به گزارش ایسنا به نقل از رویترز، چین، هند، ژاپن و کره جنوبی ماه میلادی گذشته مجموعا ۱.۷۰ میلیون بشکه در روز از ایران نفت وارد کردند که بالاترین میزان واردات از اکتبر سال گذشته بود. این میزان واردات، اندکی بیشتر از میانگین واردات ۱.۶۷ میلیون بشکه در روز این خریداران در سال ۲۰۱۷ بود.
ایران در مواجه با بازگشت احتمالی تحریمهای آمریکایی، تلاشکرده مشتریانش در آسیا را حفظ کند و امیدوار است امتیازی کهبه آنها میدهد جذابیت نفتش را در مقایسه با سایر صادرکنندگان خاورمیانهای افزایش دهد.
میزان واردات نفت چین از ایران در ژانویه نسبت به ژانویه سال گذشته ۸۵.۹ درصد رشد کرد و به ۷۴۸ هزار و ۷۱۵ بشکه در روز رسید که بالاترین میزان از سپتامبر بود و به دنبال سه کاهش ماهانه متوالی روی داد. مجموع واردات نفت این کشور در ژانویه حدود یک پنجم رشد کرد.
طبق آمار منتشره، واردات نفت هند از ایران طی ماه میلادی گذشته ۱۰.۷ درصد کاهش یافت و به ۴۹۵ هزار و ۲۰۰ بشکه در روز در ژانویه رسید. ایران در تلاش برای احیای بخشی از سهم بازار خود که به رقیبان بزرگی مانند عربستان سعودی و عراق واگذار کرده، به هند پیشنهاد کرده است تخفیف حمل محمولههای نفتی به هند را در قبال موافقت دهلی نو با افزایش واردات از ایران افزایش دهد.
بیژن زنگنه، وزیر نفت ماه جاری اظهار کرد پالایشگاههای دولتی و خصوصی هند در سال مالی ۲۰۱۹-۲۰۱۸ حدود ۵۰۰ هزار بشکه در روز نفت ایران را خریداری خواهند کرد.
طبق آمار وزارت اقتصاد، بازرگانی و صنعت ژاپن، واردات نفت این کشور از ایران در ژانویه نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۲.۹ درصد کاهش یافت و به ۲۰۳ هزار و ۲۵۹ بشکه در روز رسید. میزان واردات نفت کره جنوبی از ایران در ژانویه نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۴۷.۳ درصد کاهش یافت و به ۲۵۲ هزار بشکه در روز رسید.
انتهای پیام