به گزارش ایسنا، به نقل از وب سایت theverge، سونگ بایک - سخنگوی بازیهای المپیک زمستانی ۲۰۱۸ - که در شهر پیونگ چانگ کره جنوبی برگزار شد، پیشتر اعلام کرده بود که چند روز قبل از افتتاحیه بازیهای المپیک زمستانی هم هکرها به سیستمها، رایانهها و نمایشگرهای حاضر در بازیهای المپیک حمله کرده بودند که همگی حاکی از قوت گرفتن احتمال یک سری حملات سایبری از سوی هکرهای کره شمالی بود.
اکنون واشنگتن پست گزارش داده است که مقامات رسمی اطلاعاتی در ایالات متحده آمریکا به این نتیجه رسیدهاند که هکرها و مجرمان سایبری روسیه پشت حملات سایبری به بازی های المپیک بودهاند.
این هکرها توانستهاند به بیش از ۳۰۰ رایانه و تجهیزات رایانهای در خلال این بازیها دسترسی یافته، روترهای اینترنتی را هک کنند و بدافزارهای خاصی را برروی سیستمهای المپیک زمستانی کره جنوبی بر جای بگذارند که قادر است اطلاعات محرمانه و مالی بسیاری از آنها را به سرقت ببرد.
طبق این گزارشها، هکرها روسی سعی داشتند که با جعل IP آدرسهای خود، هکرهای کره شمالی را مسئول و مقصر این حملات سایبری جلوه دهند.
بعد از آن همه انگشتهای اتهام که به سوی هکرهایی از سوی دولت کره شمالی نشانه رفت با اینکه پیونگ یانگ تمامی این اتهامات را تابحال رد کرده است، اما همچنان مقامات بسیاری از شرکتها و سازمانهای خصوصی و دولتی در جهان پس از آنکه اطلاعاتشان به سرقت میرود یا وب سایت و سرورهایشان هک میشوند، کره شمالی را مقصر می دانند. البته این اتهامات هم بیدلیل نبوده است چراکه در حملات سایبری خطرناک و مخربی که در طول سالیان گذشته رخ داده است، ردپای هکرهای تحت حمایت دولت کره شمالی به چشم می خورد.
از جمله مهمترین این حملات سایبری میتوان به باج افزار و بدافزار واناکرای اشاره کرد که تاکنون بیش از ۲۰۰ هزار رایانه و سیستم را در بیش از ۱۵۰ کشور جهان مورد حمله قرار داده و اطلاعات خصوصی و محرمانه آنها را به سرقت برده و یا از آنها سوءاستفاده کردهاند.
حملات سایبری در سال گذشته بوسیله واناکرای به کشورها، سازمانها و شرکتهای بسیاری حمله کرد و خسارات جبرانناپذیری را برای آنها برجای گذاشت. باجافزار واناکرای با استفاده از حفرههای امنیتی که در ویندوز وجود دارد، فایلهای کاربران را رمزگذاری کرده و برای جلوگیری از حذف دادهها، ۳۰۰ دلار به صورت بیت کوین طلب میکرد.
تاکنون کرهشمالی همواره متهم ردیف اول یکی از معروفترین و هولناکترین حملات سایبری به شمار آمده است که در سال گذشته ۲۰۱۷ میلادی رخ داد و موسوم به حمله سایبری واناکرای wannacry بود.
روسیه که از ورود به بازیهای المپیک زمستانی به دلیل دوپینگ منع شده است، چند روز پیش از مراسم افتتاحیه اعلام کرده بود: هرگونه اتهام مرتبط با حمله سایبری توسط هکرهای روسی به ساختارهای زیربنایی مرتبط با بازیهای المپیک پیونگ چانگ بی پایه و اساس است.
با توجه به افزایش روزافزون حملات سایبری از سوی هکرها، کشورهای مختلف زیادی در سراسر جهان هدف این گونه حملات قرار گرفتهاند و آسیبها و خسارات جبران ناپذیری را متحمل شدهاند. آمار حملات سایبری و هک در سال گذشته میلادی ۲۰۱۷، به اوج خود رسیده است.
انتهای پیام