان و تمامی حاضرین مطالب ارائه شده مفید بوده و نتیجه مناسبی داشته باشد.

دریانورد با اشاره به اینکه ما در کنار دریا زندگی می کنیم و آسیب‌ها آن برای ما خواهد بود، اضافه کرد: در مساله آمایش در استفاده از آب دریا تاکید شده و به عنوان سند بالا دست مطرح است.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی هرمزگان خاطرنشان کرد: در تمام دنیا 40 درصد دنیا در کنار دریا و 100 کیلومتری ساحل رندگی می کنند، جمعیت سواحل جنوب ایران اندک است و با محدودیت منابع آبی رو به رو هستیم و تحرک اجتماعی ما ارتباط مستقیمی با آب داشته است، وقتی آب کم باشد مهاجرت به عمق نوار دوم و سوم ساحل افزرایش می‌یابد.

دریانورد با بیان اینکه آب همواره مقدس بوده و صرفه جویی در استفاده آن در آب انبارها نمود دارد، خیلی شاخص و شکیل بوده و اهمیت زیادی داشته است، اضافه کرد: فناوری نوین امکان دسترسی به آب را فراهم کرده است تا بتوانیم از ظرفیت دریا که بستر فعالیت‌های اقتصادی بسیار زیادی است، بهره کافی را ببریم.

وی با اشاره به اینکه مردم ما آرزو داشتند، آب داشته باشند و در حال حاضر اکثر روستاهای نزدیک ساحل دارای آب هستند، عنوان کرد: دریا میراث کشور است و در زمینه های مختلف پیوند ما با بیرون است، نمی‌توان از مزیت‌های آن گذشت.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی هرمزگان با اشاره به اینکه در کشوری زندگی می کنیم که با کشورهای دیگر و کنوانسیون‌های متفاوت است و ملاحظاتی را باید رعایت کنیم، اضافه کرد: کشورهای حاشیه خلیج فارس 40 میلیون متر مکعب شیرین سازی می‌کنند، در حالی که این آمار در کشورمان 60 هزار متر مکعب است.

وی ادامه داد: با کاهش نزولات آسمانی نگاه‌ها به دریا دوخته شده و می‌خواهند خلق شرایط جدید کنند اما ما به این مساله نگاه منطقه‌ای داریم ‌‌و این خطرناک است، در حالی که باید نگاه ملی داشته باشیم.

دریانورد خاطرنشان کرد: افزایش راندمان آبیاری را فراموش کردیم، راه مقابله با خشکسالی و مدیریت را فراموش کردیم و به زیاده خواهی روی آورده‌ایم اما باید از این مزیت استفاده کنیم و شیرین سازی تنها یکی از این مزیت‌هاست.

وی با بیان اینکه تمام دنیا از شیرین سازی آب استفاده می‌کند و ما هم باید استفاده کنیم اما ملاحظات آن را اندیشمندان حوزه دانشگاه باید بررسی کنند و دولت هم از این نظرات استفاده می‌کند، اظهار کرد: در استفاده از این فناوری سردرگم هستیم، در صدور مجوز تخصیص آب دریا وزارت نیرو به تنهایی نمی‌تواند ورود کند و کارگروهی باید با حضور محیط زیست و دیگر نهاد های مرتبط صورت بگیرد، این موارد را با رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست و رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور مکتوب مطرح کرده ایم تا ملاحظات را ضمن حفظ منافع ملی در نظر بگیرند.

دریانورد در پایان خاطرنشان کرد: خط ساحل یک خط استراتژیک است و تامین آب شرب مردم در سال‌های خشکسالی از این ظرفیت ضروری است، اما تامین آب صنعت و کشاورزی از این آب باید مورد تفکر و تأمل بیشتری قرار گیرد.


انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۱۵ اسفند ۱۳۹۶ / ۱۱:۴۵
  • دسته‌بندی: هرمزگان
  • کد خبر: 96121508194
  • خبرنگار :