جاسوس سابق روس با ماده ناشناخته‌ای در انگلیس هدف قرار گرفت

رسانه‌های انگلیسی گزارش دادند، جاسوس دوجانبه روس که مسکو وی را متهم به خیانت کرده است به طور ناگهانی و بعد از تماس با یک "ماده ناشناخته" در بیمارستان انگلیس ستری شده و شرایط جسمانی‌اش وخیم است.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، اتفاقی که برای این جاسوس سابق کشور انگلیس افتاد یادآور پرونده آلکساندر لیتویننکو، یک مامور سابق روسیه‌ای است که در اثر مسمومیت با "پولونیوم" بیمار شده و جان خود را از دست داد.

مقام‌های انگلیس گزارش دادند که بعدازظهر روز یکشنبه این مرد و به همراه زنی حدودا ۳۰ ساله در مرکز خرید سالزبوری بریتانیا به دلیل تماس با "ماده‌ای ناشناخته" دچار ناراحتی شده و به بیمارستان منتقل شده‌اند. با این حال اشاره‌ای به اینکه این ماده چه چیزی بوده نشده است.

رسانه‌های بریتانیایی این مرد را با نام سرگئی اسکریپال ۶۶ ساله که چندین سال پیش در روسیه به اتهام جاسوسی به نفع بریتانیا گناهکار شناخته و به ۱۳ سال حبس محکوم شد، شناسایی کرده‌اند.

اسکریپال زمانی در سرویس اطلاعاتی ارتش روسیه خدمت می‌کرد و پس از متهم شدنش در سال ۲۰۱۰ به انگلیس پناهنده شد . وی در سال ۲۰۰۴ توسط سرویس‌های امنیتی فدرال روسیه به ظن خیانت به عوامل روس در سرویس اطلاعات انگلیس دستگیر و در سال ۲۰۰۶ طی یک محاکمه سری به ۱۳ سال حبس محکوم شد.  

اسکریپال اعتراف کرد که به عوامل روس در MI6۶ در عوض گرفتن پول خیانت کرده است. با این حال وی در سال ۲۰۱۰ مورد عفو ریاست‌جمهوری وقت، دیمیتری مدودف قرار گرفت و در جریان یک عملیات مبادله جاسوس میان روسیه و آمریکا از زندان آزاد شد.

پلیس ناحیه ویلتشایر که منطقه سالزبوری در حوزه استحفاظی آن قرار دارد اعلام کرد که ظاهرا این مرد و زن همدیگر را می‌شناخته‌اند و هیچ آثاری از جراحت مشهود روی بدنشان نداشتند.

واحد پلیس این منطقه در بیانیه‌ای گفت: این دو نفر در حال حاضر به سبب قرار گرفتن در معرض یک ماده ناشناخته تحت درمان قرار دارد اما هر دوی آنها حالشان وخیم است و در بخش مراقبت‌های ویژه به سر می‌برند.

گزارش شد که این اتفاق سبب شده که مقام‌های انگلیس یک عملیات بزرگ رفع آلودگی در منطقه به اجرا درآورند و در این عملیات نیروهای مجهز به لباس‌های ایمنی اقدام به پاکسازی خیابان کردند و بخش اورژانس بیمارستان سالزبوری نیز تعطیل شد.

شبکه بی‌بی‌سی که اولین رسانه شناسایی کننده اسکریپال بود به نقل از یک شاهد عینی گزارش داد وضعیت به گونه‌ای بود که به نظر می‌رسید این زن و مرد یک ماده قدرتمند مصرف کرده‌اند.

این شاهد عینی به نام فریا چارچ گفت: روی این نیمکت یک زوج شامل یک مرد مسن و یک دختر جوان بودند. در ابتدا دختر جوان به سمت این مردم خم شده بود اما به نظر رسید که دارند بیهوش می‌شوند سپس مرد نیز حرکات عجیبی با دستش انجام داده و به آسمان نگاه کرد.

آژانس بهداشت و درمان انگلیس اعلام کرد: در حال حاضر اطلاعاتی محدود درباره این دو دارد اما به نظر نمی‌رسد که خطر بیشتری متوجه سلامت عمومی باشد و اینکه این آژانس می‌داند افرادی که در معرض این مواد قرار داشتند آلودگی‌زدایی شده‌اند.

کرملین اعلام کرده است روسیه حاضر به هر نوع همکاری با انگلیس درباره تحقیقات در این رابطه است.

دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین گفت  تا کنون درخواست کمک از ما نشده است اما مسکو همواره آماده همکاری است.

وی افزود: متاسفانه من نمی‌توانم در این باره اظهار نظر کنم چرا که اطلاعاتی ندارم. اما در واقع این اتهامات علیه روسیه تازه نیستند. 

از سوی دیگر، رئیس‌جمهور روسیه در یک سخنرانی گفت، روسیه سال گذشته میلادی توانسته تلاش‌های بیش از ۴۰۰ جاسوس خارجی را دفع کند و از سرویس اطلاعاتی این کشور (FSB) خواست تا تلاش‌هایش را برای مقابله با اقدامات عوامل خارجی برای دسترسی به اطلاعات نظامی، اقتصادی و سیاسی تشدید کند.

ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه که براساس جدیدترین نظرسنجی‌ها در انتخابات ریاست جمهوری ۱۸ مارس به آسانی پیروز خواهد شد این اظهارنظرها را در سخنانی خطاب به گروهی از کارمندان آژانس اطلاعات داخلی روسیه (FSB) در شهر مسکو مطرح کرد.

او همچنین در این سخنرانی بر لزوم تقویت تدابیر دفاع سایبری روسیه و امنیت سیستم‌های محرمانه ارتباطاتی مورد استفاده مقام‌های این کشور تاکید کرد.

پوتین که زمانی خودش رئیس آژانس FSB بوده در ادامه گفت: در سال‌های اخیر همانطور که شما به خوبی می‌دانید فعالیت‌های آژانس‌های اطلاعاتی خارجی افزایش یافته است.

او ادامه داد: آنها مشتاقانه علیه روسیه کار می‌کنند و از مدرن‌ترین شیوه‌ها، ابزارآلات جاسوسی و تدابیر فنی جاسوسی استفاده می‌کنند.

او خاطر نشان کرد: تنها در سال گذشته میلادی مقام‌های روسیه توانسته‌اند فعالیت‌های ۷۲ افسر اطلاعاتی با تجربه و ۳۹۷ مامور سرویس‌های جاسوسی خارجی را دفع کنند.

در عین حال سرگئی ریابکوف، معاون وزیر امور خارجه روسیه نیز گفت: مسکو شواهدی دارد که نشان می‌دهد آمریکا دارد تلاش می‌کند تا در انتخابات ریاست جمهوری روسیه مداخله کند اما اشاره‌ای به اینکه این مدارک چه چیزی هستند، نکرد.

پوتین یک هفته پیش نیز از وجود مجموعه‌ای از سلاح‌های هسته‌ای جدید در زرادخانه تسلیحاتی روسیه خبر داد.

او در سخنرانی خود از آژانس اطلاعات داخلی FSB به خاطر آنچه که اقدامات ضد جاسوسی موفقیت‌آمیز این آژانس در محرمانه نگاه داشتن پروژه‌های تسلیحاتی خواند، تشکر و تقدیر کرد.

پوتین ادامه داد: تهدید تروریسم به این معنی است که روسیه باید از همکاری با آژانس‌های جاسوسی خارجی استقبال کند حتی با آژانس‌های کشورهایی که مسکو با آنها اختلاف نظر دارد.

پوتین در عین حال گفت: روسیه سال گذشته میلادی جلوی ۲۵ اقدام تروریستی را گرفته و ۶۸ جرم تروریستی را خنثی کرده است.

او از FSB خواست تا در راستای محافظت از "جهان" در مقابل افراط گری تلاش کند.

وی افزود: رادیکالیسم صرف نظر از هرگونه ماهیت سیاسی یا ایدئولوژیکی که ممکن است داشته باشد فی نفسه مخرب بوده و ما مجبور هستیم از کشور در برابر آن و همچنین از آینده مردم در مقابل این تهدید محافظت کنیم.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۱۵ اسفند ۱۳۹۶ / ۱۱:۱۱
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 96121508144
  • خبرنگار : 71415