به گزارش ایسنا، دکتر «مریم حضرتی» امروز (۹ اسفندماه) در حاشیه برگزاری نشست هماندیشی مدیران خدمات پرستاری کشور در آبادان در جمع خبرنگاران، اظهار کرد: نشست هماندیشی مدیران خدمات پرستاری سراسر کشور، هر دو ماه یک بار در یکی از شهرهای کشور برگزار میشود و این آخرین نشستی است که در سال 96 به میزبانی آبادان برگزار شد.
وی افزود: در این نشست هماندیشی مدیران و پرستاران، مسائل و مشکلات پرستاری را به بحث میگذاریم تا بتوانیم برای ارتقای خدماترسانی به مردم اقدام کنیم.
حضرتی گفت: هنوز با استانداردهای پرستاری فاصله زیادی داریم. با توجه به نسبت سه پرستار برای یک تخت، و یک کمک پرستار برای سه پرستار، اکنون با استانداردها فاصله داریم که رسیدگی به این موضوع با همکاری معاونت توسعه وزارتخانه بهداشت و دانشگاهها در حال انجام است.
فاصله شاخص نسبت پرستار به تخت در کشور از میانگین جهانی
وی از فعالیت 140 هزار پرستار در سراسر کشور خبر داد و گفت: استاندارد موجود ما 0.7 نیرو است که این رقم باید به 1.8 نیرو برسد و این موضوع نیاز به فرصتهای زیادی دارد.
معاون پرستاری وزارت بهداشت افزود: اگر وضعیت نیروها و پرداختی به دانشگاههای علوم پزشکی تعدیل شود، دانشگاهها میتوانند نیروی بیشتری جذب کنند.
حضرتی تصریح کرد: استانداردی که ما ارائه دادیم، 1.8 پرستار به ازای هر تخت است، اما هماکنون میانگین ما 0.7 است که در برخی شهرها تا 1.2 پرستار هم وجود دارد.
وی افزود: دکتر «حقدوست» مسئول راهبردی وزارت بهداشت، طرحی را ارئه دادند که در آن پیشنهاداتی از معاونتها برای ماندگاری پرستاران گرفتند.
معاون پرستاری وزارت بهداشت تصریح کرد: همچنین ما برای ماندگاری پرستاران پیشنهاداتی ارائه دادیم که امیدوارم بتوانیم آنها را نیز تصویب کنیم مانند پانسیونهایی در مناطق محروم و یا در نظر گرفتن تسهیلاتی برای پرستاران تا بتوانیم ماندگاری آنان را بیشتر کنیم.
حضرتی از ابلاغیه شرایط احراز مدیریت سرپرستار، بهیار و هدنرس خبر داد و گفت: ابلاغیههایی ارائه کردیم تا برای نخستین بار در کشور مدیران شایسته انتخاب شوند. همچنین برای احراز مدیریت پرستاری در خصوص سرپرستاران، مدیران سرپرستاری و مدیران خدمات پرستاری بیمارستانها ابلاغیه ارائه شده است.
وی به سیاست معاونت پرستاری وزارت بهداشت، برای حضور نیروهای حرفهای و تخصصی بر بالین بیمار اشاره و خاطرنشان کرد: این نیروها در واقع باید دو گروه باشند شامل افرادی که کارهای پایه و عمومی را برای بیمار انجام میدهند. میکوشیم که این نیروها سهمیه بگیرند و ارتقا پیدا کنند مانند آزمونهای سالهای گذشته که بهیاران سهمیه گرفتند.
پرستاری در کشور بهترین فرصت اشتغال محسوب میشود
معاون پرستاری وزارت بهداشت تصریح کرد: بهیاران در مدارس بهیاری تربیت میشوند و از دانشکدههای پرستاری جدا هستند و دانشکده پرستاری برنامههای خودش را دارد. در دانشکدههای پرستاری در سه مقطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و PHD دورههای آموزشی داریم و در مقاطع مختلفی از جمله هوشبری، اتاق عمل، فوریتها، پرستاری و مامایی، در حال تربیت پرستاران هستیم.
حضرتی با اشاره به نوپایی معاونت پرستاری و برنامههای این معاونت گفت: شغل پرستاری یکی از کارهای سنگینی است اما خوشبختانه پرستاران ما توانمندی، درایت و صبوری دارند و در حال انجام وظیفه و خدمترسانی به مردم هستند. اکنون از لحاظ شغلی، پرستاری یکی از بهترین فرصتهای اشتغال است.
اظهار امیدواری معاون پرستاری وزارت بهداشت برای پرداخت بدهیهای پرسنل
وی افزود: با توجه به درصد فراوان بیکاری و با نگاهی به سایر رشتهها شاهد هستیم که اکثر فارغالتحصیلان رشتههای مختلف بیکار هستند اما در رشته پرستاری دانشجویان پس از فارغالتحصیلی به زودی جذب و مشغول به کار میشوند. از لحاظ مسائل حقوقی پرستاران نیز امیدواریم این مسأله برطرف شود.
معاون پرستاری وزارت بهداشت ادامه داد: مسأله بدهی به بیمه، دانشگاه و تأمین اجتماعی وجود دارد که امیدواریم این بدهی پرداخت شود. اگر این بدهیها پرداخت شد، دانشگاه میتواند حقوق پرسنل خود را پرداخت کند. امیدواریم موضوع معوقات برطرف شود.
وی گفت: از لحاظ خدمات پرستاری، در برنامه ششم توسعه بر پرستاری جامعهنگر تأکید شده است و اکنون تمرکز معاونت پرستاری بر این موضوع است، یعنی ما پرستاری را از راهروهای تنگ بیمارستانها بیرون بیاوریم، چون مردم باید طعم مراقبتهای پرستاری را بچشند.
اجرای 80 درصدی طرح مراقبت در منزل
حضرتی افزود: 75 تا 80 درصد کار طرح مراقبت در منزل انجام شده است و اکنون منتظر شورایعالی بیمه هستیم تا این طرح را تصویب کند و تعرفههای خدمات پرستاری در منزل تعیین و تصویب شود تا مردم بتوانند از این طرح استفاده بهینه را ببرند و خدمات مراقبت و پرستاری را در منزل دریافت کنند.
معاون پرستاری وزارت بهداشت ادامه داد: همچنین طرحهای دیگری در دستور کار قرار دارد، از جمله مرکز جامع خدمات پرستاری و مراقبتهای تسکینی که در حال اجرا هستند و اکنون با مشارکت معاونت درمان، 85 درصد طرح مراقبتهای تسکینی انجام شده است ضمن آنکه نخستین دوره آموزشی آن نیز برگزار شده است.
تأکید وزیر بهداشت بر اعزام پرستار به خارج برای آموزش
وی خاطرنشان کرد: با توجه به توانمندیهای پرستاری برنامههای زیادی در دست داریم که یکی از این برنامهها طرح ملی پرستاری بحران است و نخستین دوره آموزشی آن نیز توسط دکتر «خانکی» و با همکاری دکتر «کولیوند» در بهمن ماه آغاز شد تا یک گروه پرستار توانمند از سراسر ایران داشته باشیم و در زمان بحران بتوانند خدمترسانی و انجام وظیفه کنند.
حضرتی یادآور شد: وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بر موضوع اعزام پرستاران به خارج از کشور برای آموزش تأکیدهای فراوانی داشته و ما برای مواردی چون مراقبت در منزل، مراقبتهای تسکینی و مراقبتهای جامعه، طرحی ارائه دادیم تا پرستاران را از سراسر ایران به مراکز خارج از کشور اعزام کنیم و بتوانیم این طرح را در کشور به خوبی اجرا کنیم.
انتهای پیام