به گزارش خبرنگار ایسنا ، آیت الله سید محمد سعیدی در خطبه های این هفته نماز جمعه در مصلی قدس عنوان کرد: توجه به آبروی مومنان در حیطه تقوای الهی است و نباید با انتشار مطالبی در فضای مجازی موجب بی آبرویی مومنی شویم.
امام جمعه قم افزود: افرادی که با انشتار حرف و نوشته و سندی در صدد بی آبرو کردن مومنی باشند، خداوند آنها را از ولایت خود بیرون می کند و در این زمان حتی شیطان حاضر نیست سرپرستی چنین فردی را قبول کند؛ از این رو در فضای مجازی سبب بی آبرویی کسی نشویم.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: مسئولان و مردم نسبت به امر به معروف و نهی از منکر توجه ویژه ای داشته باشند و به صورت لسانی و عملی در جهت تبیین این فریضه الهی گام بردارند.
آیت الله سعیدی بیان کرد: یکی از مولفه های مهم در مسئولیت پذیری، فرهنگ عذرخواهی مدیران و مسئولان نظام است رهبری توصیه های ارزشمندی خطاب به مدیران و مسئولان در این باره داشته اند؛ فرهنگ عذرخواهی برگرفته از فرهنگ دینی و قرآنی و الهی است گاهی عذرخواهی به واسطه کوتاهی مسئولین است و یا به دلیل ناکارآمدی زیردستان می باشد از این رو عذرخواهی اخیر رهبری به دلیل کم کاری مسئولان بوده و معظم له نسبت به خطای دیگران عذرخواهی کردند.
تولیت آستان مقدس حضرت معصومه(س) عنوان کرد: عذرخواهی به منزله تلاش برای ترمیم زخمی است که خواسته یا ناخواسته ایجاد شود ما با هنر از دل در آوردن کدورت ها به ارزش های خود اضافه می کنیم.
وی گفت: باید تلاش کنیم کاری مرتکب نشویم که مجبور به عذرخواهی شویم هر چند عذرخواهی نیز باید به عنوان یک فرهنگ در بیاید اما باید بدانیم عزت و اعتبار نظام در گرو کارآمدی و تعهد مسئولان نسبت به وظایف شان است.
آیت الله سعیدی ادامه داد: افرادی که دنبال توجیه هستند باید توان علمی و عملی و سطح توانمندی و کارآمدی خود را افزایش دهند تا اشتباهی مرتکب نشوند که بخواهند عذرخواهی نمایند البته گاهی پیش می آید که مرتکب خطایی شوند و مجبور به عذرخواهی می شوند.
وی در مورد شرایط و ویژگی های مهم عذر خواهی خاطرنشان کرد: یکی از شاخصه های مهم حسن نیت افراد در هنگام عذرخواهی است و باید فرد مومن واقعا در صدد اصلاح کار باشد.
امام جمعه قم تصریح کرد: پشیمانی شاخصه مهم دیگری است؛ باید پشیمانی در رفتار و اعمال فرد نمایان باشد، همچنین عدم تکرار خطا و اصلاح و جبران گذشته و رفع ضعف های مدیریتی نیز از جمله شاخصه های عذرخواهی است؛ عذر خواهی باید به موقع و به هنگام باشد وگرنه تشریفاتی و بی ارزش است از طرفی باید از سر صداقت و اختیار باشد و نمایشی و به معنای فرار تلقی نگردد.
آیت الله سعیدی ادامه داد: عذرخواهی از مهم ترین فنون مدیریتی است و موجب ارتقای سطح کارآمدی مدیران می شود.
وی تاکید کرد: مسئولان نباید کم کاری های خود را از یاد ببرند و یا آن را توجیه کرده و به گردن دیگران بیندازند بلکه باید مسئولیت آن را پذیرفته و در برابر کوتاهی های انجام شده از مردم پوزش بطلبند.
امام جمعه قم افزود: در بسیاری از کشورها مسئولان در صورتی که کوتاهی کنند عذر خواهی می کنند و یا شرکتی در تولید دچار اشتباهی شود آن را جبران می کند در این کشورها مسئولیت پذیری در برابر اشتباهات درونی شده و ارزش تلقی می شود عذرخواهی به واسطه اشتباهات یک فرهنگ قرآنی است.
وی خاطرنشان کرد: اخیرا وزیر اوقاف سوریه و هیات همراه به دیدار رهبر رفتند رهبری ضمن حمایت از رئیس جمهور و مردم سوریه نسبت به برخی از تهدیدات در منطقه هشدار دادند.
آیت الله سعیدی یادآور شد: معظم له فرمودند افرادی برادران اهل تسنن را علیه وحدت تحریک می کنند این ها اگر وابسته به جهان استکبار نباشند باید به آن ها بی اعتنایی کرد اما اگر برگرفته از سیاست های استکباری صعودی ها باشد باید محکم در برابر این سیاست ها ایستادگی کرد.
وی گفت: همچنین رهبری در این دیدار فرمودند شیعه ای که لندن از او حمایت می کند و یا اهل تسننی که آمریکا و اسرائیل از آو حمایت می کند را ما قبول نداریم.
امام جمعه قم در مورد برخی از رویدادها نیز تصریح کرد: امروز جمعه سالروز وفات حضرت امالبنین(س) است و روز تکریم همسران و مادران شهدا می باشد آن ها حق بزرگی بر گردن ما دارند.
وی بیان کرد: همچنین دوشنبه سالروز تاسیس کمیته امداد امام (ره) و روز نیکوکاری است مردم قم طبق گزارش از نظر پرداخت صدقه و کمک به ایتام رتبه اول را در کشور دارند.
آیت الله سعیدی یادآور شد: مردم قم در طول 11 ماه سال جاری جمعا 28 میلیارد تومان جهت کمک به نیازمندان پرداخت کردند، یکی از فعالیت های کمیته امداد اشتغال زایی و توانمند سازی مددجویان است.
انتهای پیام