به گزارش ایسنا به نقل از رویترز، لایحه نهایی نشان میدهد بودجه سال جاری میلادی معادل ۸۸ میلیارد دلار و مبتنی بر صادرات روزانه ۳.۸ میلیون بشکه نفت به قیمت ۴۶ دلار در هر بشکه است. در این لایحه، درآمد دولت معادل ۸۸ میلیارد دلار و کسری بودجه هم ۱۰.۵۸ میلیارد دلار فرض شده است.
پارلمان موظف بود تا قبل از شروع سال مالی جدید در ژانویه، بودجه را تصویب کند اما سه گروه اصلی پارلمان یعنی کردها، سنیها و شیعهها با پیشنهاد دولت مرکزی مخالفتهای جدی داشتند. دولت سه شنبه گذشته اعلام کرده بود با کردها برای تداوم صادرات نفت منطقه کرکوک از طریق بندر " سیحان" ترکیه به توافق رسیده است. از ۳.۸ میلیون بشکه نفتی که روزانه باید صادر شود، ۲۵۰ هزار بشکه از منطقه کردستان عراق صادر خواهد شد. هنوز مشخص نیست تحریم نمایندگان کرد پارلمان چه تاثیری بر این مساله خواهد داشت.
قانونگذاران شیعه خواستار تخصیص بیشتر اعتبارات به مناطق شیعه نشین و نفت خیز جنوب این کشور و نیز حقوق و مزایای بیشتر نظامیان شیعه بودند در حالی که نمایندگان سنی خواستار توجه بیشتر به مناطق عمدتا سنی نشین آزاد شده از اشغال داعش نظیر موصل هستند.
روز پنج شنبه هفته جاری رئیس مجلس سنی، نخست وزیر شیعه و رئیس جمهور کرد عراق با یکدیگر دیدار خواهند کرد تا در خصوص تخصیص بودجه تبادل نظر کنند. پس از آن که کردها فروش نفت را به طور مستقل از دولت مرکزی اجرا کردند، بغداد پرداخت حقوق کارکنان دولتی به شهر اربیل را از سال ۲۰۱۴ متوقف کرده است.
تولید نفت عراق که مهمترین منبع درآمد این کشور محسوب میشود به روزی ۳.۴ میلیون بشکه در روز رسیده است، اما کاهش جهانی بهای نفت خام به همراه هزینه مورد نیاز برای بازسازی زیرساخت های آسیب دیده در جنگ با داعش، این کشور را از نظر منابع مالی در تنگنا قرار داده است.
انتهای پیام