زندگی "ورکان" سه سال پس از تحویل به محیط زیست

سوم مارس مقارن با 12 اسفند به عنوان روز جهانی حیات وحش نامگذاری شده و شعار امسال این روز گربه های بزرگ صیادن طبیعی در معرض تهدید در نظر گرفته شد. به همین مناسبت به زندگی «ورکان» پلنگ ایرانی که از به مدت سه سال از سوی اداره کل محیط زیست در گرگان حفاظت می شد و در نهایت به قزوین منتقل شد، پرداختیم.


به گزارش ایسنا، زیستگاه های استان گلستان با توجه به موقعیت جغرافیایی و غنای زیستی منحصر بفردی که دارند، یکی از بهترین مکان های زیست پلنگ ایرانی است.

«هیرکان» و «ورکان» دو توله پلنگ خواهر و برادری بودند که یازدهم مرداد سال 93 توسط افرادی ناشناس در مقابل اداره محیط زیست شهرستان کردکوی رها شدند و از آنجا به اداره محیط زیست استان گلستان انتقال یافتند.

هیرکان توله پلنگ ماده و ورکان توله پلنگ نر به مدت حدود سه سال در قفسی که تنها 20 متر مربع وسعت داشت، زندگی کردند. آنها در این مدت سه و نیم تن گوشت و 500 کیلوگرم مکمل غذایی مصرف کردند که می توانستند همه این مواد غذایی را در طبیعت استفاده کنند.

هیرکان دوم شهریور ماه سال گذشته برای یک پروژه رهاسازی پس از نصب ردیاب ماهواره ای در پارک ملی گلستان رها شد.

به گفته مدیرکل محیط زیست استان گلستان، پس از مدتی هیرکان توسط پلنگی دیگر که در قلمرو او قرار گرفته بود، کشته شد.

به همین دلیل تمامی گمانه زنی ها برای رها سازی ورکان با شکست مواجه شد و در نهایت دهکده طبیعت باراجین قزوین برای زندگی این پلنگ نر انتخاب شد.

عصر یکشنبه 29 بهمن ماه امسال بود که انتقال ورکان با انجام مراحل بیهوشی آغاز شد و ساعت 2 بامداد دوشنبه 30 بهمن ماه به مسئولان اکو پارک طبیعت باراجین قزوین تحویل داده شد.

حال ورکان در خانه جدید خود، دو اتاق سرپوشیده و حدود 500 متر مربع نیز فضای سرباز برای جنب و جوش دارد.

مسئولان دهکده طبیعت باراجین قزوین به دنبال این هستند که فضای سرباز درنظر گرفته شده برای ورکان را 2 تا 3 هزار متر مربع دیگر افزایش دهند تا این پلنگ نر بتواند محیطی مناسب برای زندگی و حتی تولید مثل داشته باشد.

سرنوشت امروز ورکان و مرگ هیرکان به تأسی از کار کسانی است که شاید به تصور اینکه مادر این دو توله پلنگ تلف شده و یا آنها را رها کرده است، از روی دلسوزی آنها را به همراه خود از طبیعت خارج کرده و به اداره محیط زیست تحویل دادند. اگر دلیل این کار همین بوده و یا هر دلیل دیگری، باعث شد ورکان و هیرکان از زندگی در زیست گاه طبیعی خود بی بهره بمانند.


انتهای پیام

  • شنبه/ ۱۲ اسفند ۱۳۹۶ / ۱۴:۵۴
  • دسته‌بندی: گلستان
  • کد خبر: 96121206266
  • خبرنگار :