برگزاری اولین همایش ملی مهارت آموزی کارکنان وظیفه

نخستین همایش ملی مهارت آموزی سربازان و کارکنان وظیفه ۱۹ اردیبهشت‌ماه سال جاری با همکاری قرارگاه مهارت‌آموزی کارکنان وظیفه و پژوهشکده مطالعات فناوری برگزار می‌شود.

به گزارش ایسنا، ‌ هدف اصلی این همایش علمی تبادل دیدگاه‌های همه اقشار به ویژه جامعه علمی کشور در راهکارهای متمرکز بر توسعه مهارت آموزی کارکنان وظیفه نیروهای مسلح در دوران قبل، حین و بعد از خدمت وظیفه عمومی است.

این همایش درصدد است تا ضمن اطلاع‌رسانی برنامه‌های قرارگاه مهارت‌آموزی کارکنان وظیفه، امکان مشارکت و اهداف قرارگاه مبنی بر افزایش جذابیت نسبت به سربازی در جامعه و نشاط‌افزایی در دوران خدمت مقدس سربازی، ساماندهی مهارت‌آموزی سربازان و همچنین توسعه قابلیت‌ها و توانایی‌های جوانان جهت ورود به بازار کار را فراهم کند.

سیدحبیب‌اله طباطباییان ـ رییس پژوهشکده مطالعات فناوری در نشست تخصصی مهارت‌آموزی کارکنان وظیفه در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات، اظهار کرد: معضل بیکاری آن هم در بین دانش آموختگان زنگ خطری برای کشور عزیزمان محسوب می‌شود و علاوه بر مشکلات ساختاری و عوامل اقتصادی که سهم زیادی در ایجاد این امر به خود اختصاص داده‌اند، عدم تناسب رشته‌های دانشگاهی با نیاز بازار کار و همچنین کافی نبودن سطح مهارتی فارغ‌التحصیلان مزید بر علت شده است.

وی ادامه داد: یکی از بسترهای مهم برای آموزش مهارت‌های مورد انتظار بازار کار به جوانان، دوران خدمت مقدس سربازی است و معتقدیم با برنامه‌ریزی دقیق و هدفمند ضمن افزایش جذابیت و نشاط بخشی می‌توان خدمت را به دوره‌ای طلایی جهت آموزش مهارت‌های مورد نیاز و کاربردی به فرزندان خود تبدیل کرد.

دبیر علمی نخستین همایش علمی مهارت آموزی کارکنان وظیفه افزود: با توجه به اهتمام ستاد کل نیروهای مسلح و اعلام همکاری اکثر نهادهای کشوری و لشگری بر آن شدیم تا نخستین همایش ملی مهارت آموزی سربازان را برگزار کنیم که محورهای این همایش ذیل سه بخش سیاسی، فرهنگی، اجتماعی، علمی، آموزشی و اقتصادی و اشتغالی برنامه‌ریزی شده و به جهت فراگیر بودن مخاطبان اعم از خانواده‌ها، دانشگاهیان، جوانان و نظامیان آثاری مانند خاطرات  و پیشنهادات سیاستی و قانونی و نیز مقالات برای ارسال به دبیرخانه همایش درنظر گرفته شده است.

طباطباییان در ادامه با اشاره به هدف طرح مهارت‌آموزی کارکنان وظیفه نیروهای مسلح اظهار کرد: تاکید ما این است که مهارتهای مختلف به موقع و پیش از خدمت سربازی ارائه شود و پیش بینی کرده‌ایم که اگر بچه‌ها پیش از خدمت سربازی، مهارت‌های سربازی را فرابگیرند از مشوق‌هایی برخوردار شوند.

وی افزود: مثلا دوره‌های ICT و آموزش دوره‌های ای سی دی ال را در راستای نیازهای نیروهای مسلح بگذرانند و این دوره‌ها را به عنوان بخشی از خدمتشان مثلا دو هفته قبول کنیم یا محل خدمتشان را خودشان انتخاب کنند به آن‌ها درجه بدهیم یا حقوق پرداخت کنیم.

رییس پژوهشکده مطالعات فناوری ادامه داد: یکی از مشکلات ما این است که آمادگی برای مواجه با مشاغل در آینده نداریم در حالی که اگر مهارت آموزی در کنار بحث حراست و امنیت کشور به بخش اشتغال کمک کند ارزشمند است.

وی افزود: در این طرح افزایش جذابیت برای دوره‌های سربازی و مهارت آموزی را دنبال می کنیم. البته مهارت آموزی اتفاق می‌افتد ولی کارآموزی و کارورزی را هم شامل می‌شود که مخاطب آن وزارت علوم است و درصددیم تا خدمت مقدس سربازی جذابیت بیش‌تری پیدا کند تا جوانان با میل و رغبت به سربازی بروند و در نیروهای مسلح موثرتر باشند.

به اعتقاد طباطباییان برای حل مشکل ریزگردها در خوزستان می‌توان از نیروی عظیم جوان و سربازان کشور استفاده کرد.

وی گفت: در حال حاضر فراگیران و مشمولان ما در حوزه خدمت سربازی، حدود ۱۰ میلیون نفر هستند. سالانه ۵۰۰ هزار نفر سربازی می‌روند و هم اکنون ۷۵۰ هزار نفر در پادگانها هستند. نزدیک به چهار میلیون نفر هم منتظرند که به سربازی بروند و پنج میلیون نفر هم هنوز نوبتشان نشده و در صف انتظار قرار دارند.

سردار سیدمهدی فرحی، فرمانده قرارگاه مهارت‌آموزی کارکنان وظیفه نیز در این نشست از پیش‌بینی بودجه قابل توجه برای ستاد کل نیروهای مسلح خبر داد و گفت: این بودجه می‌تواند همه برنامه‌های دو برابری ما را در حوزه مهارت آموزی پوشش دهد.

وی گفت: امسال ۱۰۰ هزار سرباز را آموزش داده‌ایم که برایشان گواهینامه رسمی مهارتی صادر شده است و برای سال آینده هم آموزش ۲۰۰ هزار سرباز را در برنامه داریم و همه زیرساخت‌های لازم را فراهم کرده‌ایم.

فرمانده قرارگاه مهارت‌آموزی سربازان با بیان اینکه هزینه آموزش سربازان را ستاد نیروهای مسلح می‌پردازد، ‌ تاکید کرد: البته بودجه دیده شده و چون بحث منافع طرفینی مطرح است همه وزارتخانه‌ها به میدان آمده‌اند.

فرحی تصریح کرد: با ۱۵ وزارتخانه تفاهم کرده‌ایم که یکی از آن‌ها وزارت ارتباطات است و فردا نیز با پنج وزارتخانه دیگر تفاهم‌نامه امضا خواهیم کرد. همچنین چهار بانک نیروهای مسلح اعم از قوامین، حکمت، کوثر و انصار در این طرح مشارکت دارند و همگی متعهد شده‌اند که پس از سربازی تسهیلات ارزان قیمت و مناسب در اختیار سربازانی که مهارت لازم را کسب کرده‌اند قرار بدهند.

وی تاکید کرد: وزارت کار هم بحث بیمه سربازان را دنبال می‌کند و وزارت ارتباطات هم قول مساعد داده با توجه به اینکه دنیا به سمت فناوری‌های اطلاعاتی و ارتباطاتی پیش می‌رود، سالانه عده بسیاری از سربازان را آموزش ICT بدهد.

فرمانده قرارگاه مهارت آموزی کارکنان وظیفه تاکید کرد: اساس کار ما با وزارت کار بود و اولین تفاهم‌نامه خود را با دکتر ربیعی برای سال جاری امضا کردیم که رو به اتمام است و بر اساس آن پنج راند با وزارت کار جلو رفتیم و آموزش‌های کلاسیک برگزار کردیم؛ درمجموع ۲۳۰ هزار نفر از سربازان را طی هشت ماهه امسال با هزینه ستاد کل نیروهای مسلح زیر آموزش‌های فنی و حرفه‌ای بردیم.

وی گفت: جهاددانشگاهی یکی از سازمانهایی است که در این طرح به کمک آمده و در این راستا با دکتر طیبی و معاونت آموزشی جهاد جلسه داشتیم که یکی از بحث‌ها این بود که دوره‌های کارآموزی را با جهاد دانشگاهی پیش ببریم تا ورودی‌های سربازان ما ورودی‌های غنی‌تری باشند.

فرحی همچنین با اشاره به امضای توافق‌نامه همکاری با وزارت علوم، گفت: به موجب این توافق‌نامه دانشگاه فنی و حرفه‌ای برای دوره‌های قبل از خدمت و دانشگاه جامع علمی کاربردی برای دوره‌های حین خدمت بالاتر از دیپلم به ما کمک خواهند کرد و در طول دوره‌های سربازی، پودمان‌های مهارتی ارائه خواهد شد.

فرمانده قرارگاه مهارت آموزی کارکنان وظیفه تصریح کرد: همه شرکتهایی که با وزارت دفاع کار می‌کنند، در طرح به نوعی مشارکت دارند و در تولید صنعت دفاعی امکانی دیده شده است که از سربازان نخبه استفاده کنیم لذا در بحث علمی و فناوری با دکتر ستاری و سردار باقری هم تفاهم‌نامه‌ای به امضا رسانده‌ایم.

وی اضافه کرد: اولویت اول ما دفاع از کشور و استفاده از مهارت‌هایی است که مورد نیاز نیروهای مسلح باشد ولی هدف ما این است که کار دو منظوره باشد و در کنار بحث ارتقای توان دفاعی و حراست از کیان کشور به ایجاد اشتغال هم منجر شود.

فرمانده قرارگاه مهارت‌ آموزی کارکنان وظیفه درعین حال از رشد ۳۰۰ درصدی تحصیلات دانشگاهی سربازان خبر داد و گفت: طی ۱۰ سال گذشته رشد تحصیلات دانشگاهی در میان سربازان سه برابر شده و ۳۰۰ درصد رشد کرده است به نحوی که از ۱۳ درصد در سال ۱۳۸۵ به ۴۰ درصد در سال ۱۳۹۵ رسیده است.

فرحی با بیان اینکه باید جذابیت‌های سربازی در میان جامعه و سربازان ارتقا یابد، گفت: انتظار ما این است که در مدت دو سال سربازان به یکسری مهارت‌های لازم برای اشتغال دست پیدا کنند و برای این کار به مشوقهایی نیاز داریم که جوانان قبل از سربازی خود را با مهارت‌های مورد نیاز تطبیق بدهند.

وی با بیان اینکه سالانه بیش از ۴۰۰ هزار سرباز خروجی و ورودی داریم، گفت: امروز اقتدار و دفاع از کشور یکی از بحثهای مهم و راهبردی است و نیروهای مسلح غالبا سرباز محورند لذا بحث نیروهای مسلح و سربازمحور بودن ناجا و سپاه و ارتش مطرح است. مهمتر از اینها ساز و برگ نظامی کشور است که به سمت های‌تک و استفاده از سلاح‌های هوشمند و پیشرفته رفته و این امر مستلزم استفاده از سربازانی ماهر و توانمند است.

انتهای پیام

  • یکشنبه/ ۱۳ اسفند ۱۳۹۶ / ۱۳:۴۹
  • دسته‌بندی: عمران و اشتغال
  • کد خبر: 96121306951
  • خبرنگار : 71282