مدیرعامل سازمان فناروی اطلاعات و ارتباطات شهرداری تهران:

تهران در سال ۲۰۲۵ به جرگه ابرشهرها می پیوندد

مدیرعامل سازمان فناروی اطلاعات و ارتباطات شهرداری تهران  درهمایش تهران هوشمند گفت: تدوین آیین نامه تشکیل شورای راهبردی تهران هوشمند، راه‌اندازی دبیر خانه تهران هوشمند در سازمان فناروی اطلاعات و ارتباطات شهرداری، انجام مطالعات اولیه و تهیه سند پیش نویس تهران هوشمند،‌ عقد تفاهم‌نامه‌های همکاری با مجموعه‌های داخلی و خارجی و... از جمله اقدامات سازمان است.

به گزارش ایسنا محمد فرجود در همایش تهران هوشمند 2018 با بیان اینکه نگاه پیشروی شهری در دوره جدید بزرگترین حامی ما در قدم نهادن در راه پیچیده و پر چالش هوشمند ساز ی پایتخت است گفت:‌ در این راستا در سازمان فناروی اطلاعات و ارتباطات شهرداری تهران نیازمند تمامی متخصصان ، اندیشمندان و صاحب‌نظران این حوزه هستیم تا با هم افزایی به سمت تهران هوشمندحرکت کنیم.

وی ادامه داد:‌ شهرنشینی در دنیا به شدت در حال توسعه است و در سال 2008 که جمعیت شهرنشین و غیر شهر نشین برابر شده است هر ساله روند شهرنشینی در حال افزایش است و پیش بینی می‌شود تا سال 2040 در دنیا 65 درصد مردم در شهرها زندگی کنند. همچنین هر هفته بیش از 1.3 میلیون نفر در حال مهاجرت به شهرها هستند که نتیجه آن شکل‌گیری ابرشهرها است.

وی ادامه داد:‌ این شهرها تأثیرات اقتصادی جدی بر جوامع و کشورها دارد و بیش از 60 درصد تولید ناخالص داخلی در دنیا در 600 شهر اول انجام می‌شود و در کشورهای در حال توسعه نیز 80 درصد توسعه در شهرها خواهد بود.

مدیرعامل سازمان فناروی اطلاعات و ارتباطات شهرداری تهران با بیان اینکه شهرنشینی تاثیرات محیطی جدی نیز دارد گفت: 60 تا 80 درصد انرژی در دنیا در شهرها مصرف می‌شود و روشنایی 19 درصد برق مصرفی کل دنیا را به خود اختصاص می‌دهد و همچنین بیش از 50 درصد شهرهای دنیا در معرض یکی از بلایای طبیعی هستند و شهرها در یک بستری از بلایای طبیعی قرار دارند.

فرجود همچنین با  ادامه صبحت‌هایش به تأثیرات اجتماعی شهرها اشاره کرد و گفت‌: بزهکاری و فقر، موضوعات وچالش‌های  شهرها هستند همچنین در کشور ما شهرنشینی روند افزاینده ای پیدا کرده است  به طوری که بیش از  65درصد جمعیت در شهرها زندگی می‌کند و پیش بینی می‌شود این روند به 85 درصد تا سال 1430 برسد. همچنین در سال 2025 نیز  پیش بینی می شود که تهران به جرگه ابرشهرها بپیوندد.

به گفته وی، شهر تهران بیش از 25 درصد اقتصاد کشور را در اختیار دارد و 48 درصد از بودجه درآمد کشور توسط تهران تامین می‌شود.

مدیرعامل سازمان فناروی اطلاعات و ارتباطات شهرداری تهران در ادامه به برخی از شاخص‌های شهر تهران اشاره کرد و گفت: تهران از جهت کیفیت زندگی بین 231 شهر بزرگ دنیا در رتبه 199 قرار دارد . همچنین بیش از 40 درصد سفرهای شهری به وسیله خودروی شخصی انجام شده و حمل ونقل سبز کمتر از 1 درصد است.

فرجود یادآور شد: تهران امروزه با چالش‌هایی همچون آلودگی هوا ،‌ مدیریت انرژی،‌ مشکلات اجتماعی ، کمبود منابع آب، بحران‌هایی نظیر آتش سوزی و ترافیک برخوردار است که یکی از محورهای کلیدی برای حل مشکلات هوشمند سازی شهر است.

وی همچنین با اشاره به اینکه لازمه شهر هوشمند اقتصاد هوشمند ، مردم هوشمند، حاکمیت هوشمند،‌ جابه جایی هوشمند و زندگی هوشمند است، گفت: مهمترین سیاست‌های حاکم بر برنامه تهران هوشمند توجه به پایداری‌،‌هماهنگی،  جلب مشارکت ، یکپارچگی،‌تعامل با ذی نفعان ، اطلاع‌رسانی و شفافیت مستمر است.

وی اظهار کرد:  دستاوردهایی که انتظار داریم از برنامه تهران هوشمند ایجاد شود توسعه شهری پایدار، هدایت نوآوری شهر، کمک به زیست بوم شهری،‌ارتقای مشارکت وشفافیت و نظام‌های کارآمد برای شهروندان در مجموعه‌های خدمت رسان است. در حقیقت تهران هوشمند جایی برای زندگی، سلامت با محیط حفاظت شده ، رفت و آمد روان، شهروندان توانمند و اقتصاد پویا است.

وی همچنین در پایان صحبت‌هایش به برخی از اقدامات برای هوشمند سازی اشاره کرد و گفت:‌ تدوین آیین نامه و تشکیل شورای راهبردی تهران هوشمند، راه‌اندازی دبیر خانه تهران هوشمند در سازمان فناروی اطلاعات و ارتباطات شهرداری، انجام مطالعات اولیه و تهیه سند پیش نویس تهران هوشمند،‌ عقد تفاهم‌نامه‌های همکاری با مجموعه‌های داخلی و خارجی  و... از جمله اقدامات انجام شده تا به امروز است. اقداماتی که در آینده باید اجرا شود نیز تصویب و ابلاع سیاستهای تهران هوشمند ونقشه راه، اعلام سیاست‌های شهرداری تهران در هدایت نوآوری شهر، یکپارچه سازی راهبردی شهرداری ،  راه‌اندازی پایلوت‌های متعدد و ... است.

انتهای پیام

  • یکشنبه/ ۱۳ اسفند ۱۳۹۶ / ۱۴:۳۰
  • دسته‌بندی: جامعه، شهری
  • کد خبر: 96121307003
  • خبرنگار : 71553