به گزارش ایسنا، به نقل از سایت شبکه خبری الجزیره، یک منبع در دولت لبنان اعلام کرد: سعد حریری، نخست وزیر این کشور پس از بحران چهار ماه پیش در ریاض و ماجرای استعفایش در این شهر و سپس بازگشت به بیروت و لغو استعفا، امروز (چهارشنبه) بنا به دعوتنامهای که از سوی ریاض دریافت کرده بیروت را به مقصد عربستان ترک کرد.
حریری صبح امروز وارد ریاض شد و نزار العلولا، مشاور دفتر سلطنتی و ولید البخاری دیگر مقام سعودی و فوزی کباره سفیر لبنان در عربستان از او استقبال کردند.
حریری قرار است با ملک سلمان، پادشاه عربستان و محمد بن سلمان، ولیعهد این کشور دیدار کند.
منبعی دیگر نزدیک به حریری گفت: وی در این سفر با سلمان بن عبدالعزیز، پادشاه عربستان و محمد بن سلمان، ولیعهد این کشور دیدار و گفتوگو خواهد کرد.
خبر سفر امروز حریری به عربستان در حالی منتشر شد که وی روز دوشنبه از سوی نزار العلولا، مشاور دفتر پادشاهی عربستان رسما برای سفر به این کشور دعوت شد.
حریری در پاسخ به دعوت این مسؤول عربستانی قول داد در اسرع وقت سفری به عربستان داشته باشد.
العلولا روز دوشنبه به همراه هیئتی از عربستان به بیروت آمده بود.
برخی روزنامههای داخلی لبنان سفر این هیئت عربستانی به بیروت را تلاشی در راستای بهبود روابط دو کشور دانستند به ویژه اینکه حدود سه ماه دیگر انتخابات پارلمانی در لبنان برگزار میشود که ریاض یکی از طرفهای بانفوذ در آن است.
حریری در چهارم نوامبر گذشته به شکلی غیرمنتظره از ریاض استعفای خود را اعلام و حزب الله و ایران را به کنترل و نفوذ در لبنان متهم کرد.
او برای دو هفته در شرایطی مبهم در ریاض باقی ماند. سپس به پاریس رفته و از آنجا با میانجیگری فرانسه به بیروت بازگشت.
مسؤولان لبنانی استعفای حریری را تحت فشار دانسته و میشل عون، رئیسجمهور این کشور در این رابطه گفت: حریری برخلاف خواست خود در عربستان "بازداشت" شده بود.
در پی این اتفاق روابط میان دو کشور لبنان و عربستان دچار تنش شد.
حریری به محض بازگشت به بیروت از استعفای خود صرف نظر کرد اما درباره شرایط استعفایش در ریاض چیزی نگفت.
از زمان ماجرای استعفای حریری در ریاض نفوذ عربستان بر این کشور به شدت کاسته شده و کارشناسان سیاسی از وجود تنشی در روابط میان حریری و مسؤولان ریاض سخن میگویند.
یک منبع سیاسی آگاه در لبنان در گفتوگو با خبرگزاری آناتولی ترکیه اظهار داشت: سفر نزار العلولابه بیروت نشانه های مثبت متعددی داشت.
این منبع که نخواست نامش فاش شود، در ادامه گفت: این نشانههای مثبت در جریان دیدارهای العلولا در لبنان به ویژه با میشل عون، سعد حریری و نبیه بری، رئیس پارلمان لبنان ثبت شدند.
العلولا روز دوشنبه با عون و حریری و نیز سمیر جعجع، رئیس حزب القوات اللبنانیه و روز سهشنبه با بری و دیگر مسؤولان لبنانی دیدار کرد.
این سفر العلولا پس از به وجود آمدن تعلیق در روابط دو کشور در پی ماجرای استعفای حریری در ریاض در نوامبر گذشته انجام شد.
این منبع آگاه در ادامه درباره سفر فرستاده عربستانی به بیروت گفت: صِرف حصول چنین فرصتی برای دیدار میان فرستاده عربستانی و حریری در این سطح نشانهای مهم از بهبود روابط دو کشور و دعوت رسمی از حریری برای سفر به ریاض نشانه دیگری بر قصد عربستان برای آغاز مرحلهای جدید از روابط میان حریری و عربستان است.
منبع یاد شده تاکید کرد: به گفته مسؤولان عربستانی دلخوری (ناراحتی) عربستان از عون و سیاستهایش در حمایت از حزب الله هرگز به قطع روابط منجر نخواهد شد بلکه حتی دیدار العلولا با عون کمی از سردی روابط دو طرف را کاست.
در برخی از محافل سیاسی لبنان این مساله مطرح است که عربستان در انتخابات پارلمانی آتی لبنان در مه آتی از همپیمانان خود حمایت خواهد کرد، برخی دیگر نیز میگویند که العلولا دوباره گروههای ۱۴ مارس همسو با عربستان جهت مقابله با نفوذ حزب الله را گرد هم خواهد آورد.
اما منابعی در گروههای ۱۴ مارس به خبرگزاری آناتولی بدون اشاره به ملاحظات انتخاباتی احزاب ۱۴ مارس گفتند: تمامی مطالبی که درباره فشار عربستان برای گردهم آوردن مجدد این گروهها در انتخابات و ورود به آن در قالب لیستی مشترک مطرح شده، غیرمنطقی هستند زیرا هر حزب ملاحظات انتخابی خود را دارد.
انتهای پیام