قدمت 7 هزار ساله اولین سند رسمی پوشاک یزد

معاون هنری و سینمایی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی یزد، با اشاره به این‌که یزد در حوزه نساجی و پارچه پیشینه خیلی خوبی دارد، گفت: قدمت اولین سند رسمی پوشاک یزد حدود هفت هزار سال است.

‌به گزارش ایسنا- ‌«محمود دهقان هراتی» در آیین افتتاحیه رویداد ملی مد یزد، با بیان این‌ که یزد‌ شهری است که در حوزه نساجی و پارچه قدمت و پیشینه خیلی خوبی دارد، اظهار کرد: این شهر در دوره ساسانی مرکز اصلی تولید پارچه و پوشاک ایران بوده است.

وی با اشاره به این‌که یزد در صنعت مد و پوشاک از نظر تاریخی قدمت زیادی ندارد، تصریح کرد: اما تاریخ باستانی ما شاهد اتفاقات بسیار خوبی در حوزه پوشاک بوده است.

معاون هنری و سینمایی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی یزد، قدمت اولین سند رسمی پوشاک یزد را حدود هفت هزار سال بیان کرد و گفت: فرهنگ و هنر ایرانی با پوشاک و طراحی لباس و عرضه آن به بهترین شکل عجین بوده است.

دهقانی هراتی در ادامه با بیان این‌که حوزه مد و لباس بسیار غنی از حوزه فرهنگی ایران است، افزود: در تاریخ نساجی کشور، یزد با داشتن نقش‌بندان یزدی و فن نقش‌بندی جایگاه ویژه‌ای دارد که تبلور آن بیشتر در حوزه دارایی بافی است.

این مقام مسئول با اشاره به این‌که اکنون حدود سه دانشگاه در یزد، رشته طراحی پارچه و لباس دارند، خاطرنشان کرد: در سال 78 اولین دانشکده رشته طراحی لباس در یزد افتتاح شد که شاید اکنون جزء دومین مراکز آموزش طراحی پارچه و لباس ایران باشد.

وی در پایان با بیان این‌که ضروری است از ظرفیت‌های این حوزه استفاده کنیم، گفت: امیدواریم هر روز شاهد اتفاقات خوبی در زمینه پارچه و لباس باشیم.

‌لزوم ارتقاء کیفی شاکله‌های ایرانی اسلامی در طراحی لباس

مدیر مسئول خانه ملی مد ایران نیز با اشاره به ضرورت اشائه فرهنگ ایرانی اسلامی در بحث مد و لباس، گفت: ارتقای سطح کمی و کیفی شاکله‌های بومی و ایرانی اسلامی در طراحی لباس و مد ضروری است.

به گزارش ایسنا-‌ «پوریا درخشانی» نیز در این آیین با بیان این‌که پنج بخش اصلی برای این رویداد فرهنگی هنری تعریف شده است، اظهار کرد: برگزاری نمایشگاه، مکنا، سمینارها، نشست‌های آزاد، تبیین گروه‌های گردشگری و آموزشی، عناوین بخش‌های تعریف شده برای این رویداد ملی در استان یزد است.

وی افزود: هدف از برگزاری این رویداد را ارتقای سطح کمی و کیفی شاکله‌های بومی و ایرانی اسلامی است.

مدیر مسئول خانه ملی مد ایران در ادامه گفت: شرکت کنندگان در این رویداد فرهنگی و هنری تلاش کردند تا اصالت فرهنگی و هویت شاکله‌های بومی خود را حفظ و همسو با بازار ارایه جدیدی داشته باشند .

درخشانی خاطرنشان‌کرد: با توجه به این‌که دبیرخانه مد و لباس کشور تنها نهاد تعیین کننده برای تأیید صلاحیت مد حرفه‌ای و علمی است، ‌سعی شده در رویداد ملی مد یزد تمام اهداف مدنظر دبیرخانه ر در نظر گرفته شود.

این مقام مسئول اشائه هرچه بیشتر ظرفیت هنرمندان و طراحان داخلی در حوزه مد و لباس را از جمله مهمترین اهداف این رویداد ملی در استان دانست و بیان کرد: استان یزد از جمله استان‌های شاخص کشور در حوزه نساجی است و باید سعی شود بیش از پیش از این ظرفیت استفاده کرد.

وی در پایان خاطرنشان کرد: امیدواریم این هفته بدعتی باشد برای این‌که تولیدکنندگان، صاحبان صنایع و سایر افراد بتوانند برنامه‌های زیادی را اجرا و از خروجی آن استفاده کنند .


انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۱۴ اسفند ۱۳۹۶ / ۱۵:۲۰
  • دسته‌بندی: یزد
  • کد خبر: 96121407724
  • خبرنگار :

برچسب‌ها